Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam wrzucam swoje ostatnie zabawy w grafika 

Tym razem padło na Porsche 911
Model zrobiony przez Jakuba Przybolewskiego znanego tutaj jako Reflect Vision z kilkoma drobnymi moimi poprawkami.
Do kupienia na jego ArtStation

Zrobione w 3ds max i Render w Coronie 

Porsche_cam01_pres.jpg

Porsche_cam02_pres.jpg

Porsche_cam03_pres.jpg

Porsche_cam04_pres.jpg

Porsche_cam05_pres.jpg

Porsche_cam06_pres.jpg

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 809
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• mrkrzysiek
    mrkrzysiek

Dzięki za komentarz, co do kadrów to pierwszym był ten drugi render od przodu i wiedziałem, że chce zrobić taki  render coś ala idziesz ulicą zobaczyłeś interesujące autko i cykasz fotkę 🙂    Począt

• Kalberos
    Kalberos

Piekny prosiak!

• Loozack
    Loozack

Ładne światełko, baw się częściej i wrzucaj 😉

Posted Images

Napisano

pierwszy render i szczena na podłodze. przekątne światło, gradient tonu od przepalenia do cienia na dachu - dzięki za inspirację

model czapki z głów. napiszesz coś więcej jak ustawiałeś kadry, skąd pomysł na kompozycje?

Napisano
  • Autor
11 godzin temu, polka dot napisał(a):

pierwszy render i szczena na podłodze. przekątne światło, gradient tonu od przepalenia do cienia na dachu - dzięki za inspirację

model czapki z głów. napiszesz coś więcej jak ustawiałeś kadry, skąd pomysł na kompozycje?

Dzięki za komentarz, co do kadrów to pierwszym był ten drugi render od przodu i wiedziałem, że chce zrobić taki  render coś ala idziesz ulicą zobaczyłeś interesujące autko i cykasz fotkę 🙂 
  Początkowo plan zakładał właśnie taki auto zaparkowane na ulicy, ale ilość otoczenia jakie bym musiał zrobić by być zadowolonym sprawiał ze poszedłem w kierunku prostego garażu, parkingu.
  Następny kadr jaki powstał to właśnie ten z góry, zawsze lubiłem takie ujęcia w autkach i jest ono często spotykane w fotografii do tego często stosuje się taki efekt słoneczna zacieniona strona autka na dużym kontraście, byłem  ciekawy jak to zadziała tutaj,  dodałem jakiegoś boxa rzucającego cień i tak zostało.
  Reszta kadrów powstała tak bardziej dla pokazania jakiś detali zrobionych przez Kubę, chociaż tutaj i logo i przedni klosz wymodelowałem sam, coś mi nie zgadzało się z refkami jakie miałem i czułem potrzebę poprawy 🙂

Co do kompozycji użyłem jakiegoś luta dostępnego w Coronie na 20% który trochę wyciągnął niebieskiego w cieniach i lekko zbalansował kolorki, lekko podbiłem Kontrast i dodałem winietę mocniejszą niż wychodziła z samego obiektywu w Photoshopie dodałem noisa i w Camera Raw finalne zrównanie i podciągniecie koloru i  chyba tyle.  

12 godzin temu, Loozack napisał(a):

Ładne światełko, baw się częściej i wrzucaj 😉

gdzieś tam w tle dzieje się coś dużego to może kiedyś w końcu przysiądę i skończę xD