Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Cześć wszystkim,

Chciałem zacząć zamieszczać prace 3d (obecnie uczę się zbrusha) z nadzieją na jakąś krytykę i rady z waszej strony.

Na początek własny projekt krasnoluda w trakcie wykonania.

1.thumb.jpg.e291f7699e7258d3882f8868318ec609.jpg3.thumb.jpg.ab913022c4290da0d91754560fc5f3a0.jpg2.thumb.jpg.f5b1e6aee02b2ea80630261d1c7a053b.jpg

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Wrzucam update pracy, powoli zbliżam się do końca, mojego pierwszego modelu w zbrush'u (zostały spodnie, buty, torba, włosy + broda i ogarnąć o co chodzi z micromesh i nanomesh). Powoli do przodu 🙂. J

• StanleyZ
    StanleyZ

na artstation dodałem też obracający się filmik wokoło postaci (nie wiem czy na tej stronie da się dodać mp4 wiec mam nadziej że nie łamie regulaminu dając linka :P) https://www.artstation.com/ar

• Podsyłam widok 3/4. Wielkie dzięki za pomoc. Jeśli chodzi o doświadczenie to jestem po kilku kursach na udemy z may'i  i w trakcie pierwszego z zbrush'a wiec profesjonalnego nie mam (jednocześnie

Posted Images

Napisano

Hej,

wygląda bardzo spoko. Widać, że wiesz co robisz.  Chyba masz już jakieś doświadczenie?

Mógłbyś też wrzucić widok 3/4.

Coś mi nie pasuje w jego pozie bo chyba bardziej powinien wspierać się na lewej nodze skoro prawą unosi na palcach a biodra na to nie wskazują.

I możesz go trochę powyginać jak Dawida 😉 Przy takiej statysteczej pozie dobrze to wygląda.

Teraz taki sztywny się wydaje.

Napisano
  • Autor

Podsyłam widok 3/4. Wielkie dzięki za pomoc.

Jeśli chodzi o doświadczenie to jestem po kilku kursach na udemy z may'i  i w trakcie pierwszego z zbrush'a wiec profesjonalnego nie mam (jednocześnie próbuje się nauczyć anatomii stąd pewnie sztywna poza 🙂 ). Planuje powoli zacząć budować portfolio i szukać pierwszej pracy jako grafik. Na razie na artstation mam tylko jeden własny projekt roweru który zrobiłem w may'i (https://www.artstation.com/artwork/nYzDDo). 

5.jpg

Napisano
  • Autor

Wrzucam update pracy, powoli zbliżam się do końca, mojego pierwszego modelu w zbrush'u (zostały spodnie, buty, torba, włosy + broda i ogarnąć o co chodzi z micromesh i nanomesh). Powoli do przodu 🙂. Jeśli macie chwile skrobnąć jakąś uwagę bądź krytykę będę bardzo wdzięczny, wszystko mi się przyda przy następnym projekcie.

1.thumb.jpg.cab0f43d6c327a3b3b6bab70c91084de.jpg

2.thumb.jpg.ad7c5e747460d893faa77539671d3118.jpg

Wrzucam też swój koncept z którego staram się robić dla porównania (nie jestem wprawnym rysownikiem :)).

Concept.thumb.jpg.e26692aa543fd394a8d7f1b961d3c777.jpg

Napisano

Jak na początki to jest naprawde bomba, wiadomo w pozie troche brakuje poczucia ruchu, gdzieś tam możnaby podszlifować anatomie, formy itd. 

Ale zrobisz takich jeszcze 10 i samo przyjdzie. 

Widać, że coś już kumasz baze bo nawet te ciuszki fajnie idą. Więc jedyna słuszna rada to działaj dalej 😄 

Pozdro

Napisano
  • Autor

dodaje tutaj tylko kilka screenów z zbrush'a do ostatniej pracy bo reneder dodałem w galerii wiec nie będę powielał obrazów 🙂.

Jak zwykle proszę o opnie, rady oraz krytykę i serdecznie dziękuje z góry. 

Zeszło mi strasznie długo ale po raz pierwszy używałem marvelous designer'a, substance designer'a oraz pierwsze podejście do haircards (to było naprawdę bolesne :P) czy do retopologi postaci oraz malowania skóry w substance painter'erze - wiec praca pierwszych razy 🙂.

1.png

2.png

3.png

4.png

5.png

6.png

Napisano

super, buciki leganckie. Moznaby jeszcze posiedzieć nad proporcjami, szyja ręce głowa coś jest nie tak. ( możesz sobie wrzucić skana kobitki obok i sprobować dopasować swoje proporcje do skanu, wtedy szybko wylapiesz co Ci nie gra ) 

Bardzo dobrze Ci to idzie, cisnij dalej 

Edytowane przez ArnoldSzczesliwy