polka dot Napisano 15 Grudzień 2004 Share Napisano 15 Grudzień 2004 co do szyb to musiales zaznaczyc glossy refraction, co powoduje ze im dajej obiekt jest od szyby tym bardziej jest rozmazany a ze sampling niski, to wyszlo z tego wszystkiego jedno wielkie ziarno ;) lakier w miare ujdzie ale osobiscie radzilbym hdri bo plejny wychodza z mody ;P (pewnie sie myle a pozatym to tylko moja opinia ;) model jest dobry, moze troche za dlugi? szkoda ze tylnich kol nie widac. i moze zrob w paru pzemyslanych miejschach rowki bo ciezko by bylo wyklepac z blachy odrazu pol samochodu ;) powodzenia i pozdro ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 15 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2004 Dzieki Kome no to było to :) Oświetliłem samochodzik Hdr'em, ale u mnie z tymi Hdr'ami to jeszcze cienko i wyszło jak wyszło, a do tego pogrzebałem jeszcze przy lakierze i już sam nie wiem jak wyszło :)Wię efekt daje tu do krytyki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 15 Grudzień 2004 Share Napisano 15 Grudzień 2004 Musze przwznać że gdzy zapodałeś lakier bryka wygląda cudownie (szczególnie "gleba") Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 15 Grudzień 2004 Share Napisano 15 Grudzień 2004 inne hdri, inny kąt ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 15 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2004 Kome no to nie wiem, tak jak mówiłem ja się jeszcze na tym za bardzo nie znam może masz jakąś stronke z ładnymi HDR'ami albo jakiś konkretny HDR do samochodzików ajki stosujesz.Poradź jak możesz. Dzięki za komentarzei wogóle?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 15 Grudzień 2004 Share Napisano 15 Grudzień 2004 hdri sa na http://www.max3d.pl :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 15 Grudzień 2004 Share Napisano 15 Grudzień 2004 tak jak mowi illy, wchodzisz na http://www.max3d.pl (wow :P) tam w menu masz hdri osobiscie polecam uffuzi_probe ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 15 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2004 Właśnie ściągnąłem. Wieczorem może coś zapodam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 15 Grudzień 2004 Share Napisano 15 Grudzień 2004 a ja kunstorishes jak jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 15 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2004 No i poszedłem za podpowiedzią Illego i Kome i wyszło coś takiego (pierwszy jest z hdr'em proponowanym przez Illego a drugi z propozycją Kome) Wyszło hjak wyszło to widać nie wiem może to wina tego lakieru?? Jutro pogrzebie jeszcze w necie i poszukam czegoś na ten temat może będzie lepiej. No i wielkie dzia za rady :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 15 Grudzień 2004 Share Napisano 15 Grudzień 2004 mi tam sie podoba :P polecam vraya ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 15 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2004 Hmm no mam i vraya, ale to już jest wogóle ciemna magia dla mnie :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 16 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2004 Cały czas mnieszam z tym lakierem. No i wyszło coś takiego(mam tylko pytanie czemu hdr odbił mi się w szybie 2 razy?? Czy to normalne??Może dlatego że hdr'a wrzuciłem do slotu enviroment materiału a nie sceny??No i chyba musze jeszcze popracować nad tym chromem :) no zrobiłem jeszcze materiał światełek, ale teraz już wogóle ich nie widać chyba zabardzo namieszałem albo musze dać jakieś omni z przodu-->To tez jako pytanie.Z góry dziekuje za wyjaśnienia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 16 Grudzień 2004 Share Napisano 16 Grudzień 2004 jak 2 razy??? 2 slonca czy jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 16 Grudzień 2004 Share Napisano 16 Grudzień 2004 taka hdri poprostu ;) i lepiej wrzuc ją do eniormenta w swiatlach raczej chrom powinien byc i zrob jasniejsze oswietlenie jezeli uzywasz vrayr i gi do daj bialy background pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 16 Grudzień 2004 Share Napisano 16 Grudzień 2004 hdri daj do environment materialu, a w opcjach render-> environment daj kolor bialy pod samochod daj duzy plane z materialem matte/shadow i vray ligh z ivisible=on nad samochod pod katem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 16 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2004 Hmm no to bedzie problem bo Vraya mam, ale używam brazila. No cóż może spróbuje jednak z tym vray'em, ale jakoś on mnie nie prekonuje.No i dzięki za porady może pokombinuje coś z vray'em :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanki Napisano 16 Grudzień 2004 Share Napisano 16 Grudzień 2004 fajnie to wyglada ogolnie, ale swiatla przednie mi nie pasuja zupelnie, moze wsadz je w jakies chromowane obrecze, no i migacze zrob :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 16 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2004 No to pogrzebałem dziś w vray'u :P Jednak czy on mnie do siebie przekonał to nie wiem(poprostu się w nim gubie :)Wyszło coś takiego. Zrobiłem tylko lakier (hdr'i jak mówił Illy jest w enviromencie mat no i dane są dwa vray light jedno centralnie nad samochodem drugie lekko z boku pod kątem, włączone GI i tam chyba coś z cieniami zmieniałem żeby nie było takich krop :)Oto efekt.Prosiłbym o szczery komentarz i może pomoc?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 17 Grudzień 2004 Share Napisano 17 Grudzień 2004 heh... Christine normalnie :) ... tylko było jej atrapkę wiekszą zrobic i ładny czerwony kolorek :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 19 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2004 Wziąłem sie za scenke dla mojego samochodziku. Ma to być jakiś garaż(hanger, stodoła??) Wszystko ma wyglądać na bardzo stare i zardzewiałe.Tylko samochodzik lśniący i wypucowany będzie wyjeżdżał z tego czegoś. Swiatłem ma być tylko jedna lub dwie malutkie żaróweczki (ogólnie ciemno, staro i ponuro w tej stodole ma panować już całkowita ciemność) Tylko, że z oświetleniem to u mnie bardzo krucho więc licze na waszą pomoc i jakieś pomysły. Do tej pory zrobiłem malutko, ale niedługo powinny być nastepne rendery. Oto co wyskrobałem.Chyba proporcje sa nie taki postaram się je dopracować. P.S Zmienić temat na Scena 3d??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChaoSMakeR Napisano 19 Grudzień 2004 Share Napisano 19 Grudzień 2004 mi sie lakier podoba nie blyszczy sie zabradzo to dobrze, czekam na wiecej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 19 Grudzień 2004 Share Napisano 19 Grudzień 2004 samochod musi byc koniecznie czarny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 19 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2004 HMm no sumie to nie wiem. Tylko czarny przyszedł mi na myśl i tak juz zostało. Jakieś propozycje?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 19 Grudzień 2004 Share Napisano 19 Grudzień 2004 ja bym go widział w ciemnym srebrze z czarnymi elementami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 21 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 21 Grudzień 2004 Dorobiłem następną część scenki (wreszcie mój fiat na coś się przydał ;) Jak będe miał troszke więcej czasu to zrobie inne wersje lakieru dla samochodziku.Co jeszcze można dodać, zmienić??Krytykujcie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 21 Grudzień 2004 Share Napisano 21 Grudzień 2004 hmm.. podpory tego dachu wyglądają jak dla mnie zbyt cartoonowo i te całkiem czarne szyby w złomie trza koniecznie rozbić i wymodelowac środek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 21 Grudzień 2004 Share Napisano 21 Grudzień 2004 afaik tam nie ma szyb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 21 Grudzień 2004 Share Napisano 21 Grudzień 2004 dach tego wraku jest jakis dziwny, z drugiej strony ta beczka w wgnieceniu jest intrygująca :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 21 Grudzień 2004 Share Napisano 21 Grudzień 2004 jest dziwny bo jest krzywy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 21 Grudzień 2004 Share Napisano 21 Grudzień 2004 no ta scena mnie przekonala :D ale wywal te boxy pod dachem i dodaj mnustwo pierdół to juz bedzie wypas pozdro a co do lakieru to moze jakies plomienie? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 21 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 21 Grudzień 2004 Dzieki za komenty :) Kome te boxy to miały być jakieś szkrzynki :P No jak bede miał więcej pomysłów to je wywale co do płomieni myślałem nad tym (tylko muszę się jeszcze troszeczkę podszkolić na temat textur i wogóle bo moja wiedza na ten temat jest praktycznie zerowa :(. Beczki na dachu na początku miało nie być, ale... Stwierdziłem, że będzie ciekawiej. Wrak nie ma szyb to fakt (no w sumie to wrak ;), ale może dorobie coś na wzór potłuczonych.Jak coś poprawie i dodam to może jeszcze dziś coś wrzuce. Aha troszeczkę się rozpisałem, ale co myślicie o starym dystrybutorze do paliwa???? POzdro i jeszcze raz dzia za komenty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 22 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2004 Dziś mało, ale zawsze coś. Dorobiłem