Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Czesc wszystkim udost臋pniam moj膮 ostatni膮 pracke, kt贸ra ma by膰 cz臋艣ci膮 wi臋kszego projektu inspirowanego ostantim challangem na artstation.

Chcia艂bym poprosi膰 was o feedback i o opinie co o tej pracy s膮dzicie (nie wiem jak na tym forum ale jakby kto艣 mia艂 czas i ch臋ci zrobi膰 szybki overpaint to serdecznie zapraszam).

Pozdrawiawm!

camelot_03.jpg

Edytowane przez madejak

• Odpowiedzi 22
  • Wy艣wietle艅 2,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Wprowadzi艂em sporo korekt, jeszcze troche czasu na to po艣wiec臋 ale jest coraz lepiej. Dziekuje raz jeszcze wszystkim za wcze艣niejszy feedback jak i zapraszam do komentowania obecnej wersji.

• Nie wiem czy lepiej, ale wydaje mi si臋, 偶e tak.聽

• Heja, z jakiegos tam swojego doswiadczenia wyciagam wnioski, ze takie ujecia najlepiej wygladaja z ciekawa gama kolorystyczna i wygrywaja swiatlem, tu masz pewnie celowo takie dull colors i nie wiem c

Posted Images

Napisano

Najpewniej oczyszczenie tego dymu przy cz臋艣ci wysuni臋tej w stron臋 wody i rozbicie t艂a na niebo i zamek, by pomog艂o.

W tym momencie niebo zlewa si臋 z zamkiem nieco - odbieraj膮c mu moc.

Napisano

Heja, z jakiegos tam swojego doswiadczenia wyciagam wnioski, ze takie ujecia najlepiej wygladaja z ciekawa gama kolorystyczna i wygrywaja swiatlem, tu masz pewnie celowo takie dull colors i nie wiem czy to si臋 obroni jako taka kompozycja, bo mas臋 jest takich i b臋dzie to wygladalo imo generycznie zlewajac sie z innymi pracami, aczkolwiek ciezko tez ten challenge inaczej ograc niz tak. To taka mysl puszczona w obieg.

Co do samej kompozycji:
IMO: Obadaj duza ilosc zdjec takich widokow z zamkami, bo widac, ze to co powinno miec tu najwiekszy wyd藕wi臋k czyli zamek jest najbardziej szkicowy, bo nie ma na nim photobashu, wiec radzilbym albo zbaszowac go by pasowal do reszty albo go ladnie wymalowac, moze jakis akcent kolorystyczny bad藕 swietlny. Ma tez mocno niezdecydowana bryle, najbardziej w takich sytuacjach broni膮 si臋 budowle, z mocno okre艣lon膮 i przemy艣lan膮 bry艂膮, z podzia艂em na big, medium i small, tutaj czuje, ze jest prawie same medium. To co jest na tym "balkoniku" przyciaga wzrok najbardziej z calej kompozycji bo jest w momencie najwiekszej roznicy walorowej聽 i jest to mgliste co艣 co nie wiadomo czym jest, jest z nim to samo co z samym zamkiem, nie sprecyzowany kszta艂t. Je偶eli chcesz by ta ilustracja wygladala dobrze to koniecznie popraw chociaz ten element i przynajmniej troch臋 zamek, bo z dosyc ladnie sfotobaszowana woda i wysepkami wyglada to biednie jak je porownasz, od razu ktos sobie pomysli, ze braki w fundamentach bo domalowane elementy mocno odstaja.聽

Dodatkowo po kompozycji na prawo dalbym jeszcze chyba troche swiatla, by zwiekszyc troche przestrzen. Dodalbym tez moze cos charakterystycznego, nie znam dokladnie tej historii ale chociazby rozbity statek, kotwica, wiecej tych rekinow, jakies zabudowania i ruiny, drewniane konstrukcje, jakis foliage minimalny, moze zwierzeta typu ptaki itd, bo aktualnie wyglada troch臋 lifeless w swoim byciu lifeless.

Pozdrawiam i zycze powodzenia x)

Napisano

Witam,
Podpisuj臋 si臋 pod聽聽"revrite". Mo偶e jaki艣 ma艂y statek w oddali? miasto/zabudowania/cokolwiek zbudowanego przez cz艂owieka, b膮d藕 istot臋 zdoln膮 do budowania聽 na lewym brzegu?
Widoczne w formie sylwetki opowiedzia艂yby odrobin臋 historii.

Napisano
25 minut temu, madejak napisa艂:

O kurde艂e, fenomenalne. Dzieki wielkie za podmal贸wke!

