Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Wczoraj w nocy zmienili艣my (wym贸g i sugestia silnika), aby wy艂膮czy膰 logowanie po nickach (co ma sens). Powodowa艂o to, 偶e takie konto mog艂o zosta膰 przej臋te cho膰by przez zgadywanie has艂a je艣li by艂o proste. W tej chwili logujemy si臋 adresem e-mail.

Display Login

"This is a deprecated feature. Allowing users to log in with a display name can represent a security weakness for your community because display names are public information and malicious users may attempt to login to multiple accounts with common passwords until they find an account for which the passwords work. It is recommended that you only allow users to log in with their email address. The ability to log in using display names will be removed in a future version."

Inna ciekawostka. W sumie chcia艂em usun膮膰 stare nieaktywne konta i opcja, kt贸ra to robi艂a wys艂a艂a do u偶ytkownik贸w monit o zmianie has艂a. Tutaj efekt jest taki, 偶e zauwa偶y艂em, 偶e wiele os贸b przypomnia艂o sobie, 偶e max3d.pl 偶yje 馃檪

Natomiast planujemy czyszczenie kont, kt贸re nie s膮 u偶ywane przez lata.聽

W tej chwili u偶ytkownicy o ile maile s膮 aktywne dostali maila, je艣li nie zaloguj膮 si臋 na konto, konto nie b臋dzie u偶ywane - usuniemy je.

Natomiast w tej chwili warto pami臋ta膰, 偶e logujecie si臋 po mailu (kt贸rego nie wida膰), a nie po nicku.

• Odpowiedzi 15
  • Wy艣wietle艅 816
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Forum jest tak stare, 偶e jesli kto艣 nie pojawi艂 si臋 z 5 lat to mar e szans臋. Aczkolwiek najpierw b臋d膮 to konta bez post贸w i z ma艂膮 ilo艣ci膮 post贸w.聽 聽

• EthicallyChallenged
    EthicallyChallenged

Nie mog臋 tego nigdzie znale藕膰... Nie ma w ustawieniach konta ani w profilu聽馃槥聽Aczkolwiek by膰 mo偶e jestem 艣lepy tak samo jak szukam czego艣 w lod贸wce i nigdzie nie ma, ale tak naprawd臋, to jest. Mam

• nom, jak usuniesz konta, to tyle wiedzy moze zniknac na wieki...

Napisano

Z czystej ciekawo艣ci, jakie kryteria b臋d膮 obowi膮zywa膰 do usuni臋cia konta? Czy dawne forumowe tuzy te偶 zostan膮 pozbawione konta?

Napisano

No w艂a艣nie zauwa偶y艂em kilka os贸b ze starej gwardii w zalogowanych i tak si臋 zastanawia艂em czy odwa偶膮 si臋 odezwa膰 czy tak b臋d膮 cichcem patrze膰 z ukrycia 馃槢

Widz臋, 偶e ju偶 ze 4tys kont polecia艂o i zgaduj臋, 偶e to puste konta bez post贸w w pierwszej kolejno艣ci posz艂y.聽

Napisano
  • Autor
11 godzin temu, Destroyer napisa艂:

No w艂a艣nie zauwa偶y艂em kilka os贸b ze starej gwardii w zalogowanych i tak si臋 zastanawia艂em czy odwa偶膮 si臋 odezwa膰 czy tak b臋d膮 cichcem patrze膰 z ukrycia 馃槢

Widz臋, 偶e ju偶 ze 4tys kont polecia艂o i zgaduj臋, 偶e to puste konta bez post贸w w pierwszej kolejno艣ci posz艂y.聽

Taka ciekawostka. Proces usuwania puszczony nadal sobie leci. Ale to jest wolne 馃檲

Mam pro艣b臋 do kogo艣. Bo aktywowana jest od jakiego艣 czasu mo偶liwo艣c usuni臋cia konta samodzielnie.

Mo偶e kto艣 sprawdzi膰 gdzie co艣 takiego jest?聽

Dosta艂em dwie pro艣by wi臋c 2 osoby by艂y w stanie to zrobi膰. B臋d臋 wdzi臋czny za screena.

Napisano
Godzin臋 temu, adek napisa艂:

Taka ciekawostka. Proces usuwania puszczony nadal sobie leci. Ale to jest wolne 馃檲

Mam pro艣b臋 do kogo艣. Bo aktywowana jest od jakiego艣 czasu mo偶liwo艣c usuni臋cia konta samodzielnie.

Mo偶e kto艣 sprawdzi膰 gdzie co艣 takiego jest?聽

Dosta艂em dwie pro艣by wi臋c 2 osoby by艂y w stanie to zrobi膰. B臋d臋 wdzi臋czny za screena.

Nie mog臋 tego nigdzie znale藕膰... Nie ma w ustawieniach konta ani w profilu聽馃槥聽Aczkolwiek by膰 mo偶e jestem 艣lepy tak samo jak szukam czego艣 w lod贸wce i nigdzie nie ma, ale tak naprawd臋, to jest.

Mam pytanie z ciekawo艣ci odno艣nie usuwania tych kont - czy stare w膮tki z warto艣ci膮 sentymentaln膮 b臋d膮 pe艂ne post贸w, gdzie nie b臋dzie wiadomo, co kto napisa艂 bo nie b臋dzie ju偶 tych kont, nazw u偶ytkownik贸w, awatar贸w itd?

Napisano
  • Autor
11 minut temu, EthicallyChallenged napisa艂:

Nie mog臋 tego nigdzie znale藕膰... Nie ma w ustawieniach konta ani w profilu聽馃槥聽Aczkolwiek by膰 mo偶e jestem 艣lepy tak samo jak szukam czego艣 w lod贸wce i nigdzie nie ma, ale tak naprawd臋, to jest.

Mam pytanie z ciekawo艣ci odno艣nie usuwania tych kont - czy stare w膮tki z warto艣ci膮 sentymentaln膮 b臋d膮 pe艂ne post贸w, gdzie nie b臋dzie wiadomo, co kto napisa艂 bo nie b臋dzie ju偶 tych kont, nazw u偶ytkownik贸w, awatar贸w itd?

Na razie chyba nie. St膮d usuwanie kont z postami <5 post贸w (na razie). Nie widz臋 sensu 艣wiecenia du偶ymi liczbami bez pokrycia. Inni pewnie na tym korzystaj膮 pod reklamodawc贸w, ale c'mon. Nie mam reklamodawc贸w tylko reklamy Google.聽

Im realniejsza liczba tym lepiej moim zdaniem.聽

Co do usuwania, cholera, jako艣 to ludzie znale藕li. Chyba musze za艂o偶y膰 drugie konto 馃檪聽Mo偶e to nie jest na profilu. W sensie na profilu jest du偶o ustawie艅, s膮 ustawienia i jeszcze jakie艣 inne.聽

Napisano
39 minut temu, EthicallyChallenged napisa艂:

nie no nie usuwaj konta, wez sie 馃槃

Napisano
1 minut臋 temu, KLICEK napisa艂(a):

nie no nie usuwaj konta, wez sie 馃槃

nom, jak usuniesz konta, to tyle wiedzy moze zniknac na wieki...

Napisano
W dniu 12.03.2024 o 22:03, Destroyer napisa艂(a):

Ja jestem i si臋 nie przygl膮dam馃ぃ

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci