Moon73 Napisano 19 Listopad 2004 Napisano 19 Listopad 2004 Witam wszystkich. Postanowiłem wymodelować kolejny motocykl, będzie to concept wiec na razie bez konkretnej nazwy. Pierwsza część cylinder.
Knysha Napisano 20 Listopad 2004 Napisano 20 Listopad 2004 Pokaz cos wiecej ;). Jaki typ motocykla bedziesz tworzyl :>. Chooper czy moze jakis 'old motorbike' ;>.
Salvator Napisano 20 Listopad 2004 Napisano 20 Listopad 2004 sądząc po oponie to będzie to coś niezbyt szybkiego ;] narazie poprawnie, chociaż nie ma specjalnie co być źle, czekam na więcej.
Moon73 Napisano 23 Listopad 2004 Autor Napisano 23 Listopad 2004 Witam Kolejny render tylna opona + początki łańcucha, wolno idzie, ale powoli do przodu. Salvador masz racje to będzie wolny pojazd. Lt.Knysha będzie to coś w stylu choppera z silnikiem podobnym do silnika Junaka ale nie zamierzam wzorować się w 100%.
SAIRAM Napisano 23 Listopad 2004 Napisano 23 Listopad 2004 Na pewno będzie fajnie wyglądało. Mam pytanie:jak wy robicie tak dokładne bierzniki, mesh, displaced, bolen czy jak?? pozdro
Erni Napisano 23 Listopad 2004 Napisano 23 Listopad 2004 Czy to przypadkiem nie cylinder i oslony popychaczy od junaka ?
Moon73 Napisano 24 Listopad 2004 Autor Napisano 24 Listopad 2004 Witam Jeżeli chodzi bieżniki to mam swoją własną metodę, splines, extrude, boolean, ffd box modifer, mirror, array, mesh. To oczywiście opis bardzo skrótowy, metoda pracochłonna ale mam kontrole nad ilością punktów i oczywiście STL Check pokazuje No Errors :). Erni szklanki ( osłony popychaczy ) i cylinder są w 99% wzięte z Junaka, głowica będzie trochę zmodyfikowana tak jak i kartery silnika. Pozdrawiam
illy Napisano 28 Listopad 2004 Napisano 28 Listopad 2004 daj material 2-sided, jak na choppera to troszku opony za waskie, ale skoro concept to "hulaj dusza" ;) podoba mi sie chociaz masz dziwna kolejnosc robienia:)
Moon73 Napisano 30 Listopad 2004 Autor Napisano 30 Listopad 2004 Skilo opony są takie jak powinny być wymiary pobrałem z prawdziwej opony. Jeździłem takim motocyklem i dokładnie z taką przednią oponą. A kolejność cóż projekt ma kilka lat i pierwsza wersja była w 2d w Corelu więc znając położenie każdej części mogę pozwolić sobie na robienie tego na co akurat mam ochotę. Ale przyznaję że wygląda to dość dziwnie, jakieś koła, wiszący cylinder, he he budujemy ......... Pozdrawiam
Moon73 Napisano 30 Listopad 2004 Autor Napisano 30 Listopad 2004 Dodaje nowy render, wiem zabrałem się za texturowanie a motocykla jest może 10%. Ale chce o ile to jest możliwe mieć już dobrane materiały i odpowiednią scenę, zanim ukończę ten motocykl. Czekam i liczę że forumowicze pomogą mi w dopracowaniu sceny.
Kryhas Napisano 1 Grudzień 2004 Napisano 1 Grudzień 2004 Co to będzie za rodzaj motoru?? Chopper .....
Moon73 Napisano 2 Grudzień 2004 Autor Napisano 2 Grudzień 2004 Tak Kryhas to bedzie Chopper z rodzimym silnikiem. Pozdrawiam
Kryhas Napisano 3 Grudzień 2004 Napisano 3 Grudzień 2004 Jak to ma być chopper to wydaje mi się że początek silnik jest zbyt mały (mała moc)
Moon73 Napisano 3 Grudzień 2004 Autor Napisano 3 Grudzień 2004 I tu masz racje Kryhas, 17 KM Junaka to mało, ale to ma być wizualizacja, tego co można zrobić z Junaka. Nie każdego stać na H-D. Pozdrawiam.
Moon73 Napisano 3 Grudzień 2004 Autor Napisano 3 Grudzień 2004 render na probe, 1024na768 renderowalem 5,5 h zgroza nie mam czasu na takie proby.
Bubu Napisano 4 Grudzień 2004 Napisano 4 Grudzień 2004 Na początek powiem, że mi się podoba jak narazie nawet bardzo i pierwszy motocykl też spox :) A po drugie to natępnym projektem będzie też motocykl?? (jak tak to mógłbyś rozważyć nowy image poczciwego MINSKA??:)
Moon73 Napisano 13 Styczeń 2005 Autor Napisano 13 Styczeń 2005 Witam po długiej nieobecności zamieszczam redner gaźnika.
Baton Napisano 13 Styczeń 2005 Napisano 13 Styczeń 2005 Moze na razie daruj sobie materialy gdyz po prostu psuja efekt, skup sie na modelingu.
Moon73 Napisano 22 Styczeń 2005 Autor Napisano 22 Styczeń 2005 Tym razem bez materiałów i dwa robocze renderki. Silnik jest gotowy 85%.
Samot-nick Napisano 23 Styczeń 2005 Napisano 23 Styczeń 2005 no no, w zasadzie wole 4 kolka ale twoje 2 wygladaja bardzo ciekawie. Powodzenia w pracy i cierpliwosci do detali
Moon73 Napisano 3 Luty 2005 Autor Napisano 3 Luty 2005 Ostatnio trochę pokombinowałem z texturkami, czekam na opinie. Pozdrawiam.
DonVito Corleone Napisano 3 Luty 2005 Napisano 3 Luty 2005 nie no ja powiem ze mi sie bardzo podoba..taka hybryda troche stary motor, troche custom chopper. Jedno co bym zmienil to zrobil bym wszsytko chromowane :) chyba ze ma byc to taki zwykly motor ze starych czasow. Czekam az dokonczysz.....:D
Bubu Napisano 3 Luty 2005 Napisano 3 Luty 2005 Dla mnie linia całego motocykla jest wypas :D tylko troszeczkę mi nie podchodzi wydech, ale to twój projekt i....... No ale ogólnie bardzo mi się podoba (popracowałbym na materiałkami jeszcze troszke ;)
Moon73 Napisano 3 Luty 2005 Autor Napisano 3 Luty 2005 Pierwsza wersja miała o wiele więcej rzeczy chromowanych ale ostatecznie postanowiłem nie dawać zbyt dużo chromu. Wydech początkowo miał iść dołem ale tak też jest ciekawie, a już napewno inaczej, choć kolanko może na początku za bardzo jest wygięte. Jeżeli chodzi o materiały to ciągle szukam odpowiednich ustawień na opony, aluminium (zwykle i polerowane), klosz lampy tylnej itd. W związku z tym może ktoś wie jak zrobić dobrze w/w materiały w brazilu ? p.s. Dzięki za komentarze i pozdrawiam.
chudy Napisano 3 Luty 2005 Napisano 3 Luty 2005 rama wyglada jakby byla cala pordzewiala; a patrząc sie na wydech no to wydaje mi sie ze ma byc to nowy motocykl i chyba lepiej jak juz bedzie chromowana wiekszosc, no bo teraz to dosc dziwnie wyglada; co do modelu bez zastrzezeń, bardzo fajny; pozdro
Moon73 Napisano 19 Luty 2005 Autor Napisano 19 Luty 2005 Malowanie motocykla ma być brązowo-pomarańczowe, a kombinując z Car Paint zamiast uzyskać brąz wyszła barwa bardziej przypominająca rdzę. Zamieszczam poprawioną wersję. Pozdrawiam.
Baldack Napisano 19 Luty 2005 Napisano 19 Luty 2005 ten motorek z tylu troche ma zanisko zderzak albo kolo:P
Bubu Napisano 20 Luty 2005 Napisano 20 Luty 2005 Modelik jest zajefany :) Materiały są takie sobie (jak dla mnie, sam lakier jeszcze przejdzie, ale kolor(może to przez materiał) ramy mi się nie podoba, no i tam przy silniku jest taki niebieski wężyk??? Jak tak to zmnieniłbym go na wężyk taki zbrojony-mam nadzieje że rozumiesz, no taki jak czasami i dzie do spłuczki przy kibelku ;) I tylna lampa troszeczkę chyba za różowa. Ale sam modelik naprawdę dla mnie supcio jest :D
Moon73 Napisano 25 Luty 2005 Autor Napisano 25 Luty 2005 Witam ciągle walczę z materiałami i wyniki nie są satysfakcjonujące. Bubu materiał tylnej lampki to pomyłka, a jeżeli chodzi o wężyk to raczej zostanie niebieski, choć może coś pokombinuję. Zamieszczam dwie wersje, ale malowanie na wersji B jest zarezerwowane do innego modelu, trochę ich jest w kolejce. Pozdrawiam.
Bubu Napisano 25 Luty 2005 Napisano 25 Luty 2005 Niebieski ładnie się prezentuje(moż to przez ten chrom, nie wiem)Może zrób ten lakier żeby było troszeczkę więcej odbić (albo mocniejsze, bo wydaje sie troszkę matowy, ale to moje odczucie)A co do pozostałych modeli to ten co jest jeszcze bez baku jest supcio :) POdoba mi się .
Moon73 Napisano 2 Marzec 2005 Autor Napisano 2 Marzec 2005 W końcu skończyłem model w 100%, ma prawie 500 000 trójkącików. Zbieram się za następną wersje. Pozdrawiam.
Moon73 Napisano 2 Marzec 2005 Autor Napisano 2 Marzec 2005 Następny render, dziś postaram się jeszcze 2 zrobić.
zipper Napisano 2 Marzec 2005 Napisano 2 Marzec 2005 mam pytanie ... moze bylo to wczesniej poruszone ale nie zauwazylem -_- model mi sie bardzo podoba ... ae masz w planie zalozyc mu jakas owiewke ? troszhe szersze dzinsy moglyby sie wkrecic w lancuch ;] pozdro
Moon73 Napisano 2 Marzec 2005 Autor Napisano 2 Marzec 2005 W tej wersji nie planuje dawać żadnych osłon na łańcuchy, trochę hardcor ale tak zostanie. W następnej wersji dam osłony. Pozdrawiam Edit: wstawiłem ludka 186 cm wzrostu dla skali porównawczej, na dziś koniec renderowania.
polka dot Napisano 3 Marzec 2005 Napisano 3 Marzec 2005 eee zdecydowanie bez ludka lepiej ;P moteorek naprawde fajny ale materialy takie sobie pozdrawiam
Moon73 Napisano 3 Marzec 2005 Autor Napisano 3 Marzec 2005 Dzięki za komentarze, model jest wyskalowany więc dałem ludka do porównania, a że motocykl jest bardzo mały może do wyglądać śmiesznie :) Materiały i oświetlenie nie są moją mocną stroną ale ciągle pracuje na tym. Pozdrawiam.
Moon73 Napisano 28 Marzec 2005 Autor Napisano 28 Marzec 2005 Witam po dłuższej przerwie. Zamieszczam kolejny motocykl, a żeby nie robić kilku wątków zamieszczam to tutaj. Pozdrawiam.
golum Napisano 28 Marzec 2005 Napisano 28 Marzec 2005 no fajnie by to wyflądało...ale ten kolorek to robi z tego zabawke dla dzieci:] model mi sie podoba
Batou Napisano 28 Marzec 2005 Napisano 28 Marzec 2005 Model bardzo ładny. Kolor przedniego widelca trudno oceniać nie wiedząc jak maszyna będzie się w całości prezentowała... powstrzyma się więc od komentarza. Co do poprzedniego motocykla z ludkiem... nie wiem ale mi się wydaje że jest on zdecydowanie za mały. Na takich motorach siedzi się z mocno pochylonym do przodu tułowiem.
Moon73 Napisano 28 Marzec 2005 Autor Napisano 28 Marzec 2005 Cóż kolor jaki jest każdy widzi, nie jest najlepszy ale to nie jest ostateczna wersja. Modelując zawsze daje texture na elementach wykończonych w 100%, a że nie do końca dobrą to inna sprawa :). Jeżeli chodzi o poprzedni model to pozycja w trakcie jazdy jak dla mnie jest ok, postać ma 186 cm wzrostu.
Rekomendowane odpowiedzi