Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Oto moje kilku godzinne wypociny pod ZBrushem2, prosze na nie trochę 'ponajeżdżać' bo nie wiem czy jest już ok. Zamieszczam siatke hipoly w tym dziale, gdyż ostateczna wersja będzie już low poly (po wykorzystaniu magicznego pluginu do max'a o nazwie Kaldera)

• Odpowiedzi 31
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

spox - ale ja i tak nie lubie jak sie caly obiekt blyszczy jak z dobrze wypolerowanego wosku :)

no i kurcze - chcialbym to zobaczyc jako bump-mape na low-poly cage'u (o ja - jak nasz jezyk sie zmienia!! - toz to zgroza)

pozdrawiam

Napisano

Co się ostatnio moda zrobiła na "ciemno, że nic nie widać". Zombie to nie wampir, światło go nie zabije. Ale na serio daj więcej światła, bo teraz trudno ocenić.

Napisano

..mnie się podoba , a co do świecenia hmmm wszystkie te bumpowane modele (doom , farcry) mają pewną dozę plastikowości , cóż taka technologia ...

Napisano

Witam.

Wiem, że ten połysk to trochę plastikowo-Doom'owy ale go tak tylko dodałęm aby kształt siatki lepiej pokazać, jednak chyba nie wyszło. No cóż poniżej postaram się paroma obrazkami lepiej przybliżyć postać tego co zrobiłem. Na początku też chciałęm pokazać wireframe'a ale okazało się, że niewiele się różni od wersji solid, więc z tego zrezygnowałęm (tutaj nie ma żadnej mapy na kanale bump - to monstrum ma pół miliona trójkątów). Heh niestety silnik na jaki to robię nie jest obdarzony możliwościami takimi jak bump, specular, normal maps etc. - więc nie mogę pod tym względem nic niestety pokazać (kto słyszał kiedyś o Half-Life, wie o czym mówię). Ten model hp jest mi tylko potrzebny do 'wygenerowania' tekstury na kanał koloru na siatkę lp (myślę, że jutro ... tzn dzisiaj będę mógł ją pokazać i poddać pod dalsze sugestie i zastrzeżenia, bez których na pewno się nie obejdzie).

Liczę na to, iż siatka bez tekstury poniżej pokaże Wam jej kształt. Dodaję również obrazy bez żadnego błyszczenia, abyście mogli zobaczyć samą warstwę tekstury; nie zaszalałem na niej jak widać, ale powiedzcie jeżeliby to raziło.

Napisano

ho ho wice jakies cegielki na jego plecach (w texturze hyhy) nie no tak na powaznie to ladnie sie prezentuje, ale ja dalej siatki tam nie widze.. pomylone renderki?

Napisano

Argggh bardzo przepraszam za gafę z tytułęm. Tylko może mi ktoś podpowiedzieć jak to naprawić ... bo mi jakoś nie to wychodzi.

No dobra, to jest już wersja nisko poligonowa. Kilka godzin przy maksie i gotowe. Tak jak już wspominałem jest tu tylko warstwa koloru. Ambient jest jasny żeby tekstury było dobrze widać. Jak zwykle liczę na ewentualne sugestie.

Pozdr.

Napisano

Gacie rozmyte jak nie wiem, tak samo jak klata (Mimo wszystko jak na taką ilość poly wygląda bardzo dobrze). A Georgas kontynuuje swoje tradycyjne trójwyrazowe posty (Oczywiście nie chcę się nikogo czepiać).

Napisano

Tak jak koledzy mówią te spodnie rażą. Za bardzo kolory podobne jak na ciele i faktury materiału brakuje poprawisz i modelik będzie wypas:]

Napisano

"jak koledzy wyzej" ja tez zjade cie za texture, brzydka jest! kolorki wygladaja jak by z wosku byla postac i jescze ktos by ja polozyl kolo lampki- farba sie rozplynela, przydalo by sie cos co rozgraniczy gacie kolesia z jego cialkiem, kolory blade sa obrzydliwie (ale to chyba przez to mocne swiatlo tak?) wogole fajny model zrobisz texture bedzie B fajny

pozdrawiam Krzysiek!

Napisano

Dzięki wielkie wszystkim za Wasze uwagi. Cóż czeka mnie z tym jeszcze dużo pracy, nie wiem jeszcze kiedy pokażę poprawioną (nam nadzieję że lepszą) wersję, bo pracuje teraz nad kilkoma rzeczami na raz.

Pozdrawiam

Napisano

hehe ... postaram się. Myślę, że przerobie to ręcznie. A tak przy okazji; jeżeli kogoś by to interesowało to dodaję również mój koncept na podstawie którego powstawał ten model. I hope You enjoy it.

Napisano

Koncept jest spoko, tylko ma odwrotnie dłon usytuowaną niż w modelu (koncept-jakby coś podnosił, dłoń do zewnątrz skierowana; model- dłoń skierowana do wewnątrz). Wg mnie tak jak jest w modelu jest lepiej. Ale ogólnie wszystko jest super!!

Napisano

Mnie się podobać. Co do spodni to skoro to zombie powinny być nieco poszarpane. Chyba że dopiero co był w sklepie i sobie je kupił ;) No i oczywiście to rozmycie..... Mam nadzieję że nie odpuścisz.

Napisano

Skoro rysujesz tak spoko jak na koncepcie to zdaje się że następny update powinien być już OK.

PS> czy twój avatar to ten zombi + środek na porost włosów? :D

Napisano

... no nie do końca to ten sam nieumarły, zresztą mogę go pokazać całego - oto i on.

A co do update'a tego wątka to zrobie go, jak tylko wyjaśni mi się sprawa za rachunek za modem.

Pozdrawiam