lpshinoda Napisano 9 Marzec 2005 Share Napisano 9 Marzec 2005 nie polecam skylight'a, to już lepiej weź VRay Light, albo Omni, jakoś mi nie pasuje ten srebrny, daj tak jak mówił javor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 9 Marzec 2005 Share Napisano 9 Marzec 2005 nie polecam skylight'a dlaczego?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 9 Marzec 2005 Autor Share Napisano 9 Marzec 2005 Hmm Vray light'a napewno nie będzie bo uzywam brazila :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpshinoda Napisano 10 Marzec 2005 Share Napisano 10 Marzec 2005 no to w takim razie daj Omni, skyligth jest raczej mało naturalny, poza tym Omni, przynajmniej w moim przypadku bardziej mi podchodzi, również słyszałem z ust doświadczonego maxowicza, który również nie polecał mi skylight, sam tworze przy Omni pozdro EDIT: i raczej jestem zadowolony z tego typu światła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 10 Marzec 2005 Share Napisano 10 Marzec 2005 hmm ja zawsze jak pokazuje to daje arenaomni i skylight:D i mi sie nawet podoba:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 10 Marzec 2005 Share Napisano 10 Marzec 2005 skylight jest nienaturalny ????? o kurcze ... a to ciekawe :) jak na scenke "outdoor" to musi być skylight + direct jako śłońce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 10 Marzec 2005 Autor Share Napisano 10 Marzec 2005 Dałem właśnie skylight i directa oraz jedno brligt area aby doswietlić sciane wieczoekiem (późnym pokarze co z tego wyszło :D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 11 Marzec 2005 Autor Share Napisano 11 Marzec 2005 Miałem pokazać wczoraj, ale już nie zabardzo byłem w stanie ;P No to pokazuje dziś. Zmieniłem tex budynków(i jeszcze chyba coś zmienie bo doszły mi nowe tex :) Lekko zmieniona ulić ( no i czy zmienić to na taką "normalną"??) Tak jak mówiłem ze switeł to tu jest skylight, jedno direcy i jedno area (do doświetlenia ściany, ale chyba z niego zrezygnuje) Na chodnik mam już ajkiś atm pomysł, ale zobaczymy co z tego wyjdzie. To chyba tyle :) A tu to co wyszło : http://img176.exs.cx/my.php?loc=img176&image=o0kf.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpshinoda Napisano 11 Marzec 2005 Share Napisano 11 Marzec 2005 no teraz wygląda to o wiele lepiej, sorry chyba pomieszały mi się rodzaje oświetlenia, troche słabej jakości ten jotpeg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 11 Marzec 2005 Autor Share Napisano 11 Marzec 2005 Render jest bez AA bo juz dość długo mi to renderuje ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 11 Marzec 2005 Share Napisano 11 Marzec 2005 hmmm kolor budynku wyszedł troche brzydki jak dla mnie :P sugeruje bardziej pomarańczowy albo brzoskwiniowy, i albo ta ściana wygląda jak metalowa albo to tylko złudzenie przez te area light. jeśli bez niego masz za ciemną ściane to albo ustaw mocniejszy skylight albo daj więcej "bounces" i skoro pisałeś że ta scenka ma przedstawiać kubańskie klimaty (o ile dobrze pamiętam) to mógłbyś ją lekko przepalić :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 11 Marzec 2005 Autor Share Napisano 11 Marzec 2005 ok postaram się coś poprawić :D Hehehe no a z kolorem to chyba nie dojdziemy do porozumienia :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 11 Marzec 2005 Share Napisano 11 Marzec 2005 właśnie z kolorem to chyba każdy chciałby jakiś inny a mnie ogólnie się teraz też podoba ta ściana (no i w ogóle) to jak to będzie wyglądać jak będzie render lepszy a co z wawą czy to już taki lakier będzie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpshinoda Napisano 11 Marzec 2005 Share Napisano 11 Marzec 2005 ja zmieniłbym ten lakier, srebrny mi nie pasuje, bardziej jakiś jaskrawy odcień zieleni pasuje chyba do kubańskich klimatów, albo jasno niebieski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 11 Marzec 2005 Autor Share Napisano 11 Marzec 2005 NIe to raczej nie bedzie taki lakier.Narazie jest taki bo nie mam czasu ogarnąć wszystkiego naraz :) Lakier to nie wiem może matowy, zastanawiam się czy zrowić wawke w suer stanie czy mo.że cosik w niej posuć żeby lekko wyglądała na wraczek, ale chyba zostane przy sprawnej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 20 Marzec 2005 Autor Share Napisano 20 Marzec 2005 Nie mam teraz czasu na kończenie scenki (matura ;( ) wieć ja się ucze a komp męczyrenderki :) Hehe zebra z klasą wyszła (no zebra to może i tak , ale klasy to jej brakuje ;P) Aha no i bagarznik będzie miał troszeczkę inne mat (szczególnie chrom, który został wrzucony o tak żeby nie było szarego a i tak pozostawia wiele do życzenia, a wydłuzył czas o prawie 20 minut :) i może jeszcze coś w nim zmnienie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 20 Marzec 2005 Autor Share Napisano 20 Marzec 2005 cd.......................... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 20 Marzec 2005 Share Napisano 20 Marzec 2005 no bardzo ladnie, ale nie wiem czy istnieja glosniki posiadajace taka membrane (wygladaja bardzo fajnie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 20 Marzec 2005 Autor Share Napisano 20 Marzec 2005 Istnieją :D Sony Xplod :) tyle, że te są troszeczke i mniej kanciaste miejscami :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mobii Napisano 21 Marzec 2005 Share Napisano 21 Marzec 2005 dla mnie rewelacyjne to jest!!!!!!! kopara opada po prostu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 21 Marzec 2005 Share Napisano 21 Marzec 2005 moim skromnym zdaniem wnetrze bagaznika zbytnio sie swieci, chyba powinno byc matowe.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 21 Marzec 2005 Autor Share Napisano 21 Marzec 2005 Hmm matowe?? No nie wiem to co jest u mnie to miała być imitacja jakiegoś polakierowanego plastiku? żywicy? i sklejki? Nie wiem z czego oni tam dokładnie robią zabudowy ;P. Matowe no to może jakaś skóra by się przydała??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 21 Marzec 2005 Share Napisano 21 Marzec 2005 raczej nie matowe. forme robi się z duroplastów (czy jakoś tak;-)) a następnie się lakieruje - wybór lakieru(matowy lub nie) zależy wyłącznie od inwencji twórczej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpshinoda Napisano 22 Marzec 2005 Share Napisano 22 Marzec 2005 ale w Pimp My Ride czasem eX wrzuca do tyłu sprzęt, wtedy formy na głośniki robią z dremna, a później pokruwają to najczęściej skórą, może być też pleksi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi