Napisano 17 Maj 20195 l Hej! Po długiej nieobecności postanowiłem przestać zaniedbywać maxika, szczególnie, że coraz więcej osób tu znowu zaczyna zaglądać, i bardzo fajnie. All Seeing Sue to moja najnowsza praca personalna, spędziłem nad nią około półtora miesiąca na przełomie roku. Model został wyrzeźbiony i upozowany w Zbrushu. Retopologii nie robiłem, tylko pozowałem i mapowałem model po decymacji. Siata jest więc "dzika" nie nadaje się absolutnie ani do gry, ani do animacji, jedynie do upozowanego stilla. Powód? Oszczędność czasu. Mapowanie (powiedzmy półautomatyczne) w 3D Coat. Tak samo 95% textur wykonałem w 3D Coacie, w Substace Painterze texturowałem jedynie twarz i dekolt. Assembling sceny zrobiony w Blenderze, pojawienie się wersji 2.8 mocno mnie zachęciło do przesiadki. I wreszcie render, Octane Standalone w wersji 4.0. Świecone HDR-ką z doświetleniami różem i błękitem w postaci kolorowych plane-ów (poza kadrem, lub niewidoczne). W przygotowaniu mam making-offa w wersji anglojęzycznej, ale postaram się też zrobić wersję PL. Bardzo jestem ciekawy komentarzy, również (szczególnie) tych krytycznych! pozdrawiam! https://www.youtube.com/embed/5rDpNCUJgqw
Napisano 17 Maj 20195 l WOW,.... Ale kozacko się zrobiło na max3d :) Jest moc, fantastyczna robota :D
Napisano 18 Maj 20195 l Świetny model jak i kolorystyka. Strasznie podobają mi się tego typu prace hard surface. Szkoda że mnie modelowanie hs jakoś nie leży:(