Polecam si臋 na przysz艂o艣膰. Gdyby艣 mia艂 pytania co i jak to wal.聽
Powodzenia z projektem.聽

Napisano
  • Autor

Wprowadzi艂em sporo korekt, jeszcze troche czasu na to po艣wiec臋 ale jest coraz lepiej. Dziekuje raz jeszcze wszystkim za wcze艣niejszy feedback jak i zapraszam do komentowania obecnej wersji.

camelot_05.jpg

Napisano

艣liczne, wida膰, ze przekaza艂e艣聽na pracy dok艂adnie to, co siedzi Ci w g艂owie. Oby tak zawsze i wsz臋dzie!聽

Napisano

Wszystko fajnie. 艁adna egzekucja tego co ci wcze艣niej wys艂a艂em. No, ale w艂a艣nie.. Je艣li to ma by膰 concept art to robienie tego samego co ja ju偶 wcze艣niej ci podes艂a艂em ma niewiele sensu. Nie zrozum mnie 藕le. Super, 偶e pracujesz, ale powiniene艣 wprowadza膰 w艂asne rozwi膮zania.聽

Tu pytanie do do艣wiadczonych koleg贸w z forum. Mam racj臋? Je艣li nie to wyprowad藕cie mnie prosz臋 z b艂臋du.

Napisano
  • Autor

I tu wychodzi zasadniczy problem rozr贸偶niania ilustracji od koncept贸w. Z konceptem ta praca ma niewiele wsp贸lnego, bardziej mo偶na potraktowa膰 j膮 jako moodart a w twojej podmal贸wce ten nastr贸j wybi艂 niesamowicie za co jestem bardzo wdzi臋czny i oczywiscie w finalnej wersji to wszystko uwzglednie.

Mam nadzieje, ze wyjasnilem wszystkie niedopowiedzenia.
Pozdrawiam!

Godzin臋 temu, Arte17 napisa艂:

Wszystko fajnie. 艁adna egzekucja tego co ci wcze艣niej wys艂a艂em. No, ale w艂a艣nie.. Je艣li to ma by膰 concept art to robienie tego samego co ja ju偶 wcze艣niej ci podes艂a艂em ma niewiele sensu. Nie zrozum mnie 藕le. Super, 偶e pracujesz, ale powiniene艣 wprowadza膰 w艂asne rozwi膮zania.聽

Tu pytanie do do艣wiadczonych koleg贸w z forum. Mam racj臋? Je艣li nie to wyprowad藕cie mnie prosz臋 z b艂臋du.

Napisano
42 minuty temu, madejak napisa艂:

I tu wychodzi zasadniczy problem rozr贸偶niania ilustracji od koncept贸w. Z konceptem ta praca ma niewiele wsp贸lnego, bardziej mo偶na potraktowa膰 j膮 jako moodart a w twojej podmal贸wce ten nastr贸j wybi艂 niesamowicie za co jestem bardzo wdzi臋czny i oczywiscie w finalnej wersji to wszystko uwzglednie.

Mam nadzieje, ze wyjasnilem wszystkie niedopowiedzenia.
Pozdrawiam!

No je艣li to nie jest koncept to chyba okej. My艣la艂em, 偶e w艂a艣nie tego to dotyczy.聽

Czym ma to by膰 finalnie?聽

Napisano
  • Autor

Ma to byc ilustracja promocyjna tego ca艂ego projektu + na samej ilustacji znajd膮 si臋 2 albo 3 odno艣niki do bardziej szczeg贸艂owych projekt贸w jak np: sala tronowa, ogr贸d i moze cos wiecej.

Napisano
  • Autor

Kolejny update.

Chyba zostawie to juz tak jak jest i zaczne robic kolejna prace bo szlifowa膰 m贸g艂bym to r贸wnie dobrze i 12 miesi臋cy.
C&C welcome!
(wersja troche mniejsza bo finalnie wazy to 10mb

camelot_new_castle_converted_bloodmoon_smaller.jpg

Napisano
  • Autor

I nastepne wipki kolejnej ilustracji. Tym razem jezioro i kamien w kt贸rym znajduje si臋 eksalibur.

1.jpg

Edytowane przez madejak

Napisano

druga ca艂lkiem fajnie si臋 zapowiada. Na pewno o艣wietlenie jeszcze b臋dziesz poprawia艂.
Pierwsza finalnie pieknie wysz艂a, dobrze, 偶e dorzucile艣 tam na dole wraki statk贸w. Tylko kraw臋d藕 ksi臋偶yca mi nie do ko艅ca le偶y, bo tworzy focal point tu偶 przed zamkiem i odcina go od natualnego przej艣cia w podziwianie nieba. Ale jest niezbyt wydoczna wi臋c mocno ten efekt nie dzia艂a.

Napisano

na pewno warto odseparowa膰 wszystko od siebie bardziej kolorami

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci