Napisano 9 Stycze艅 20232 l Do艣膰 specyficzna technologia, ale chyba 艂apie si臋 pod 3D... No i na pewno pod game art. Ca艂o艣膰 z艂o偶ona w edytorze Trenchbroom, dedykowanym grom na silniku Quake-a 1, 2 i 3. Specyficznie si臋 z tym pracuje, bo trzeba wszystko robi膰 na siatce i ma艂o tego - ka偶de przeci臋cie powierzchni musi si臋 r贸wnie偶 wydarza膰 na siatce. Nie mo偶na wi臋c ot tak skalowa膰 sobie asset贸w, nie mo偶na ich obraca膰 i liczy膰 na to, 偶e level si臋 skompiluje. Troch臋 ja rodzaj sportu, powiedzmy.聽 Jednakow贸偶 chcia艂em spr贸bowa膰 wdro偶y膰 bardziej wsp贸艂czesny workflow i opar艂em ca艂膮 konstrukcj臋 na prefabach. Imo ca艂kiem fajnie to wysz艂o. 聽 A tu nawet stacja regeneruj膮ca zdr贸wko w stylu Half-Life (troch臋) W pe艂ni funkcjonalna. Robienie takich rzeczy w Quake to taka troch臋 zabawa w hackowanie gry. Tutaj mamy po prostu apteczki pod pod艂og膮 (maj膮 du偶e collision boxy, wi臋c to dzia艂a) po艂膮czone za pomoc膮 countera z wy艣wietlaczem.
Napisano 11 Stycze艅 20232 l Tak tylko wspomne jeszcze, 偶e quake to z艂o! Przez q2 opuszcza艂em sie w nauce w podstawowce i liceum, a przez q3 zawalilem studia. Bylo warto co pogralem online to moje xD
Napisano 11 Stycze艅 20232 l 18 minutes ago, tobiq4 said: Tak tylko wspomne jeszcze, 偶e quake to z艂o! Przez q2 opuszcza艂em sie w nauce w podstawowce i liceum, a przez q3 zawalilem studia. Bylo warto co pogralem online to moje xD Mog艂o by膰 gorzej, mog艂e艣 przepu艣ci膰 maj膮tek w kafejakch graj膮膰 w tibi臋 albo Ogame 馃檪聽
Napisano 11 Stycze艅 20232 l 7 godzin temu, Destroyer napisa艂(a): Mog艂o by膰 gorzej, mog艂e艣 przepu艣ci膰 maj膮tek w kafejakch graj膮膰 w tibi臋 albo Ogame 馃檪聽 No pamietam w cafe na quake sie chodzilo to byla cena 10zl za 4 godziny, jakby podliczyc, to moze nie majatek, ale pewnie komp by sie uzbieral w tamtych czasach xD
Napisano 11 Stycze艅 20232 l 16 minutes ago, tobiq4 said: No pamietam w cafe na quake sie chodzilo to byla cena 10zl za 4 godziny, jakby podliczyc, to moze nie majatek, ale pewnie komp by sie uzbieral w tamtych czasach xD No ale w tamtych czasach to internet w domu by艂 drogi, znajomy w jedne miesi膮c 600z艂 przewali艂 chyba graj膮c w diablo 2 馃檪聽A wtedy 600z艂 to by艂o wi臋cej聽warte ni偶 dzisiaj聽to musia艂o zabole膰 馃檪聽
Napisano 11 Stycze艅 20232 l ^_^ no pami臋tam te milusie czasy, 偶e do neta to w艂膮cza艂o sie taryfikatora, odpala艂o czas i 艣ci膮ga艂o strony www aby potem w spokojno艣ci "przegl膮da膰" internety 馃槃聽A聽do grania, pakowa艂em kompa "blaszaczka" i lecia艂em z minitorem (good old fassion CRT) do kumpla jakie艣聽200-300m i grali艣my w quaka, NFS itd. Nie zapomn臋聽do dzisiaj jak kombinowali艣my aby to wszystko zadzia艂a艂o. Ehhh... JAK DOBRZE 呕E TE CZASY MIN臉艁Y! 馃槣聽No ale jaki艣聽tam to urok mia艂o 馃檪聽cho膰 teraz na 3h grania za 偶adne skarby nie trudzi艂bym sie tak bardzo 馃槢聽 A level fajnuchny! A偶 czuje si臋 te przepocone skarpety z lanparty xD聽
Napisano 14 Stycze艅 20232 l ahh widz臋, 偶e nie mnie jedynemu a偶 艂ezka si臋 kr臋ci na wspomnienie tych pi臋knych czas贸w 馃槢聽pami臋ta kto艣 jeszcze t臋 reklam臋 z Secret Service czy Resetu z prawilnym stanowiskiem gracza tj. kiblem przed monitorem? co do samej pracy to wybornie si臋 prezentuje 馃檪聽good job
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto