Thergo Napisano 17 Kwiecień 2003 Share Napisano 17 Kwiecień 2003 Modelik zajeb...y, ale co do oreża to według mnie bardziej do tej postaci bedzie pasował wielki topór dwusieczny niz miecz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conq Napisano 17 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2003 Eee to nie są branzoletki tylko nóżki pasożyta :) Przetestuję to jak bedzie wyglądał trzymając miecz. Jak co to pójdę za twoją radą saygon :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 17 Kwiecień 2003 Share Napisano 17 Kwiecień 2003 Conq 50 tys fejsów? hmm... mój ma 700 tys i jakoś śmiga :) [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conq Napisano 17 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2003 50 tys ale bez efektu wygładzania :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Triple X Napisano 17 Kwiecień 2003 Share Napisano 17 Kwiecień 2003 o faka bez mesh smootha ma 50 tys poly ???:D:D:D:o Ja cie nie moge :D niezłe a pracka zajebiście mi się podoba :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conq Napisano 17 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2003 Postaram się do 2 nad ranem walnąć kolejny updejt. Przewiduję pierwszy zarys miecza i jak zdążę to częśc pomysłu Sida czyli coś na jądra :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conq Napisano 17 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2003 Oto narzędzie mordu. Wiem wiem, wygląda plastikowo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ops Napisano 17 Kwiecień 2003 Share Napisano 17 Kwiecień 2003 jezeli to koniec (a raczej nie) to zginie w srod tych wszystkich kolcy przy zbroi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 17 Kwiecień 2003 Share Napisano 17 Kwiecień 2003 mieczyk mi sie podoba (ale tylko rękojeść , kilinga nie) - zrob grupy wygladzania , po dwóch stronach ostrza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conq Napisano 17 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2003 Przecież to ostrze już jest wygładzone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 17 Kwiecień 2003 Share Napisano 17 Kwiecień 2003 hmm... chyba bardziej mu będzie pasował flamberg albo espadon a nie taki \"sztylecik\"... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conq Napisano 17 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2003 Hmm, nigdy nie słyszałem o takiej broni, ale chętnie zobaczyłbym jak wyglądają. Najwyżej zmienie mu \"giwerę\" :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 17 Kwiecień 2003 Share Napisano 17 Kwiecień 2003 to miecze oburęczne wielkie - popatrz najlepiej na strony hiszpańskich kowali albo na historie oręża.... ... a tak między nami to poogladaj \"Realm of Chaos\" Warchammera - tam znajdziesz fajne przykłady... aha - flamberg ma 180-220 cm i jest prosty z podwójnym jelcem a espadon ma faliste ostrze, podwójny jelec i 170 - 220 cm łącznie z głownią..... pozdrawiam[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 18 Kwiecień 2003 Share Napisano 18 Kwiecień 2003 no tenmieczyk pierwsza klasa :)))..tylko moglbys jescze dac cos na tej rekojesci.. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MJ Napisano 18 Kwiecień 2003 Share Napisano 18 Kwiecień 2003 moim zdaniem mieczyk pierwsza klasa ... wyglada bardzo ciekawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 18 Kwiecień 2003 Share Napisano 18 Kwiecień 2003 :)wyglada na Elficka robote- zgadlem?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andy Napisano 18 Kwiecień 2003 Share Napisano 18 Kwiecień 2003 Mieczyk jest spoko (z jednym wyjątkiem). Mógłbyś go trochę bardziej zaostrzyć. Narazie ostrze wygląda jak plastikowa zabawka dla dzieci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 18 Kwiecień 2003 Share Napisano 18 Kwiecień 2003 chodzilo mi oto zeby odzielic 1 polowe ostrza od drogiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conq Napisano 18 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2003 Chyba jednak zamiast tworzyć nową broń poprawie ten miecz. Rozumiem David, że chodzi ci o zaostrzenie środka ostrza. Poprawie też brzegi, żeby wyglądało jak miecz killera piekieł :) Tomek, to nie jest elficka robota:) To miecz stworzony przez ludzi. Projektowałem go w oparciu o poniższe zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SiD Napisano 18 Kwiecień 2003 Share Napisano 18 Kwiecień 2003 wow aa ja sie podniecałem swojim mieczem hehe nie cały czas czuje sie zaięty nie moge hehe jak bym nieiwem jak musiał sie poddac walczyc bede Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 18 Kwiecień 2003 Share Napisano 18 Kwiecień 2003 Conq jak na takiego bydlaka jakiego żeś zrobił...to on myślisz respekt zdobędzie sobie tym malutki scyzorykiem?? Powinien mieć przynajmniej miecz dwuręczny...ale pozatym wszystko piknie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 18 Kwiecień 2003 Share Napisano 18 Kwiecień 2003 :)moze bedzie dworeczny jak bedzie w odpowiedniej skali do postaci.......:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conq Napisano 18 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2003 Mieczyk wygląda krótko, ale bez gościa w tle :) Dlatego przedstawiam wam ich w duecie [winko] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 18 Kwiecień 2003 Share Napisano 18 Kwiecień 2003 No i zajebista kosa...takimi to na pradze wymachuja :P może ciut za duża...ale może być :D Pozdrawiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 18 Kwiecień 2003 Share Napisano 18 Kwiecień 2003 nooo...ekstra:))..a tak samo chcesz mu dac texturke jak na tych fotkach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conq Napisano 18 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2003 Najprawdopodobniej tak :) Wszystko zależy od tego czy uda mi się znaleźć w sieci odpowiednie zdjęcia grawerów. W ostateczności będę musiał stworzyć własną [hmmm], a z tym to będzię baaardzo ciężko :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cousken Napisano 18 Kwiecień 2003 Share Napisano 18 Kwiecień 2003 No poprostu super! :D Ja jestem bardzo bardzo amatorem, dopiero zaczynam, i wogle nie wiem jak takie cudo sie robi. Mam pytanko: Czym to jest renderowane? I jaka technika modelowales :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conq Napisano 18 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2003 Dzięki za komplement:) Zamieszczam tylko rendery. Jeśli chodzi o metodę modelingu to korzystam z edit poly, a wyjściowymi figurami w 90% są boxy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conq Napisano 18 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2003 No i przyszedł czas na kolejną aktualizację. Nowe partie zbroi nie są skończone. Napewno będą jakieś metalowe majty, może łańcuch czaszek, no i do wykończenia te naudaczniki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr. eA Napisano 18 Kwiecień 2003 Share Napisano 18 Kwiecień 2003 Co moge powiedziec....chyba tylko ze szczena mi opadla[boje się] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ops Napisano 18 Kwiecień 2003 Share Napisano 18 Kwiecień 2003 a ja sobie pozwole pokrytykowac :) nie zgodzie sie z innymi ze jego rece trzymaja proporcje postac z opuszczonymi rekoma w zdluz tlowia powinna siegac nimi max do polowy ud u ciebie opuszczajac rece i uwzgledniajac ruch obojczyka wyszlo mi ze bedzie sie mogl podrapac po kolanach:) widzialem ze jest wmiare zrigowane wiec jak bys mogl to pokaz jak jest w rzeczywistosci moze sie myle na mieczach sie nie znam wiec nie moge nic powiedziec a ogolnie postac fajna, pomyslowa i - co ci sie chwali - szczegolowa :) mi sie podoba Keep up the good work Cheers!![winko] PS. pisales gdzies ze nie wiesz jak rece skrocic w czym problem?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conq Napisano 18 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2003 też mam wrażenie, że są za długie. Potrafię je skrócić, jeśli chodzi o samo ciało. Ale tym samym musiałbym skrócić te \"bransolety\". a wtedy wyglądałyby beznadziejnie. Zresztą ostatnio poddałem całe ręce skróceniu i już bardziej ich skrócić się nie da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conq Napisano 18 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2003 Dla przykładu :) Montaż odwaliłem w Corelu jakby to mniej więcej wyglądało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thergo Napisano 18 Kwiecień 2003 Share Napisano 18 Kwiecień 2003 Model super aż szczena opada, ale musze sie przyczepic do miecza 1. Ostrze wydaje sie byc za plaskie w czesci srodkowej w stosunku to brzegów 2. Mógłbys dorobic jescze na ostrzu struziny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conq Napisano 18 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2003 Oks, poprawię, tylko wyjaśnij mi co to są te struziny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thergo Napisano 18 Kwiecień 2003 Share Napisano 18 Kwiecień 2003 strudziny to jest takie polokragle zaglebienia biegnace zazwyczaj od rekojesci do polowy glowni. Powinno byc to widoczne na zdjeciu ponizej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conq Napisano 19 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2003 Hmmm, pomysł z tymi strudzinami nie jest zły. Zawsze to jakieś urozmaicenie do ostrza. Obadam jak to będzie wyglądać w praktyce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cousken Napisano 19 Kwiecień 2003 Share Napisano 19 Kwiecień 2003 Ale literowke zrobilem :) Chcialem sie spytac, czyM to jest renderowane :) Podejrzewam, ze renderem maxowym, ale nie wiem jak wygladaja obiekty wyrenderowane inna metoda, chce sie upewnic :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cousken Napisano 19 Kwiecień 2003 Share Napisano 19 Kwiecień 2003 Na tym ostatnim modelu, jak juz jest prawie cala Wielka zbroja, dlonie rycerza wydaja sie malutkie :) Myslales zeby mu dac jakies rekawice? Mysle, ze pasowaly by :) Najlepjej takie z pazurami.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 19 Kwiecień 2003 Share Napisano 19 Kwiecień 2003 no pikny ten model:)..tylko mowiles ze to co jest na przedraminu to jest jakis pasozyt czy cos tam...ale niestety gdybys nic nie mowil to kazdy by to wziol za jakis asortyment z kosci....zrob cos z tym... pozdro[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conq Napisano 19 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2003 Scenki są renderowane w maxie, przy cieniowaniu adv. raytrace. Na pewno będa rękawice, takie z kolcami a\'la spawn. A pomysł z pazurami mi się podoba, to też zrealizuję :)[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conq Napisano 19 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2003 Te nóżki nie wyglądają przekonująco ?:) Hmm, nie wiem co mógłbym zmienić żeby nie popsuć efektu i żeby to coś wyglądało na pasożyta. Postaram się to jakoś ukazać teksturkami organicznymi. Jak mi się uda to spróbuję też nanieśc trochę wyciekającej krwi. Finałowa scena będzie dość duża, więc będzie o wiele wyraźniejsza [mruga] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blooddragon Napisano 19 Kwiecień 2003 Share Napisano 19 Kwiecień 2003 nooooo niesaaaamowiiite, naprawde nadaje sie do cutscenki w warcrafcie III, jestem pod wrażeniem zastrzezenie tylko co do tych rąk :P chodzi mi konkretnie o to twoje \"wucorelowany\" położenie rąk :D zauważ ze obojczyki też należy opuścić, bo sa za wysoko, wtedy ręce będą faktycznie do kolan :P ale nie widze w tym najmniejszego problemu, dla kolesia machającego mieczem im dłuższe ręce tym lepiej:D a pozatym miecz jest ciężki i podaczas wymachiwania nim mogły mu się nbaciągnąć [lol][lol][lol] pozd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conq Napisano 19 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2003 Dzięki Blood za pocieszenie :) Postanowiłem się im bliżej przyjżeć dlaczego nie wypada ich skracać. I się zorientowałem, że to sprawa napompowanego musklami przedramienia i rękawicy. Ale jak je poszczuple to już nie będzie ten sam gość [urwanie glowy] Próbowałem jeszcze je troszkę skrócić, ale tu już jest granica :( Może przy ustawianiu pozy oda mi się ukryć tą długość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blooddragon Napisano 19 Kwiecień 2003 Share Napisano 19 Kwiecień 2003 ale to wcale nie raziii!!!!! daj spokój zostaw, bo zepsujesz:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 19 Kwiecień 2003 Share Napisano 19 Kwiecień 2003 Conq wszystko jest takie jakie powinno być jeszcze tylko dorób mu glanckie buciki...and I gonna be very happy :D Już nawet chrzań tą symetryke...i tak ten wojak budzi respekt :D pozdrawiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr. eA Napisano 19 Kwiecień 2003 Share Napisano 19 Kwiecień 2003 Jezeli chodzi o symetrie to moze zostac, ale poustawiaj z obu stron inaczej lancuchy, ewentualnie troche czachy poskrecaj, zeby to az tak sie w oczy nie rzucalo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SiD Napisano 19 Kwiecień 2003 Share Napisano 19 Kwiecień 2003 Nie wiem jak ty to zrobiłes ale , mnie to az dech wpiersi zabiera , jestem pod zajebistym wrazeniem i gratuluje ci , i zycze wszystkiego najlepszego , bo jestes mojim faworytem na 1 pleace , i wiem ze walsnie to ty je otrzymasz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conq Napisano 19 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2003 Sid, nie jestem nikim wyjątkowym :) Po prostu mam dużo wolnego czasu i poświęcam go na grzebanie w detalach. Ty też wymodelowałbyś takiego gościa. Wystarczy eksperymentować, a do tego potrzebny jest czas :) Pracuję w maxie od ponad roku, ale to nie oznacza, że mam na koncie dużo pracek i duże dościedczenie. Grunt to mieć silną motywację [piwo][piwo] Dla zainteresowanych, tak będzie wyglądał efekt końcowy jeśli chodzi o pozę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr. eA Napisano 19 Kwiecień 2003 Share Napisano 19 Kwiecień 2003 Musze przyznac ze potrafisz nadac dynamike statycznemu rysunkowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi