Duda Napisano 14 Listopad 2004 Share Napisano 14 Listopad 2004 Witam wszystkich. Jestem w WIPie po raz pierwszy, już raz próbowałem swoich sił w Finished Works, ale niestery moja praca (stadion) nie spodobała się chyba nikomu... Chciałem zrobić nowy stadion, ale podczas modelowania komputer zaczął odmawiać mi posłuszenstwa bo miał już za dużo poly... itd... nie ważne. Prezentuję swoją nową pracę. Tak planuję aby powstał z tego dom jednorodzinny. Obraze jest dosyć ciemny, ale sądzę, że widać na nim wystarczająco. I właśnie pierwszy problem... Jak ustawić światło, żeby to wyglądało jakby promienie słoneczne oświetlały pomieszczenie? Bo aktualnie to jest tam skylight oraz omni. Wszystko to zostało zrobione w Max'ie 6. Render za pomocą Vraya. Wkrótce dodam nowe ujęcia. Narazie nie mam nic ciekawego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 14 Listopad 2004 Share Napisano 14 Listopad 2004 Oswietlenie przypomina troche wschod slonca co nadaje przyjemny klimat pracy:) Po za tym to pusto narazie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duda Napisano 14 Listopad 2004 Autor Share Napisano 14 Listopad 2004 Pusto? Nie widzisz jeszcze tej wspaniałej, umeblowanej kuchni oraz zestawu kina domowego w salonie? Ja widzę :D Wiem, że pusto... pracuję nad tym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 15 Listopad 2004 Share Napisano 15 Listopad 2004 tak tak jednak pusto ;) ale pracka bedzie przyjemna jak jej nie zepsujesz :) zrob jasniejsze to oswietlenie... hmm chyba bylo cos podobnego na evermotion ostatnio ;) aha i zrob area shadows pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duda Napisano 15 Listopad 2004 Autor Share Napisano 15 Listopad 2004 Powiedzcie mi dlaczego renderowanie tak długo trwa... głupi mały obrazek a trzeba na niego czekać prawie godzinę (ten powyżej)... nie da się jakoś skrócić tego czasu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 15 Listopad 2004 Share Napisano 15 Listopad 2004 Oj nie lubię widoku mieszkania w tym świetle. To znaczy, że projekt nie zrobiony, a to już tak późno ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 15 Listopad 2004 Share Napisano 15 Listopad 2004 Gdzies na http://www.evermotion.org jest kilkadziesiat videotutoriali dotyczacych Vraya. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 15 Listopad 2004 Share Napisano 15 Listopad 2004 duda prawie godzine na mieszkanie z gi to i tak niezle.. jaki masz sprzet? ja na swoj pierwszy pokoj czekalem 9 godzin ;) kolejny juz duzo szybciej bo znalazlem gdzie sie sample obniza i znalazlem poziom mieczy czasem rendera a jakoscia.. poproboj zrobic to samo pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duda Napisano 15 Listopad 2004 Autor Share Napisano 15 Listopad 2004 Mój sprzęt? Oto on: - Athlon 1000 - 320 mb ram - GeForceMX 440 64MB Coś więcej chcesz wiedzieć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duda Napisano 15 Listopad 2004 Autor Share Napisano 15 Listopad 2004 Oto mały update... dosłownie mały. I w tragicznej jakości. Ale można się jakoś zorientować (tak sądzę). Tworzył się przez 2 godziny więc wymaga i tak szacunku :) Dodałem Area shadows jak doradzał KOME. Dorzuce kilka nowych mebli, sprzętów i wyrenderuje na większej rozdzielczości bo teraz to tylko strata czasu. Jak się podoba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 15 Listopad 2004 Share Napisano 15 Listopad 2004 no juz jest jakas namiastka swiatla dziennego :D, moze dawaj narazie bez swiatel rendery w wiekszej rozdzielczosci?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wesoledi Napisano 15 Listopad 2004 Share Napisano 15 Listopad 2004 znawca nie jestem ale mi sie jakos podobala ta wersja ciemniejsza :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 16 Listopad 2004 Share Napisano 16 Listopad 2004 teraz jest o niebo lepiej od poprzedniej wersji:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duda Napisano 16 Listopad 2004 Autor Share Napisano 16 Listopad 2004 Na razie światło zostawię... teraz zajmę się tworzeniem mebli... już wkrótce będzie pierwsza szafka do kuchni... ale najpierw napiszę 3 zaległe wypracowania z polskiego i nauczę się na sprawdzian z angielskiego... heh... ale już niedługo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spike Napisano 16 Listopad 2004 Share Napisano 16 Listopad 2004 dawaj bez światła bo sufitu nie widze pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duda Napisano 16 Listopad 2004 Autor Share Napisano 16 Listopad 2004 Wiem, że nie widać... i nie wiem jak ten problem rozwiązać... gdyby ktoś wiedział to wskazówki mile widziane... z góry dziękuję... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 16 Listopad 2004 Share Napisano 16 Listopad 2004 a przepisz tu albo zrob screena ustawien jakie dales przy renderze (chodzi i GI) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duda Napisano 16 Listopad 2004 Autor Share Napisano 16 Listopad 2004 hmmm... nie mam tej opcji włączonej... nie wiem jak się tym posługiwać... nie doszedłem do tego... jakie ustawienia powinienem mieć żeby było dobrze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duda Napisano 17 Listopad 2004 Autor Share Napisano 17 Listopad 2004 Taka sobie nowinka... troche zmieniłem światło, nic znaczącego. Głównie chodiz o to, że tutaj szybciej się renderuje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 17 Listopad 2004 Share Napisano 17 Listopad 2004 nie, taka zmiana, to zmiana na gorsze, lewy, dolny róg przepalony, tak samo sufit, a załamanie pod sufitem ciemne jak noc, podziekuj na razie światłu i wymodeluj wszystko, a póxniej sie baw w texturki i światło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duda Napisano 17 Listopad 2004 Autor Share Napisano 17 Listopad 2004 Mam tutaj taki skromny 50 calowy telewizor. To jest jakiś Philips, nie pamiętam modelu. Oteksturowany już... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość cwieq Napisano 17 Listopad 2004 Share Napisano 17 Listopad 2004 niech ekran coś odbija chyba że4 to nowa technologia philipsa że ekrany nie odbijają otoczenia ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duda Napisano 17 Listopad 2004 Autor Share Napisano 17 Listopad 2004 Ekran odbija, ale aktualnie nie ma co... tam jest tylko ściana i telewizor, nic więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duda Napisano 17 Listopad 2004 Autor Share Napisano 17 Listopad 2004 Niepełny zestaw kina domowego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 17 Listopad 2004 Share Napisano 17 Listopad 2004 bardzo przyzwoite glosniki ale moze postaw to cos na jakiejs szafce bo na ziemi to chyba lipa.. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duda Napisano 18 Listopad 2004 Autor Share Napisano 18 Listopad 2004 Zrobiłem sofę Rolf'a Benz'a (taka niemiecka firma). Starałem się ją dokładnie odwzorować i mam nadzieję że nikt się nie przyczepi... KOME: - "to coś" usunąłem, bo było, żeby delikatnie powiedzieć, nieudane. - głośniki pochodzą z zestawu philipsa LX 9000R :) miło, że Ci się podobają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 18 Listopad 2004 Share Napisano 18 Listopad 2004 bardzo ladna sofa, kocham takie klimaty ;) co do modelu nie mam zastrzezen ale moze pokaz siatke ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duda Napisano 18 Listopad 2004 Autor Share Napisano 18 Listopad 2004 nie pokażę :) Boję się... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duda Napisano 18 Listopad 2004 Autor Share Napisano 18 Listopad 2004 Oto siatka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duda Napisano 19 Listopad 2004 Autor Share Napisano 19 Listopad 2004 To jest szafka... będzie ustawiona pod telewizorem, na niej sprzęt rtv. Brakuje jej jeszcze kilku szczegółów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baton Napisano 19 Listopad 2004 Share Napisano 19 Listopad 2004 Moglbys wlaczyc sampling bo strasznie postrzepione te krawedzie. Co do modeli to ciekawe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duda Napisano 19 Listopad 2004 Autor Share Napisano 19 Listopad 2004 taaa... łatwo powiedzieć. Oczywiście mogę dać więcej ale będę czekał godzinę na tamtą szafkę więc mi się po prostu nie opłaca... szkoda mojego cennego czasu :p Ciekawe modele... dzięki... mam problem z doborem mebli, jak się z tym uporam to zacznę robić kolejne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 19 Listopad 2004 Share Napisano 19 Listopad 2004 ta szafka pod telewizor jak na mój gust troche nie pasuje do reszty, strasznie klasyczna, a kanapa miodzio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duda Napisano 19 Listopad 2004 Autor Share Napisano 19 Listopad 2004 2 nowe szafki... szafka 2 -> jasne drewno oraz chromowane belki szafka 3 -> matowe szkło blatów oraz chromowana reszta Czekam na opinie BATON -> Masz gładsze krawędzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 19 Listopad 2004 Share Napisano 19 Listopad 2004 zdecydowanie 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duda Napisano 19 Listopad 2004 Autor Share Napisano 19 Listopad 2004 No więc szafka trzecia... poskładam wszystko do kupy i spróbuję zrobić render... tymczasem prezentuję kominek francuskiej firmy Supra :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duda Napisano 19 Listopad 2004 Autor Share Napisano 19 Listopad 2004 Trochę to poukładałem. Jak na razie 2 ściany... jak się podoba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duda Napisano 19 Listopad 2004 Autor Share Napisano 19 Listopad 2004 Czy ktoś mi pomoże? Mam problem... Przydałby się dywan między tv a sofą. Ale nie wiem jak zrobić coś porządnego. Z góry dzięki za rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 19 Listopad 2004 Share Napisano 19 Listopad 2004 plane z jakims displacementem ;0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duda Napisano 20 Listopad 2004 Autor Share Napisano 20 Listopad 2004 Dzięki KOME, ale mi to nie wychodzi :( znasz może jakiegoś tutoriala z czymś podobnym? A poniżej prezentuję ściany mojego domu... ogólnie jestem bardzo niezdecydowany, ale mam nadzieję, że to już wersja końcowa... Nie wiem czy najpierw zrobić sam parter z całym wyposażeniem i po tym zacząć piętro, czy najpierw zrobić wszystkie pomieszczenia, dach, okna, dżwi, oteksturować to wszystko i dopiero po tym zacząć meble... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duda Napisano 20 Listopad 2004 Autor Share Napisano 20 Listopad 2004 A teraz wersja z dżwiami i oknami. ładne, nie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wesoledi Napisano 20 Listopad 2004 Share Napisano 20 Listopad 2004 procz tego srodkowego przy tylnej scianie to pokoje takie jakies czarne... bez okien (albo z malutkimi) niemniej modele (szafa, sofa) b. ladne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duda Napisano 20 Listopad 2004 Autor Share Napisano 20 Listopad 2004 hmmm... zapomniałem o oknach w tamtych pomieszczeniach :) Ale już to naprawiłem. Nowy render... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 20 Listopad 2004 Share Napisano 20 Listopad 2004 robisz to na wymiarach ? tzn ... na jednostkach miary czy na standardowych jednosctakch maxa ? to tez jest dosyc ważne ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duda Napisano 20 Listopad 2004 Autor Share Napisano 20 Listopad 2004 Na wymiarach. Staram się dość dokładnie odwzorować to co robię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duda Napisano 20 Listopad 2004 Autor Share Napisano 20 Listopad 2004 Wersja z piętrem i poddaszem... Może wygląda trochę jak bunkier ale to się niedługo zmieni... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duda Napisano 20 Listopad 2004 Autor Share Napisano 20 Listopad 2004 Wszystkie ściany już są... pora wziąść się na ich pomalowanie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 20 Listopad 2004 Share Napisano 20 Listopad 2004 w takiej scenie radze zapoznac sie z opcją layers ;) ja i tak uzywam leyersów w kazdej nawet byle jkaiej scenie ale w takiej byla by poprostu niezbędna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 20 Listopad 2004 Share Napisano 20 Listopad 2004 chyba w garazu nie sa potrzebne trzy okna. w garazu wogle nie sa potrzebne okna. no i czy tam gdzies sa schody na poddasze, bo nie widze? a tak wogle to ladny, prosty domek, calkiem przyjemny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duda Napisano 20 Listopad 2004 Autor Share Napisano 20 Listopad 2004 Marcin -> Ano... przydać się mogą... dzięki Ania C -> W moim garażu muszą być okna bo jak się zamknie wjazd to ciemno się robi ;0. Schodów jeszcze nie ma, ale są w planach problem jak pomalować ściany? :) Bo coś tak zacząłem i się wszystko pomieszało... sądzę, że będę zmuszony zrobić nowe :) W ogóle! Jak robić ściany?? Czy każda ma być osobnym boxem? Czy może zrobić jednego boxa i w nim wycinać pomieszczenia?? A może jeszcze jakiś inny sposób... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi