Posted August 4Aug 4 Najlepsza pogoda na lato :)Gwasz na papierze, A3 Edited August 5Aug 5 by SebastianSz
August 5Aug 5 fajowe. świetnie siedzi paleta - czerwień i zieleń z postaci, po desaturacji tworzy tło. wilżanka wyskakuje z monitora 😨
August 6Aug 6 Czad! Pokażesz jeszcze bardziej z bliska detaliki? Piękny obraz i super fajna kompozycja.
August 6Aug 6 Author 13 hours ago, piotr_forkasiewicz said:Czad! Pokażesz jeszcze bardziej z bliska detaliki? Piękny obraz i super fajna kompozycja.Jakichś specjalnych detali to chyba nie ma, praca ma format A3, a ja a taki precyzyjny nie jestem :) Tutaj zoom na najbardziej szczegóowy fragment.Ciągle studiuję jak Angus Mcbride malował bo to mój (niedościgniony) wzór do gwaszu. Szkoda, że nie zostawił jakichś tutoriali albo książki, na szczęscie Syd Mead już tak, więc jakaś pomoc jest :)Małowałem też ograniczoną paletą - jak zwykle Zorn + jeden silniejszy zielony na kiecce Edited August 6Aug 6 by SebastianSz
August 15Aug 15 Świetna postać i kompozycja. Gdyby się czepić, tak dla zasady, to coś nie siedzi kierunek i kształt tych mniejszych fałd na zielonej sukni, i trudno powiedzieć jaki to materiał. I kołnierz obrócił się wraz z szyją w stronę twarzy, chyba raczej powinien zostać przyczepiony symetrycznie do ubrania.
August 15Aug 15 Author 53 minutes ago, Ania said:Świetna postać i kompozycja.Gdyby się czepić, tak dla zasady, to coś nie siedzi kierunek i kształt tych mniejszych fałd na zielonej sukni, i trudno powiedzieć jaki to materiał.I kołnierz obrócił się wraz z szyją w stronę twarzy, chyba raczej powinien zostać przyczepiony symetrycznie do ubrania.Staram się te materiały jakoś zróżnicować, ale moje panowanie nad gwaszem jest jeszcze na tyle ograniczone, że mam problem oddać konkretne tekstury.A fałdy to tak trochę poetycko, że tak powiem, potraktowałem :D