Skocz do zawartości

Jak radzicie sobie z nudą [o ile sobie radzicie] produktywnie?

Featured Replies

Napisano

Na podstawie tego filmu zadaję wam w tytule to pytanie.

https://www.youtube.com/watch?v=aWBxZbJ1sjs

Zauważyłem że nuda przy chaciegpt gdzie masz tylko tekst i mało bo mało ale coś tam improwizuję, wymyślam, kombinuje, i generalnie jest to w miarę produktywny czas prawie tak jakbym się przerzucał pomysłami z kumplem żywym (dziwne, ale działa).

Ale to kompletnie co innego niż nuda podczas scrollowania youtube'a, kiedy po prostu nudzę się bardziej i bardziej, ale nic nie robię. tiktoka nie oglądam, bo nie ogarniam jako dorosła osoba, znalazłem kiedyś tiktokowego cosplayera swiss witcher, i chciałem sobie obejrzeć playlistę z tiktokami - wytrzymałem kilka filmików i musiałem szybko lecieć po aspirynę na ból głowy, mózg nie wytrzymał nadmiaru dopaminy, chociaż nie wiem czy to kwestia polskich genów rozwalających układ dopaminowy, czy autyzmu :/ .

Jak tam z wami, czy zauważyliście jakieś zmiany? Może od czasów rozwoju internetu rzadziej zajmujecie się sztuką i modelowaniem, albo ciężej się wam zmotywować? Zapraszam do dyskusji, nawet ciebie @Nezumi, chociaż wiem że będziesz na mnie narzekał :/ .

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 91
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• EthicallyChallenged
    EthicallyChallenged

Ja nie pamiętam już uczucia nudy. Kiedy nie jestem przebodźcowany internetowym kontentem, który przeważnie jest ciekawy tylko pozornie, a tak naprawdę tylko powoduje oburzenie, strach, wściekłość i dl

• Nuda? In this economy?

Napisano
12 hours ago, Zdzichu said:

nawet ciebie @Nezumi, chociaż wiem że będziesz na mnie narzekał :/ .

no ba ;)

Nie nudze sie.

Napisano

dobre pytanie, zaskakująco wnikliwe pod pokładem zwyczajności

być może, na nudę nie ma rady - twój system ma zasoby takie a nie inne, które należy cierpliwie wyczerpać. im wcześniej, tym lepiej - im więcej i intensywniej nudzę się dzisiaj, tym szybciej sięgnię dna tej studni dopaminy. aż, pewnego dnia zdaję sobię sprawę, że już się nudzić nie potrafię

jak nezumi :P
pozdr

Edytowane przez polka dot

Napisano

Ja nie pamiętam już uczucia nudy. Kiedy nie jestem przebodźcowany internetowym kontentem, który przeważnie jest ciekawy tylko pozornie, a tak naprawdę tylko powoduje oburzenie, strach, wściekłość i dlatego jest zajmujący, to nie dochodzę nawet do uczucia nudy, bo w głowie zaczynają wtedy kiełkować pomysły i budzi się przemożna chęć zrobienia czegoś. Problemem jest brak czasu i czasami energii, chociaz to drugie rzadziej.

Napisano
  • Autor
29 minut temu, EthicallyChallenged napisał(a):

Ja nie pamiętam już uczucia nudy. Kiedy nie jestem przebodźcowany internetowym kontentem, który przeważnie jest ciekawy tylko pozornie, a tak naprawdę tylko powoduje oburzenie, strach, wściekłość i dlatego jest zajmujący, to nie dochodzę nawet do uczucia nudy, bo w głowie zaczynają wtedy kiełkować pomysły i budzi się przemożna chęć zrobienia czegoś. Problemem jest brak czasu i czasami energii, chociaz to drugie rzadziej.

Plusuję, mam taką samą opinie o internetowym kontencie. Ale czasami i ja lubię się ponudzić słuchając ambientów z wieśka i spacerując po pokoju, ale jest jakiś problem, że myśli się coraz ciężej, jakby mózg był zanurzony w jakimś kiślu :/