oponki i butelki (dla sprostowania butelkui nie są mojej konstrukcj) tyle, że te butelki mają kapsle :) i nie wiem czy wogóle pasują????.Oto co z tego wyszło: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 22 Grudzień 2004 Share Napisano 22 Grudzień 2004 daj na boxy teksture jakis skrzynek z napisami i bedzie si:) a butelki z kapslami to chyba jakis fetysz hehehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 22 Grudzień 2004 Share Napisano 22 Grudzień 2004 Tak patrze że oponki są troche zbyt wypukłe, jak z motocykla (nie całkiem oczywiście), samochodowe mają troche bardziej płaski bierznik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 22 Grudzień 2004 Share Napisano 22 Grudzień 2004 prozcinaj te bozy pod dachem tak by wyszły z nich kartony, możesz także kawałek jakieś szmaty na rogu dchu powiesic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 22 Grudzień 2004 Share Napisano 22 Grudzień 2004 dlamnie coraz ciekawiej.. ale czy te belki nie są zbyt powykrzywiane ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 22 Grudzień 2004 Share Napisano 22 Grudzień 2004 zdecydowanie musisz te belki wyrostować a co do reszty dachu to bym na twoim miejscu go nie krzywił tylko dał np. blache falistą mocno zerdzewiałą ale to tylko sugestja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 23 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 23 Grudzień 2004 No belki dziś postaram się wyprostować. Co do tego dachu to nie wiem bo falista blacha miała być na całym tym garażu czy czymś tam :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 23 Grudzień 2004 Share Napisano 23 Grudzień 2004 no to myśle że ładnie by się prezentowało, bo jak by ktoś chciał sobie taki daszek dostawić, to raczej ze ściepów co mu z dachu zostało :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 23 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 23 Grudzień 2004 Pierwsze próby mapowania i od razu mówie POMOCYYY plizzzzz.No i dzięki za komenty (nie spodziewałem się aż tylu ;)POzdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 23 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 23 Grudzień 2004 Ech widze zapeszyłem :( No tera daje lekko poprawiona teksturke ściany, żółtą beczuszke no i prowizoryczną texturke belek potrzymujących dach i samego dachu i skrzynek(ale jest tak ciemno, że i tak ich nie widać :)No i jeszcze bede to poprawiał tylko chciałbym wiedzieć czy ide w dobrym kierunku??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 23 Grudzień 2004 Share Napisano 23 Grudzień 2004 mi się podoba :) tylko jeszcze trzeba będzie jakieś badyle na koniec porobić :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 23 Grudzień 2004 Share Napisano 23 Grudzień 2004 i koniecznie displace na te blachy ale i tak bardzo ładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 24 Grudzień 2004 Share Napisano 24 Grudzień 2004 dach wymodeluj w blache falista a sciany mozna bumpem bo displace zabije ci renderera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 24 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 24 Grudzień 2004 No to dach wymodeluje, a na ściany dam większego bumpa :) Dzia za podpowiedzi. No i wesołych świątek życze wszystkim forumowiczom :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 24 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 24 Grudzień 2004 Wymodelowałem dach. Poprawiłem(chyba:) troche teksturki beczek. Dałem większy bump na ściane, texturke kamieni ,materiał butelek i zardzewoałej felgi. I oto co wyszło: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 24 Grudzień 2004 Share Napisano 24 Grudzień 2004 powiem skromnie... PIĘKNE (na tyle co jest na razie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 24 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 24 Grudzień 2004 Teraz próba zmapowania wraku (chyba trzeba to bardziej "urozmaicić"??) Teraz wezme się chyba za druga strone bo jest tam okropnie pusto i od razu czy macie jakieś pomysły, co dodać jeszcze z tej strony??i co zrobić po drugiej??No i oświetlenie tak jak mówiłem ma być ciemno i scenke mają oświetlać 2 zaróweczki jedna pod daszkiem druga na drzwiczkami:) czy wystarczą do tego 2 omni, czy trzeba jeszcze dodać jakieś inne światło dla sceny ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 24 Grudzień 2004 Share Napisano 24 Grudzień 2004 bardzo ladna scenka :) za wrakem jakis krzaczor, albo drzewo z zoltymi listkami, no i plotek w stylu szopy rzecz jasna :) pozdr. aha. na wraku na masce jest taka zielona plama Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi