Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 2,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Bardzo fajnie to wygląda. Zwłaszcza we mgle - świetny klimat.

Na ostatnim obrazku ta dziewczyna w oknie bardzo rzuca się w oczy ale wygląda nienaturalnie. Tak samo na pierwszym ten motion blur na samochodzie.

Napisano
  • Autor

Dzięki michalo!

Z tym samochodem to może i racja, bo dostałem już kilka komentarzy odnośnie tego motion blura. Ale pusta ulica nie wchodziła w grę.

Kobitka też musiała być, bo klient chciał troszkę życia w pomieszczeniach, więc co złego to nie ja ;)

Pozdrawiam.

Napisano

Bardzo ładnie wykonany projekt. Z renderów zdecydowanie 3 i 4 mi się podobają (ten we mgle, to w ogóle jest mega ;) ). Domyślam się, że klient jest jak najbardziej zadowolony :)

Napisano
  • Autor

Araiel - dzięki!

Klient zadowolony, chodź do mgły podchodził z dystansem, ale jak sam zaznaczył, że chce klimatyczne obrazy, to zrobiłem chociaż jeden ;)

Gdy klient mówi że chcę klimatyczne obrazy to nigdy to nie znaczy to co myśli sobie grafik. ;) No ale udało się z jednym. :D

Pozdrawiam.

Napisano

Parę rzeczy, które rzuciły mi się w oczy:

1. Light shafty jakoś mi tu nie pasują. Wygląda to jakby tuż po mocnej ulewie wszystko parowało w mocnym słońcu. Ale rozumiem, taki bajer ;)

2. Coś tu nie halo z iglakami pod słońce, ciemne kontury i jasny środek (doświetlone drzewa zza kamery?). Nie wiem czy nie powinno być na odwrót: mocno jasne kontury (translucency) i ciemny kontrastowy środek.

3. Fajnie, że da się jeszcze niektórym klientom wcisnąć klimatyczny obrazek :) Jedynie mocne tło za budynkiem świeci wg mnie o wiele za mocno. Szczególnie w stosunku do tego co się odbija w asfalcie (swoją drogą naprawdę niezły asfalt). Tak właściwie to wszystkie światła mocno dają po gałach, te w budynku i volvo też. Tylny reflektor przez swoją moc kompletnie stracił kolor.

4. Tu kompletnie dostałem głupawki ze światłem. Tło wprowadziło mnie w błąd co do kierunku słońca. Pierwszy plan z chodnikiem zbyt mocno przyciąga oko.

Podsumowując balans świateł - tu chyba tkwi problem. Mam nadzieje, że uwagi zostaną odebrane jako merytoryczne ;)

Pozdrawiam,

Michał