Napisano 2 Sierpień 20213 l Cześć wszystkim, Chciałem zacząć zamieszczać prace 3d (obecnie uczę się zbrusha) z nadzieją na jakąś krytykę i rady z waszej strony. Na początek własny projekt krasnoluda w trakcie wykonania.
Napisano 2 Sierpień 20213 l Hej, wygląda bardzo spoko. Widać, że wiesz co robisz. Chyba masz już jakieś doświadczenie? Mógłbyś też wrzucić widok 3/4. Coś mi nie pasuje w jego pozie bo chyba bardziej powinien wspierać się na lewej nodze skoro prawą unosi na palcach a biodra na to nie wskazują. I możesz go trochę powyginać jak Dawida 😉 Przy takiej statysteczej pozie dobrze to wygląda. Teraz taki sztywny się wydaje.
Napisano 2 Sierpień 20213 l Autor Podsyłam widok 3/4. Wielkie dzięki za pomoc. Jeśli chodzi o doświadczenie to jestem po kilku kursach na udemy z may'i i w trakcie pierwszego z zbrush'a wiec profesjonalnego nie mam (jednocześnie próbuje się nauczyć anatomii stąd pewnie sztywna poza 🙂 ). Planuje powoli zacząć budować portfolio i szukać pierwszej pracy jako grafik. Na razie na artstation mam tylko jeden własny projekt roweru który zrobiłem w may'i (https://www.artstation.com/artwork/nYzDDo).
Napisano 14 Sierpień 20213 l Autor Wrzucam update pracy, powoli zbliżam się do końca, mojego pierwszego modelu w zbrush'u (zostały spodnie, buty, torba, włosy + broda i ogarnąć o co chodzi z micromesh i nanomesh). Powoli do przodu 🙂. Jeśli macie chwile skrobnąć jakąś uwagę bądź krytykę będę bardzo wdzięczny, wszystko mi się przyda przy następnym projekcie. Wrzucam też swój koncept z którego staram się robić dla porównania (nie jestem wprawnym rysownikiem :)).
Napisano 15 Sierpień 20213 l Jak na początki to jest naprawde bomba, wiadomo w pozie troche brakuje poczucia ruchu, gdzieś tam możnaby podszlifować anatomie, formy itd. Ale zrobisz takich jeszcze 10 i samo przyjdzie. Widać, że coś już kumasz baze bo nawet te ciuszki fajnie idą. Więc jedyna słuszna rada to działaj dalej 😄 Pozdro
Napisano 7 Maj 20222 l Autor dodaje tutaj tylko kilka screenów z zbrush'a do ostatniej pracy bo reneder dodałem w galerii wiec nie będę powielał obrazów 🙂. Jak zwykle proszę o opnie, rady oraz krytykę i serdecznie dziękuje z góry. Zeszło mi strasznie długo ale po raz pierwszy używałem marvelous designer'a, substance designer'a oraz pierwsze podejście do haircards (to było naprawdę bolesne :P) czy do retopologi postaci oraz malowania skóry w substance painter'erze - wiec praca pierwszych razy 🙂.
Napisano 7 Maj 20222 l super, buciki leganckie. Moznaby jeszcze posiedzieć nad proporcjami, szyja ręce głowa coś jest nie tak. ( możesz sobie wrzucić skana kobitki obok i sprobować dopasować swoje proporcje do skanu, wtedy szybko wylapiesz co Ci nie gra ) Bardzo dobrze Ci to idzie, cisnij dalej Edytowane 7 Maj 20222 l przez ArnoldSzczesliwy
Napisano 7 Maj 20222 l Bardzo fajnie, kolorowe obrazki też tutaj wrzuć będzie spójność w jednym miejscu bez potrzeby skakania miedzy galerią a wątkiem.
Napisano 7 Maj 20222 l Autor na artstation dodałem też obracający się filmik wokoło postaci (nie wiem czy na tej stronie da się dodać mp4 wiec mam nadziej że nie łamie regulaminu dając linka :P) https://www.artstation.com/artwork/G8JnbW