Napisano 6 Październik 20246 Paź Samolot opracował inż. Jirō Horikoshi - jeśli macie Netflixa to jest tam świetne Anime Miyazakiego właśnie o nim "Zrywa się wiatr". Świetna historia przepięknie ukazana Japonia z tamtych lat. Obrazek powstał do zilustrowania sceny z książki pt. "Aviation Girls"
Napisano 7 Październik 20247 Paź Ale to jest świetne. Zimowy widoczek i to światło tak ciepło się odbija. Trochę szkoda, że pilot gdzieś tam zamarzł i leży..
Napisano 7 Październik 20247 Paź Autor 4 godziny temu, michalo napisał(a): Ale to jest świetne. Zimowy widoczek i to światło tak ciepło się odbija. Trochę szkoda, że pilot gdzieś tam zamarzł i leży.. Wg. opisu w książce pilot (Hamada) po srogiej bitwie z śmigłowcem Sikorskiego leży postrzelony w ramionach pięknej niewiasty - tak że nie jest tak źle 🙂 Edytowane 7 Październik 20247 Paź przez Mortom
Napisano 9 Październik 20249 Paź przyjemna pracka, najbardziej mi się podoba z tych co wrzuciłeś, bardzo fajny klimat
Napisano 17 Październik 202417 Paź Piękne światło... super praca 🙂 Ile tu jest 3d a ile Photoshopa? szukałam czy są jakieś wipy ale nie znalazłam 🙂 Super wygląda ten śnieg i odbicia na samolocie.
Napisano 17 Październik 202417 Paź Autor 100% 3D. Tylko lekka kompozycja w Shopie bo Blender nie nadaje się do składania obrazka do kupy. Ale wstępny kolor grading w Blenderku bo mam większą rozpiętość tonalną prosto z Cyclesa a w EXRach nie chce mi się zapisywać i odtwarzać kolor mappingu w shopie/affinity.
Napisano 18 Październik 202418 Paź Ja jako artystka 2d połowy drugiej części wypowiedzi nie zrozumiałam, ale ogólny sens pojmuje 😄 Ja blendera używam tylko do ustawiania sobie kompozycji, ewentualnie postaci z DAZ3d importuję, ustawiam, oświetlam i renderuję. Kiedyś chciałam opanować go porządnie, ale ciągle brak czasu i w większości przypadków przy pracy wychodzi na to że szybciej coś narysuję niż wymodeluję w 3d 😜 Ale Blender to świetne narzędzie i w Cycles wychodzi bardzo fajne światło na tyle na ile umiem to ustawić 😉