Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hej, wrzucam tutaj skończoną animkę, którą spamowałem w teczce 3d. Jest to historia luźno inspirowana motywem Adama i Ewy w stylistyce artnouveau / surrealizm. Coś pomiędzy krótkim filmem a wideoklipem. Do filmiku zrobiłem też muzykę :)

Kilka ostatnich nocy nieprzespanych, bo ciągle mi coś nie pasowało.

wersja PL:

wersja ENG:

making of:

https://www.artstation.com/artwork/0lJ3qy

screeny:

https://www.artstation.com/artwork/gRr2mx

Eden - short film (UE5)

Eden - short film (UE5)

Eden - short film (UE5)

Eden - short film (UE5)

Eden - short film (UE5)

Eden - short film (UE5)

Eden - short film (UE5)

Eden - short film (UE5)

Eden - short film (UE5)

Eden - short film (UE5)

Eden - short film (UE5)

Eden - short film (UE5)

Eden - short film (UE5)

Pozdrawiam i dziękuję za support w poprzednim wątku :)

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 68
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dobra robota! Gratki za ukończenie, bo to nie lada wyzwanie.

• Nie kumam o co chodzi... tzn. coś tam sobie interpretuję... Najbardziej podoba mi się ujęcie ziomeczka jak się obraca 40-42 sek. chociaż ja bym tam zrobił cięcie. Szkoda, że użyłeś ejaj głosu, jako lu

• niestety ograniczenia czasowe, ale to jedyna rzecz robiona ejajem ogólnie wyszedł taki niszowy filmik, każdy może sobie zinterpretować jak chce ;)

Napisano

Nie kumam o co chodzi... tzn. coś tam sobie interpretuję...

Najbardziej podoba mi się ujęcie ziomeczka jak się obraca 40-42 sek. chociaż ja bym tam zrobił cięcie. Szkoda, że użyłeś ejaj głosu, jako luddyta nie popieram. Już bym wolał jakiś 100% amatroszczyzny albo tekst na pasku.

Niemniej gratulacje ukończenia projektu w dobie ejaj-slopu.

Napisano
  • Autor
11 minut temu, kengi napisał(a):

Szkoda, że użyłeś ejaj głosu, jako luddyta nie popieram. Już bym wolał jakiś 100% amatroszczyzny albo tekst na pasku.

niestety ograniczenia czasowe, ale to jedyna rzecz robiona ejajem

ogólnie wyszedł taki niszowy filmik, każdy może sobie zinterpretować jak chce ;)

Napisano

Gratuluję ukończenia, wszyscy wiemy jak ciężko jest coś dopchnąć do końca i nie oszaleć :)

W paru miejscach animacja trochę kuleje ale na screnach tego nie widać a graficznie to chyba nieźle się broni :)

Jeszcze raz gratuluję i dzięki się się dzielisz i procesem powstawania i całością :)

Napisano

Gratuluję ukończenia! Tak jak przedmówcy, wolałbym bez ejaja, animacja postaci w momencie gdy przechodzi pomiędzy pomieszczeniami mi się nie podoba, wolałbym coś bardziej naturalnego, nie, żeby od razu mocapy, ale myślę, że nawet ręcznie manipulując rigiem dałoby się pewnie trochę życia w to tchnąć. W tym ujęciu na gałki oczne węża w pudełku dałbym trochę więcej czasu widzowi na rozkminienie na co patrzy, bo dopiero przy ponownym oglądaniu i pauzowaniu mi się to udało. W tym ujęciu gdzie się obraca trochę za dużo motion blura, głębi ostrości i robotycznych ruchów kamery jak na mój gust, trochę za bardzo to maskuje co się dzieje. Jeśli chodzi o scenariusz to poziom ezoterycznej symboliki przekroczył moje możliwości odbiorcze i zabrakło mi energiii na próby dociekania, o co tak naprawde chodzi, jakie jest przesłanie itp, ale może dla jakiejś niszowej grupy odbiorców którzy są zaznajomieni i tematem będzie to w sam raz. Ogólnie szacun za wykonanie i życze powodzenia przy kolejnych dziełach :)