bigworm Napisano 11 Grudzień 2022 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2022 podłubałem troche 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 11 Grudzień 2022 Share Napisano 11 Grudzień 2022 Piękniutki arcik! 👍 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 11 Grudzień 2022 Share Napisano 11 Grudzień 2022 Fajniutki klimat, nie myślałeś o zbliżeniu kamery do głównego bohatera? Imo obrazek mógłby znacznie zyskać z nieco innym kątem kamery, nabrać monumentalności 😮 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigworm Napisano 11 Grudzień 2022 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2022 @Mortom Dzieki! @RaVirr Hmm, głownie chciałem pokazac ta brame i most, taki bardziej establishing shot. Moze faktycznie jakby zmniejszyc focal lenght i zblizyc nieco kamere to by lepiej wygladalo. Pokombinuje jeszcze, dzieki! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigworm Napisano 2 Styczeń 2023 Autor Share Napisano 2 Styczeń 2023 W nowym roku moim postanowieniem jest zrobic więcej skończonych prac. Miałem też wreszcie troche czasu, żeby popróbowac nieco innych kadrów, ale jakieś takie no nie wiem, chyba czas iśc dalej. A i przy okazji pomalowalem i wyrenderowałem sobie taki sculp, który leżał mi na dysku 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sewer Napisano 3 Styczeń 2023 Share Napisano 3 Styczeń 2023 To jest bardzo fajne kolorystycznie, render jest spoko, czuć głębię, ale kadr imo nieszczęśliwy. Focal point jest na górze obrazka, na te oświetlone filary, zupełnie nie wiadomo, dlaczego. Jest jakaś postać na moście, która zlewa się z tłem. Jest silny podział na pół w pionie, który nie pomaga. Uważam, że prosi się o wyeksponowanie albo bramy (do niej zmierza postać, to niejako naturalny focal point) albo postaci, i rzucenie tam światła. Dałbym też trochę perspektywy dla tej bramy, żeby linie zbiegu szły nieco do góry, to trochę uwydatni skalę. Opcjonalnie spróbowałbym jeszcze kadr zza pleców postaci bardziej. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigworm Napisano 8 Styczeń 2023 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2023 Dzięki @Sewer racja z tym focal pointem za wysoko. Ogólnie zamysł był taki, żeby głównym tematem była ta brama na którą pada pasek światła, tak żeby było bardziej tajemniczo. Postac miala byc takim dodatkiem, zeby było coś więcej w obrazku do odkrycia. Może lepiej byłoby gdyby to światło padało niżej a postac była bardziej w cieniu, bo teraz tam za jasno. Nie wiem czy mi się będzie chciało poprawiac, może jednak warto byłoby wycisnąc z tego więcej. Zobacze jak czas pozwoli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigworm Napisano 21 Sierpień 2023 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2023 Hej, Dawno mnie tu nie było, głównie przez problemy zdrowotne, no ale teraz powoli wracam do regularnego tworzenia. Na początek wróciłem do tej scenki z bramą No i parę innych rzeczy 7 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 22 Sierpień 2023 Share Napisano 22 Sierpień 2023 Ładne malunki. Co do kadru z bramą, widać, że przerwa się opłaciła 🙂 Jest dużo dużo lepiej! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 22 Sierpień 2023 Share Napisano 22 Sierpień 2023 No malunki bardzo fajne tylko coś z Gwen mi nie pasuje. Brama też dużo lepsza 🙂 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigworm Napisano 22 Sierpień 2023 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2023 Dzięki! @RaVirr Przeglądalem twoją teczkę - oj dużo dobrego tam! @Destroyer No ta Gwen tak średnio udana, wydaje mi się, że głownie z ustami jest nie tak no ale już nie umiałem poprawic 😉 Dorzucę jeszcze trochę kolejnych rzeczy 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi