Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hej, wrzucam tutaj skończoną animkę, którą spamowałem w teczce 3d. Jest to historia luźno inspirowana motywem Adama i Ewy w stylistyce artnouveau / surrealizm. Coś pomiędzy krótkim filmem a wideoklipem. Do filmiku zrobiłem też muzykę :)

Kilka ostatnich nocy nieprzespanych, bo ciągle mi coś nie pasowało.

wersja PL:

wersja ENG:

making of:

https://www.artstation.com/artwork/0lJ3qy

screeny:

https://www.artstation.com/artwork/gRr2mx

Eden - short film (UE5)

Eden - short film (UE5)

Eden - short film (UE5)

Eden - short film (UE5)

Eden - short film (UE5)

Eden - short film (UE5)

Eden - short film (UE5)

Eden - short film (UE5)

Eden - short film (UE5)

Eden - short film (UE5)

Eden - short film (UE5)

Eden - short film (UE5)

Eden - short film (UE5)

Pozdrawiam i dziękuję za support w poprzednim wątku :)

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 154
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• niestety ograniczenia czasowe, ale to jedyna rzecz robiona ejajem ogólnie wyszedł taki niszowy filmik, każdy może sobie zinterpretować jak chce ;)

• Dobra robota! Gratki za ukończenie, bo to nie lada wyzwanie.

• Nie kumam o co chodzi... tzn. coś tam sobie interpretuję... Najbardziej podoba mi się ujęcie ziomeczka jak się obraca 40-42 sek. chociaż ja bym tam zrobił cięcie. Szkoda, że użyłeś ejaj głosu, jako lu

Napisano

Nie kumam o co chodzi... tzn. coś tam sobie interpretuję...

Najbardziej podoba mi się ujęcie ziomeczka jak się obraca 40-42 sek. chociaż ja bym tam zrobił cięcie. Szkoda, że użyłeś ejaj głosu, jako luddyta nie popieram. Już bym wolał jakiś 100% amatroszczyzny albo tekst na pasku.

Niemniej gratulacje ukończenia projektu w dobie ejaj-slopu.

Napisano
  • Autor
11 minut temu, kengi napisał(a):

Szkoda, że użyłeś ejaj głosu, jako luddyta nie popieram. Już bym wolał jakiś 100% amatroszczyzny albo tekst na pasku.

niestety ograniczenia czasowe, ale to jedyna rzecz robiona ejajem

ogólnie wyszedł taki niszowy filmik, każdy może sobie zinterpretować jak chce ;)

Napisano

Gratuluję ukończenia, wszyscy wiemy jak ciężko jest coś dopchnąć do końca i nie oszaleć :)

W paru miejscach animacja trochę kuleje ale na screnach tego nie widać a graficznie to chyba nieźle się broni :)

Jeszcze raz gratuluję i dzięki się się dzielisz i procesem powstawania i całością :)

Napisano

Gratuluję ukończenia! Tak jak przedmówcy, wolałbym bez ejaja, animacja postaci w momencie gdy przechodzi pomiędzy pomieszczeniami mi się nie podoba, wolałbym coś bardziej naturalnego, nie, żeby od razu mocapy, ale myślę, że nawet ręcznie manipulując rigiem dałoby się pewnie trochę życia w to tchnąć. W tym ujęciu na gałki oczne węża w pudełku dałbym trochę więcej czasu widzowi na rozkminienie na co patrzy, bo dopiero przy ponownym oglądaniu i pauzowaniu mi się to udało. W tym ujęciu gdzie się obraca trochę za dużo motion blura, głębi ostrości i robotycznych ruchów kamery jak na mój gust, trochę za bardzo to maskuje co się dzieje. Jeśli chodzi o scenariusz to poziom ezoterycznej symboliki przekroczył moje możliwości odbiorcze i zabrakło mi energiii na próby dociekania, o co tak naprawde chodzi, jakie jest przesłanie itp, ale może dla jakiejś niszowej grupy odbiorców którzy są zaznajomieni i tematem będzie to w sam raz. Ogólnie szacun za wykonanie i życze powodzenia przy kolejnych dziełach :)

Napisano
  • Autor

dorzucam mały remix do soundtracka żeby dopełnić dzieła xd. dodałem też krótki opis pod filmem

"Krótka surrealistyczna opowieść o buncie Ewy. Wg folkloru biblijnego Ewa, w przeciwieństwie do Lilith była kobietą uległą Adamowi."

""Eden" is a short surreal film about Eve's rebellion. According to biblical folklore, Eve in contrary to Lilith was a woman submissive to Adam."

edit: a filmik wysyłam na kilka festiwali, ciekawe czy będzie jakiś odzew (bo czemu nie spróbować ;)

Edytowane przez jakubziom

Napisano
  • Autor

wrzuciłem lekką korekcję koloru i update muzyki. myślę że lepiej się to ogląda :) i przyjemniej się słucha. (bo to brzdąkanie na początku strasznie odrzucało imo od oglądania)

jest sporo mankamentów, to bardziej previs niż skończony film, ale trzeba to kiedyś zostawić.

Może jak zwariuję, to za miesiąc - dwa zacznę klepać asety i uczyć się światła; ale raczej wolałbym zacząć nowy projekt :)

ENG:

PL:

edit: I tak przeciętny widz pewnie wybierze slop z seedanca

Edytowane przez jakubziom

Napisano
  • Autor

edit: usunąłem sceny po napisach. nie wnosiły nic do historii i tylko komplikowały i tak zagmatwany filmik