HighwayMan Napisano 17 Listopad 2004 Share Napisano 17 Listopad 2004 Cześć Model powstał 2,5 roku temu, ma pewne braki, ale miałem awarie dysku i niestety tylko tyle mi po nim zostało. Prosze o komentarze. Modelowane w : Rhinoceros , Renderowane w: Flamingo Mam taki joystick ;) (sorry za jakość Jpg'a) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 17 Listopad 2004 Share Napisano 17 Listopad 2004 nic nie ma... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HighwayMan Napisano 17 Listopad 2004 Autor Share Napisano 17 Listopad 2004 sorry, mój błąd już jest :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asblaze Napisano 17 Listopad 2004 Share Napisano 17 Listopad 2004 MIałem taki do AMisi....... łaaaaaaaaaaaaaaaaa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke3D Napisano 17 Listopad 2004 Share Napisano 17 Listopad 2004 czasem jak na coś patrze to myśle "coś tu jest źle" ale nie wiem co. To właśnie przeżywam teraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arthi76 Napisano 17 Listopad 2004 Share Napisano 17 Listopad 2004 Wymodelowane bardzo dobrze, do pełni szczęścia brakuje chyba tylko lepszego materiału na przeźroczystym plastiku. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 17 Listopad 2004 Share Napisano 17 Listopad 2004 fajny przypominają się stare dobre Amigi i Atari Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HighwayMan Napisano 17 Listopad 2004 Autor Share Napisano 17 Listopad 2004 fajny przypominają się stare dobre Amigi i Atari A ja miałem Commodore ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spike Napisano 17 Listopad 2004 Share Napisano 17 Listopad 2004 fajny sam miałem podobnego heh nie ma to jak to amiga pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rakhi Napisano 17 Listopad 2004 Share Napisano 17 Listopad 2004 Fajny miałem taki na Amidze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 17 Listopad 2004 Share Napisano 17 Listopad 2004 model ładny, ja sie podpisuje pod tym co napisał Arthi76, przydałowy sie też inne śiwatło, bo te jest jakieś takie nieciekawe ps. miałem takiego, tylko bez przezroczystej podstawki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Savoy Napisano 17 Listopad 2004 Share Napisano 17 Listopad 2004 Nie za dużo tych świateł? (przez to za dużo tych cieni) Przydałoby się lepsze podłoże no i kabel taki krotki że musiałbym grać na podłodze za kompem :)) Kabel jak smoła. Modeling OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość styczny Napisano 17 Listopad 2004 Share Napisano 17 Listopad 2004 czasem jak na coś patrze to myśle "coś tu jest źle" ale nie wiem co. To właśnie przeżywam teraz. ja wiem kabel jest zakrutki he he he ale to nie jes takie wżne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HighwayMan Napisano 17 Listopad 2004 Autor Share Napisano 17 Listopad 2004 Nie za dużo tych świateł? (przez to za dużo tych cieni) Przydałoby się lepsze podłoże no i kabel taki krotki że musiałbym grać na podłodze za kompem :)) Kabel jak smoła. Modeling OK. Ze światłami wiem, zresztą są żle ustawione troche i niewidać np. detali wtyczki, po drugie ze zbyt słabym antialiasingiem jest wyrenderowane i niedidać dokładnie co jest w środku. :P Kabel patrzyłem na oko, może rzeczywiście troche za krótki, co do koloru to on naprawde jest taki cholernie czarny i sie tak świeci, może fotki zażuce jak będe miał aparat ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kulki Napisano 17 Listopad 2004 Share Napisano 17 Listopad 2004 dowal area shadows i jakes ciemniejsze podloze. dzojstick cool a o bledach juz slyszales. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HighwayMan Napisano 17 Listopad 2004 Autor Share Napisano 17 Listopad 2004 dowal area shadows i jakes ciemniejsze podloze. dzojstick cool a o bledach juz slyszales. pozdr No niestety tak jak napisałem niemam tego modelu bo mi dysk padł, a to jest moja praca sprzed 2 lat, tak naprawde to miała być jescze poprawiana, a teraz to nawet niemam jak :( PS: Pewnych bajerów niema (area shadows) bo to było jeszce kiedy miałem celerona 433 i sie raytracing starsznie ślamażył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MareG Napisano 17 Listopad 2004 Share Napisano 17 Listopad 2004 odp: Też taki miałem do Amisi!!! Reklamowany jako NIEZNISZCZALNY - został załatwiony (złamany) jak szwagier próbował zestrzelić "Czerwonego Barona" von Richthofena w grze WINGS ;) Dobry model, choć jego prezentacja mogłaby być lepsza - konkretnie lepszy AA oraz mniej prześwietlone tło, bardziej stonowane z wyraźniejszymi cieniami typu soft... Teraz całość ma charakter "przykładowego eksponatu" czyli bez klimatu. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierzak Napisano 17 Listopad 2004 Share Napisano 17 Listopad 2004 a ja dalej taki mam.. 8) nie wiem tylko do czego go moge podlaaczyc. 8) Nie podoba mi się ze obrazek jest taki ziarnisty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HighwayMan Napisano 17 Listopad 2004 Autor Share Napisano 17 Listopad 2004 Nie podoba mi się ze obrazek jest taki ziarnisty Heh, on nie jest ziarnisty to wina zbyt słabego antyaliasingu i kiepskego jpg'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 17 Listopad 2004 Share Napisano 17 Listopad 2004 Modelik świetny, teksturki też niczego sobie, podłoże trochę przepalone ale ogólnie wrażenie pozytywne pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierzak Napisano 18 Listopad 2004 Share Napisano 18 Listopad 2004 Heh, on nie jest ziarnisty to wina zbyt słabego antyaliasingu i kiepskego jpg'a. to jak bedzie mial lepszy antyaliasing i jpg'a to bedzie mi sie bardzo podobal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Adrian_pl Napisano 19 Listopad 2004 Share Napisano 19 Listopad 2004 Fajny joy, taki jak w amidze, ale mialbym watpliwosci do tego przezroczystego plastiku, cos w nim jest chyba nie tak...albo mi sie zdaje. Ogolnie bardzo fajny model !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HighwayMan Napisano 19 Listopad 2004 Autor Share Napisano 19 Listopad 2004 Dobra, daje go w lepszym jpg i lepszym AA, ale gorzej oświetlona rączka i troche więcej błędów: http://www.highwayman.prv.pl/hwm/TopStar/TopStar_RC1.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martin-flash Napisano 21 Listopad 2004 Share Napisano 21 Listopad 2004 Mam takie 2 do moich amig 500 i 1200. Możesz przesłać mi obiekt na e-mail? Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 21 Listopad 2004 Share Napisano 21 Listopad 2004 nadal strasznie dużo cienia... daj skylighta i popraw bugi które ci wszyscy napisali (kabelek ciągle jest strasznie krótki) i popracuj jeszcze nad plastikiem bo wygląda idealnie jak grube witrażowe szkło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HighwayMan Napisano 21 Listopad 2004 Autor Share Napisano 21 Listopad 2004 Hmm chyba nikt mnie niesłucha :/ Napisałem wcześniej że model i cała scena mają ponad 2 lata i model straciłem, bo miałem awarie dysku i pokazuje tylko to co mi po nim zostało, więc nic niezmienie bo nawet niemam jak, a od nowa tego samego z zasady nierobie, bo zawsze lepiej wychodzi i mógłbym tak w kółko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi