pwq Napisano 8 Grudzień 2019 Napisano 8 Grudzień 2019 Nie wiem czy dział hardware to odpowiednie miejsce na ten post, ale przecież biurko jest nam tak samo potrzebne jak monitor czy myszka. Szukam jakiegoś fajnego biurka do na którym zmieściłyby się trzy monitory 24", tablet A4 i wiadomo, klawiatura i mysz. Może widzieliście gdzieś jakieś ciekawe oferty, a może macie jakieś fajne projekty, które można zlecić stolarzowi do wykonania?
wujek_kane Napisano 8 Grudzień 2019 Napisano 8 Grudzień 2019 Miałem jakiś czas temu podobną sytuację - nie mieściłem się na biurku i chciałem sobie usprawnić życie... Rozwiązaniem okazał się dębowy stół z blatem 200x90cm, który sobie stał nieużywany od lat. Miejsca jest aż nadto - nie ma problemu z monitorami za blisko i zostaje bardzo dużo przestrzeni na jakieś dodatkowe rzeczy. Poza tym jest w opór miejsca na nogi i spokojnie można coś jeszcze trzymać pod stołem. Jedyna wada, to brak szuflad/szafki, ale zawsze możesz sobie wstawić pod spód kontenerek. Ogólnie bardzo polecam takie rozwiązanie jeśli chcesz mieć dużo placu 😉 Teraz mam inne monitory, ale na zdjęciu widać ile jest miejsca 😉 P.S. Zdjęcie robione ziemniakiem. 2
Nezumi Napisano 8 Grudzień 2019 Napisano 8 Grudzień 2019 Mam podobnie jak wujek - zwykly stol. Chodzi o miejsce w koncu. Siadam i robie. Mialem swoj projekt, ktory chcialem dac zrobic stolarzowi ale kazdy pytany stolarz wycenial to jakbym chcial konstruowac jacht dalekomorski a nie duze biurko wiec dalem sobie spokoj. 1
pwq Napisano 8 Grudzień 2019 Autor Napisano 8 Grudzień 2019 A jak z wysokością? Stoły chyba z reguły są troszkę wyższe niż biurka, ale mogę się mylić.
jaceks Napisano 8 Grudzień 2019 Napisano 8 Grudzień 2019 (edytowane) Kupujesz stelaż do biurka https://stema.istore.pl/pl/c/Z-NOGAMI-KWADRATOWYMI/2192217 plus zamawiasz blat 28 mm o odpowiedniej wielkości. Zmieścisz się w 600-650 zł brutto. Masz biurko jak Berlin. Edytowane 8 Grudzień 2019 przez jaceks 1
wujek_kane Napisano 8 Grudzień 2019 Napisano 8 Grudzień 2019 2 godziny temu, pwq napisał: A jak z wysokością? Stoły chyba z reguły są troszkę wyższe niż biurka, ale mogę się mylić. Mój ma 75 cm wysokości i jest idealnie. 20 minut temu, jaceks napisał: Kupujesz stelaż do biurka https://stema.istore.pl/pl/c/Z-NOGAMI-KWADRATOWYMI/2192217 plus zamawiasz blat 28 mm o odpowiedniej grubości. Zmieścisz się w 600-650zł brutto. Masz biurko jak Berlin. Stół z litego drewna na pewno wyjdzie drożej, ale... jest z drewna 😉 1
jaceks Napisano 8 Grudzień 2019 Napisano 8 Grudzień 2019 39 minut temu, wujek_kane napisał: Stół z litego drewna na pewno wyjdzie drożej, ale... jest z drewna 😉 Do domu na stałe tak. Fajny mebel i nie tylko jako biurko. Drewno jest drewno. Super to wygląda. Ale jednak drogie jak cholera i mało mobilne jak trzeba by się przenieść. A twój był kupiony jako gotowiec czy na zamówienie? 1
wujek_kane Napisano 9 Grudzień 2019 Napisano 9 Grudzień 2019 10 godzin temu, jaceks napisał: Do domu na stałe tak. Fajny mebel i nie tylko jako biurko. Drewno jest drewno. Super to wygląda. Ale jednak drogie jak cholera i mało mobilne jak trzeba by się przenieść. A twój był kupiony jako gotowiec czy na zamówienie? Gotowiec, zdaje się był kupiony w Jysku. Ceny nie pamiętam, ale to było lekko 15 lat temu, więc i tak byłaby kompletnie niemiarodajna. 1
KLICEK Napisano 9 Grudzień 2019 Napisano 9 Grudzień 2019 ja mam zwykle ikeowe, ale nie zmieszcza sie tam 3 monitory 🙂 takze nie polecam 1
JmTm00 Napisano 9 Grudzień 2019 Napisano 9 Grudzień 2019 Hejże, Poszukaj komisu meblowego. W Warszawie jest jeden w samym centrum, są tam stoły/biurka naprawdę nadające się do pracy, po taniości 150zł. Sam się na taki czaje. 1
Traitor Napisano 9 Grudzień 2019 Napisano 9 Grudzień 2019 (edytowane) Goraco polecam biurka elektryczne (np. PLATINET, działa swietnie), możesz wtedy pracować na siedząco, i na stojąco. Twój kregoslup Ci podziekuje. Stelaz możesz kupic osobno, blat o odpowiednim rozmiarze osobno (np. z ikei). Biurko można sobie rozszezac również na boki, wiec nie straszne mu szerokie i wąskie blaty. Edytowane 9 Grudzień 2019 przez Traitor 1
mandragora Napisano 9 Grudzień 2019 Napisano 9 Grudzień 2019 (edytowane) ja robiłem sam, miałem stare, robione na zamówienie ale już mi strasznie zbrzydło i ergonomii w tym nie było, blat z czasem też będzie wymieniony na coś 28mm, może blat kuchenny, koszt 100 zł o ile masz czym spawać, ciąć, malować Edytowane 9 Grudzień 2019 przez mandragora
Rekomendowane odpowiedzi