Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

• Odpowiedzi 5
  • Wy艣wietle艅 2,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Bardzo fajnie to wygl膮da. Zw艂aszcza we mgle - 艣wietny klimat.

Na ostatnim obrazku ta dziewczyna w oknie bardzo rzuca si臋 w oczy ale wygl膮da nienaturalnie. Tak samo na pierwszym ten motion blur na samochodzie.

Napisano
  • Autor

Dzi臋ki michalo!

Z tym samochodem to mo偶e i racja, bo dosta艂em ju偶 kilka komentarzy odno艣nie tego motion blura. Ale pusta ulica nie wchodzi艂a w gr臋.

Kobitka te偶 musia艂a by膰, bo klient chcia艂 troszk臋 偶ycia w pomieszczeniach, wi臋c co z艂ego to nie ja ;)

Pozdrawiam.

Napisano

Bardzo 艂adnie wykonany projekt. Z render贸w zdecydowanie 3 i 4 mi si臋 podobaj膮 (ten we mgle, to w og贸le jest mega ;) ). Domy艣lam si臋, 偶e klient jest jak najbardziej zadowolony :)

Napisano
  • Autor

Araiel - dzi臋ki!

Klient zadowolony, chod藕 do mg艂y podchodzi艂 z dystansem, ale jak sam zaznaczy艂, 偶e chce klimatyczne obrazy, to zrobi艂em chocia偶 jeden ;)

Gdy klient m贸wi 偶e chc臋 klimatyczne obrazy to nigdy to nie znaczy to co my艣li sobie grafik. ;) No ale uda艂o si臋 z jednym. :D

Pozdrawiam.

Napisano

Par臋 rzeczy, kt贸re rzuci艂y mi si臋 w oczy:

1. Light shafty jako艣 mi tu nie pasuj膮. Wygl膮da to jakby tu偶 po mocnej ulewie wszystko parowa艂o w mocnym s艂o艅cu. Ale rozumiem, taki bajer ;)

2. Co艣 tu nie halo z iglakami pod s艂o艅ce, ciemne kontury i jasny 艣rodek (do艣wietlone drzewa zza kamery?). Nie wiem czy nie powinno by膰 na odwr贸t: mocno jasne kontury (translucency) i ciemny kontrastowy 艣rodek.

3. Fajnie, 偶e da si臋 jeszcze niekt贸rym klientom wcisn膮膰 klimatyczny obrazek :) Jedynie mocne t艂o za budynkiem 艣wieci wg mnie o wiele za mocno. Szczeg贸lnie w stosunku do tego co si臋 odbija w asfalcie (swoj膮 drog膮 naprawd臋 niez艂y asfalt). Tak w艂a艣ciwie to wszystkie 艣wiat艂a mocno daj膮 po ga艂ach, te w budynku i volvo te偶. Tylny reflektor przez swoj膮 moc kompletnie straci艂 kolor.

4. Tu kompletnie dosta艂em g艂upawki ze 艣wiat艂em. T艂o wprowadzi艂o mnie w b艂膮d co do kierunku s艂o艅ca. Pierwszy plan z chodnikiem zbyt mocno przyci膮ga oko.

Podsumowuj膮c balans 艣wiate艂 - tu chyba tkwi problem. Mam nadzieje, 偶e uwagi zostan膮 odebrane jako merytoryczne ;)

Pozdrawiam,

Micha艂

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci