Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

nie polecam skylight'a, to już lepiej weź VRay Light, albo Omni, jakoś mi nie pasuje ten srebrny, daj tak jak mówił javor

• Odpowiedzi 173
  • Wyświetleń 17,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

no to w takim razie daj Omni, skyligth jest raczej mało naturalny, poza tym Omni, przynajmniej w moim przypadku bardziej mi podchodzi, również słyszałem z ust doświadczonego maxowicza, który również nie polecał mi skylight, sam tworze przy Omni

pozdro

EDIT: i raczej jestem zadowolony z tego typu światła

Napisano

skylight jest nienaturalny ????? o kurcze ... a to ciekawe :)

jak na scenke "outdoor" to musi być skylight + direct jako śłońce

Napisano
  • Autor

Dałem właśnie skylight i directa oraz jedno brligt area aby doswietlić sciane wieczoekiem (późnym pokarze co z tego wyszło :D)

Napisano
  • Autor

Miałem pokazać wczoraj, ale już nie zabardzo byłem w stanie ;P No to pokazuje dziś. Zmieniłem tex budynków(i jeszcze chyba coś zmienie bo doszły mi nowe tex :) Lekko zmieniona ulić ( no i czy zmienić to na taką "normalną"??) Tak jak mówiłem ze switeł to tu jest skylight, jedno direcy i jedno area (do doświetlenia ściany, ale chyba z niego zrezygnuje) Na chodnik mam już ajkiś atm pomysł, ale zobaczymy co z tego wyjdzie. To chyba tyle :) A tu to co wyszło : http://img176.exs.cx/my.php?loc=img176&image=o0kf.jpg

Napisano

no teraz wygląda to o wiele lepiej, sorry chyba pomieszały mi się rodzaje oświetlenia, troche słabej jakości ten jotpeg

Napisano
  • Autor

Render jest bez AA bo juz dość długo mi to renderuje ;)

Napisano

hmmm kolor budynku wyszedł troche brzydki jak dla mnie :P sugeruje bardziej pomarańczowy albo brzoskwiniowy, i albo ta ściana wygląda jak metalowa albo to tylko złudzenie przez te area light. jeśli bez niego masz za ciemną ściane to albo ustaw mocniejszy skylight albo daj więcej "bounces"

i skoro pisałeś że ta scenka ma przedstawiać kubańskie klimaty (o ile dobrze pamiętam) to mógłbyś ją lekko przepalić :]

Napisano
  • Autor

ok postaram się coś poprawić :D Hehehe no a z kolorem to chyba nie dojdziemy do porozumienia :D

Napisano

właśnie z kolorem to chyba każdy chciałby jakiś inny

a mnie ogólnie się teraz też podoba ta ściana (no i w ogóle)

to jak to będzie wyglądać jak będzie render lepszy a co z wawą czy to już taki lakier będzie??

Napisano

ja zmieniłbym ten lakier, srebrny mi nie pasuje, bardziej jakiś jaskrawy odcień zieleni pasuje chyba do kubańskich klimatów, albo jasno niebieski

Napisano
  • Autor

NIe to raczej nie bedzie taki lakier.Narazie jest taki bo nie mam czasu ogarnąć wszystkiego naraz :) Lakier to nie wiem może matowy, zastanawiam się czy zrowić wawke w suer stanie czy mo.że cosik w niej posuć żeby lekko wyglądała na wraczek, ale chyba zostane przy sprawnej :)

Napisano
  • Autor

Nie mam teraz czasu na kończenie scenki (matura ;( ) wieć ja się ucze a komp męczyrenderki :) Hehe zebra z klasą wyszła (no zebra to może i tak , ale klasy to jej brakuje ;P) Aha no i bagarznik będzie miał troszeczkę inne mat (szczególnie chrom, który został wrzucony o tak żeby nie było szarego a i tak pozostawia wiele do życzenia, a wydłuzył czas o prawie 20 minut :) i może jeszcze coś w nim zmnienie :)

Napisano

no bardzo ladnie, ale nie wiem czy istnieja glosniki posiadajace taka membrane (wygladaja bardzo fajnie)

Napisano
  • Autor

Istnieją :D Sony Xplod :) tyle, że te są troszeczke i mniej kanciaste miejscami :D

Napisano

moim skromnym zdaniem wnetrze bagaznika zbytnio sie swieci, chyba powinno byc matowe....

Napisano
  • Autor

Hmm matowe?? No nie wiem to co jest u mnie to miała być imitacja jakiegoś polakierowanego plastiku? żywicy? i sklejki? Nie wiem z czego oni tam dokładnie robią zabudowy ;P. Matowe no to może jakaś skóra by się przydała???

Napisano

raczej nie matowe. forme robi się z duroplastów (czy jakoś tak;-)) a następnie się lakieruje - wybór lakieru(matowy lub nie) zależy wyłącznie od inwencji twórczej...

Napisano

ale w Pimp My Ride czasem eX wrzuca do tyłu sprzęt, wtedy formy na głośniki robią z dremna, a później pokruwają to najczęściej skórą, może być też pleksi