mrkrzysiek Napisano Poniedziałek o 15:43 Napisano Poniedziałek o 15:43 Witam wrzucam swoje ostatnie zabawy w grafika Tym razem padło na Porsche 911 Model zrobiony przez Jakuba Przybolewskiego znanego tutaj jako Reflect Vision z kilkoma drobnymi moimi poprawkami. Do kupienia na jego ArtStation Zrobione w 3ds max i Render w Coronie 8 7 1 1
Loozack Napisano Poniedziałek o 20:48 Napisano Poniedziałek o 20:48 Ładne światełko, baw się częściej i wrzucaj 😉 1
polka dot Napisano Poniedziałek o 20:56 Napisano Poniedziałek o 20:56 pierwszy render i szczena na podłodze. przekątne światło, gradient tonu od przepalenia do cienia na dachu - dzięki za inspirację model czapki z głów. napiszesz coś więcej jak ustawiałeś kadry, skąd pomysł na kompozycje? 1
mrkrzysiek Napisano Wtorek o 09:09 Autor Napisano Wtorek o 09:09 11 godzin temu, polka dot napisał(a): pierwszy render i szczena na podłodze. przekątne światło, gradient tonu od przepalenia do cienia na dachu - dzięki za inspirację model czapki z głów. napiszesz coś więcej jak ustawiałeś kadry, skąd pomysł na kompozycje? Dzięki za komentarz, co do kadrów to pierwszym był ten drugi render od przodu i wiedziałem, że chce zrobić taki render coś ala idziesz ulicą zobaczyłeś interesujące autko i cykasz fotkę 🙂 Początkowo plan zakładał właśnie taki auto zaparkowane na ulicy, ale ilość otoczenia jakie bym musiał zrobić by być zadowolonym sprawiał ze poszedłem w kierunku prostego garażu, parkingu. Następny kadr jaki powstał to właśnie ten z góry, zawsze lubiłem takie ujęcia w autkach i jest ono często spotykane w fotografii do tego często stosuje się taki efekt słoneczna zacieniona strona autka na dużym kontraście, byłem ciekawy jak to zadziała tutaj, dodałem jakiegoś boxa rzucającego cień i tak zostało. Reszta kadrów powstała tak bardziej dla pokazania jakiś detali zrobionych przez Kubę, chociaż tutaj i logo i przedni klosz wymodelowałem sam, coś mi nie zgadzało się z refkami jakie miałem i czułem potrzebę poprawy 🙂 Co do kompozycji użyłem jakiegoś luta dostępnego w Coronie na 20% który trochę wyciągnął niebieskiego w cieniach i lekko zbalansował kolorki, lekko podbiłem Kontrast i dodałem winietę mocniejszą niż wychodziła z samego obiektywu w Photoshopie dodałem noisa i w Camera Raw finalne zrównanie i podciągniecie koloru i chyba tyle. 12 godzin temu, Loozack napisał(a): Ładne światełko, baw się częściej i wrzucaj 😉 gdzieś tam w tle dzieje się coś dużego to może kiedyś w końcu przysiądę i skończę xD 1 1 1
Rekomendowane odpowiedzi