Napisano 31 Lipiec 202431 Lip Siemanko 馃槈 Ostatni czas sp臋dza艂em na intensywnym crash course UE. Nie jest to moje pierwsze zetkniecie z Unrealem bo robi艂em ju偶 kiedy艣 male testy oraz sko艅czy艂em jedn膮 stillke ale tym razem chcia艂em przej艣膰 przez jak najwi臋cej temat贸w i wyci膮gn膮膰 z tego sporo wi臋cej nauki. Lumen, vdb, animacja, shading, niagara i kup臋 innych temat贸w + po drodze setki problem贸w do rozwi膮zania. A ze mam strasznego fio艂a 鈥歛 na punkcie Ufo to animacja musia艂a by膰 w temacie 馃槈 Film krotki ale wyla艂em to sporo potu i krwi 偶eby to jako艣 finalnie zagra艂o. Jak ostatnio m贸j znajomy napisa艂 przy publikacji w艂asnej pracy - perfekcja wrogiem sko艅czonego, wi臋c zdecydowa艂em si臋 wreszcie na publikacje. Poza UE, elementy powsta艂y w Gaea, tekstury g艂ownie Substance, Blender pom贸g艂 w simach szmatek (tu poleg艂em w UE) u偶y艂em tez sporo w艂asnej roboty skan贸w i tekstur z w艂asnych fotografii. Pomocny by艂 tak偶e Quicksell i jego asety. Postacie obcych wygenerowane online w meshcapade.com i wyst膮pi艂y ju偶 kiedy艣 u mnie w innej pracy. Projekt by艂 typowo edukacyjny wiec wykorzysta艂em tez darmowe budynki postApo z Kitbash3d, troch臋 rzeczy ze Sketchfab'a kt贸re przeteksturowa艂em na w艂asne potrzeby. Wroc艂awski Manhattan czyli "Sedesowce" z ko艅ca filmu s膮 mojego autorstwa. Troch臋 zbzikowa艂em na ich punkcie a do tego zawsze by艂em fanem brutalizmu. I tak.... na pewnym etapie pomy艣la艂em ze akcje umieszcz臋 w tym mie艣cie skoro ju偶 tu mieszkam. By艂o mi du偶o pro艣ciej wczu膰 si臋 i doprowadzi膰 ten projekt do ko艅ca. 聽 Tak偶e np. graffiti i typowo Wroc艂awskie elementy jak kosze na 艣mieci czy latarnie s膮 wymodelowane wg. prawdziwych odpowiednik贸w. Spalone samochody tak偶e skanowane we Wroc艂awiu. Muzyka z serwisu uppbeat.io a efekty d藕wi臋kowe g艂ownie z biblioteki BBC. Ca艂o艣膰 posk艂adana w DaVinci. Kr贸tko, mo偶e chaotycznie i z b艂臋dami, ale po mojemu , z dala od "zawodowego" 3D kt贸re robi臋 na co dzie艅. pzdr. Robert 聽
Napisano 31 Lipiec 202431 Lip No i super wysz艂o 馃檪 To jest ten b贸l, 偶e nigdy nie wida膰 ile pracy zosta艂o w艂o偶one 偶eby wyprodukowa膰 nawet kr贸tki klip. Zw艂aszcza jak si臋 np tak jak tutaj z Unrealem zaczyna kompletnie od zera i 80% pracy to nauka, gdzie wszystkie elementy s膮 spoza strefy komfortu. Gratki 馃檪
Napisano 31 Lipiec 202431 Lip 5 godzin temu, ArTooRo napisa艂(a): No i super wysz艂o 馃檪 To jest ten b贸l, 偶e nigdy nie wida膰 ile pracy zosta艂o w艂o偶one 偶eby wyprodukowa膰 nawet kr贸tki klip. Zw艂aszcza jak si臋 np tak jak tutaj z Unrealem zaczyna kompletnie od zera i 80% pracy to nauka, gdzie wszystkie elementy s膮 spoza strefy komfortu. Gratki 馃檪 Da艂em serduszko bo Lobo rz膮dzi kurde bele
Napisano 2 Sierpie艅 20242 Sie Nom 艂adniutkie 馃檪聽 Troch臋 piek艂o z Constantina mi to przypomina. Przywali艂bym si臋 do projektu statk贸w UFO... ale w sumie tego nie zrobi臋 馃檪聽 Fajny klip... m艂贸膰 dalej! 馃檪聽 聽
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto