Napisano 19 Grudzie艅 20213 l Cze艣膰, wrzucam swoj膮 najnowsza prac臋. Jest to Space Marine ze 艣wiata Warhammer 40 000. Model jest sko艅czony ale b臋dzie teksturowany i renderowany w blenderze. Co si膮dziecie o samej rze藕bie? Macie mo偶e jakie艣 rady na popraw臋?聽 B臋d臋 bardzo wdzi臋czy na konstruktywn膮 krytyk臋. Edytowane 19 Grudzie艅 20213 l przez Quel
Napisano 19 Grudzie艅 20213 l Dla mnie bomba, jedyne co mnie zastanawia, to czy nie byloby problemu ze zginaniem ramienia w lokciu ze wzgledu na za malo miejsca miedzy plytami zbroi w tym stawie?
Napisano 19 Grudzie艅 20213 l Bardzo dobre, zgodz臋 si臋, 偶e na 艂okciach od trony cia艂a wygl膮da jakby nie by艂o wiele miejsca na ruch. Dodatkowo cz臋sto kraw臋dzie obiekt贸w s膮 za idealnie r贸wne, np skrzyde艂ka czy ozdobna tarcza s膮 jak od linijki a sam napier艣nik 艂adnie pokiereszowany i w kilku miejscach s膮 ubytki na kraw臋dziach, to samo bym zrobi艂 w kilku innych miejscach 偶eby prze艂ama膰 idealn膮 form臋, skrzyde艂ka te偶 wydaj膮 si臋 by膰 w du偶o lepszym stanie ni偶 napier艣nik, uszkodzenia s膮 znacznie delikatniejsze i przez to si臋 odcinaj膮 ale takie rzeczy mo偶na spokojnie wytraci膰 przy teksturowaniu i renderze ale ju偶 zbyt r贸wnych kraw臋dzi si臋 nie da i to bym lekko poprawi艂.聽 Edytowane 19 Grudzie艅 20213 l przez Destroyer
Napisano 19 Grudzie艅 20213 l tak si臋 zastanawiam bo nie znam tego uniwersum z czego w艂a艣ciwie jest zbroja bo zwr贸ci艂em uwag臋 na taki element i wydaje mi si臋, 偶e jest to raczej zbroja stalowa/偶eliwna, wiem w realnym 艣wiecie nie do noszenia Edytowane 19 Grudzie艅 20213 l przez mandragora
Napisano 20 Grudzie艅 20213 l Autor Cze艣膰, dzi臋kuj臋 wszystkim za komentarze. Rzeczywi艣cie trzeba popracowa膰 nad tymi kraw臋dziami. Spr贸buje te偶 jako艣 dopracowa膰 te 艂okcie jednocze艣nie nie odchodz膮c od refek. @mandragora Pancerz jest zrobiony z ceramitu. To materia艂 z tego uniwersum. Teoretycznie jest to bardzo twarda ceramika ale cz臋sto jest te偶 jest przedstawiany jakby mia艂 w艂a艣ciwo艣ci metali.聽 Tworz膮c detal inspirowa艂em si臋 wn臋trzem czo艂gu聽 (troch臋 ale w znacznie mniejszym stopniu pancerzem) t-72. Metal wewn膮trz jest dosy膰 siermi臋偶ny oraz posiada marmurkow膮 faktur臋. 聽
Napisano 20 Grudzie艅 20213 l ciekawe, nawet sprawdzi艂em ten ceramit wi臋c je艣li mia艂by p臋kn膮膰 to by si臋 ca艂kowicie rozpad艂o ale to jest takie uniwersum wi臋c bior臋 to, 偶e tak ma by膰 馃槃
Napisano 20 Grudzie艅 20213 l 18 minutes ago, mandragora said: ciekawe, nawet sprawdzi艂em ten ceramit wi臋c je艣li mia艂by p臋kn膮膰 to by si臋 ca艂kowicie rozpad艂o ale to jest takie uniwersum wi臋c bior臋 to, 偶e tak ma by膰 馃槃 No to takie uniwersum gdzie kosmiczne orki 偶yj膮 w jakiej艣 symbiozie z grzybami czy co艣 a konstruuj膮 maszyny czy nawet statki kosmiczne dzi臋ki nie swojej wiedzy i in偶ynierii tylko wierze, 偶e ten zlepek metalu si臋 nie rozleci 馃檪聽Tak偶e za bardzo bym nie szala艂 z logik膮 i ugruntowaniem w rzeczywisto艣ci 馃槢
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto