Napisano Wczoraj o 08:50 1 dn Serwus,wrzucam krótką animację. Mały tribute dla pewnego, 9 letniego etapu, który 2 tygodnie temu się zakończył :)Soft użyty przy produkcji:3dsmaxVray 7RizomUVSubstance 3D PainterBlackmagic Fusion StudioBlackmagic DaVinci ResolvePozdrówki!
Napisano 23 godziny temu23 godz Świetna prezentacja, bardzo wysmakowana. Piękny model i jeszcze lepsze shadery/tekstury. Bardzo dobrze wygląda animacja, szczególnie secondary motion (tak się to chyba nazywa) tego dinksu i koperty w momencie otwarcia. To animowane ręcznie? TOP
Napisano 23 godziny temu23 godz Autor Dzięki serdeczne! Nie spodziewałem się tak pochlebnego komentarza, boooo...to moja pierwsza w życiu animacja tego typu. Zawsze tylko architektura i architektura. Wszystko robione ręcznie. Zarówno model, tekstury w substance, animacja oldschoolowo - na kluczach w maxie.
Napisano 23 godziny temu23 godz Animacja bardzo ładna ale ten ejajowy Moragan Freeman jako lektor to tak troche niesmak pozostawia chyba, że to nie ejaj tylko prawdziwy lektor :)
Napisano 23 godziny temu23 godz Autor 1 minutę temu, Destroyer napisał(a):Animacja bardzo ładna ale ten ejajowy Moragan Freeman jako lektor to tak troche niesmak pozostawia chyba, że to nie ejaj tylko prawdziwy lektor :)Niestety, ejajowy :D Prawdziwy nie chciał się zgodzić nagrać voiceover za śrubki :D
Napisano 22 godziny temu22 godz Wizualnie bardzo fajne, ale podrobiony głos psuje efekt IMO, jakbyś uszył własnymi rękami piękny garniak i potem dokleił do niego 4 białe paski z napisem Adadas 😄Może jakąś klasykę podłozyć i mieć efekt jak intro do starego Chessmastera? Edytowane 22 godziny temu22 godz przez SebastianSz
Napisano 22 godziny temu22 godz Autor 15 minut temu, SebastianSz napisał(a): jakbyś uszył własnymi rękami piękny garniak i potem dokleił do niego 4 białe paski z napisem Adadas 😄A tak na poważnie - musiał być lektor, to miał być koherentny element całości . Padł wybór na Freemana albo Michaela Caine'e, ale tego drugiego nigdzie nie udało mi się znaleźć. Z dostępnych generatorów ten dał najlepszy efekt. Mam świadomość, że to mimo wszystko farbowany podrabianiec ale innego wyjścia nie było. Nie chciałem wrzucać voiceover tylko po to by był. Selekcja obu kandydatów na lektora nie była przypadkowa - obaj kojarzeni są z dojrzałoścą, mądrością oraz bardzo plastyczną i natychmiast rozpoznawalną barwą głosu. W sumie, to taki chłyt matetingowy miał być. Cóż, wyszło jak wyszło :)
Napisano 22 godziny temu22 godz Efekt niestety jest taki, że jak jest głos ejaj który jest bardzo słyszalny w tym syntetycznym skrzypieniu to od razu pojawia się myśl co jeszcze jest ejaj bo równie dobrze mogło być wszystko a teraz często już nie sposób to ocenić jeśli nie ma oczywistych artefaktów. Moim zdaniem to obniża jakość całości i autentyczność.No i sama animacja za bardzo przeciągnięta, 1:42 w dzisiejszych czasach? Tak się nie godzi, ja nie obejrzałem w całości, inn sprawa, że ostatnie 20 sekund to hasło i wyciemnienie :)
Napisano 21 godzin temu21 godz 38 minutes ago, Destroyer said:od razu pojawia się myśl co jeszcze jest ejaj bo równie dobrze mogło być wszystko a teraz często już nie sposób to ocenić jeśli nie ma oczywistych artefaktówO to dokładnie mi chodzi. To samo zawsze myślę, jak widzę okładki książek z AI - skoro to jest wygenerowane, to czemu reszta ma nie być? To ryzykowny zabieg, choć oczywiście są odbiorcy, którym to zwisa. Ale ogólnie to ten lektor wg mnie raczej szkodzi, niż pomaga.
Napisano 21 godzin temu21 godz Autor Serdeczne dzięki za feedback! Teraz będę wiedział w przyszłości jakich myków nie robić. Jednak co opinia z dystansu, to opinia z dystansu :)