Napisano 2 Grudzień 200420 l witam ponownie ;) w zwiazku z tym ze mazda odeszla w zapomnienie a auto jakies w wipie miec trzeba, zaczalem robic pojazd podany w tytule, a prezentuje sie on nastepujaco: narazie nie za dokladnie, poprawie bledy:
Napisano 2 Grudzień 200420 l teraz efekty pracy wrzucaj na ftp albo nagrywaj na cd :D narazie pracka spoo0x :)
Napisano 2 Grudzień 200420 l dla mnie to wszystko czarna magia...widzę jak jeszcze wiele mi brakuje..Czuję że mój nissan utonie.Chyba nie wziąłem się za to tak jak powinienem:|
Napisano 2 Grudzień 200420 l Kome rozwalasz mnie :). Co ty robisz z moja glowa ;)? Alfka jak narazie spox ;>
Napisano 2 Grudzień 200420 l masssssa komecik dzieki za dzisiejsze rady a alfa jest spoxik wiesz jeszcze pare korepetycji i powoli cie bede gonil ;) szkoda ze mazda utonela bo zapowiadala sie zajeb...... ja teraz cos kombinuje jak bedziesz wolny to wpadnij porzezbimy cos
Napisano 3 Grudzień 200420 l Autor KLICEK - teraz juz nie musze bo mam nowy dysk, ale nie zaszkodzi ;) Daysleeper - bedzie dobrze ;) przegladaj tutki Marcin - 2 :P chudy - dzieki ;) Knysha - nic nie robie z Twoja glowa :P dzisiaj wpadnie update ;) dzieki za posty :*
Napisano 3 Grudzień 200420 l na pewno 2 prace?? -puszki -wnetrze retro -Gta i jeszcze w sygnaturce masz Mazde :) nagraj na cdrw zebys nie zgubil, nie jestem pewien ale te dyfuzory na dole czy jak tot am sie nazywa (te skrzydelka) sa chyba za krotkie, na zdjeciu (:P) wyglada troszku inaczej, ale jak powiesz ze dobrze sa to looz
Napisano 3 Grudzień 200420 l Autor taki mini update zeby nie bylo ze sie opieprzam ;) jeszcze wszystko nie spasowane do konca ale na to tez przyjdzie czas ;) zaraz siatka dla koneserow bedzie... ;)
Napisano 3 Grudzień 200420 l Tak patrze sobie na to zdjatko i wydae mi ze nadkola sa za blisko przodu. Ale to moze wina ujecia.
Napisano 4 Grudzień 200420 l wydaje mi sie ze zeberka w grillu sa grubsze i "mniejsze" ale jakos bardziej wypelniaja grill w oryginale, nie wiem czemu mam takie wrazenie
Napisano 5 Grudzień 200420 l Autor witam ;) kurcze duzo czasu zajelo mi przejscie ze stanu ostatniego updata do stanu aktualnego ale chcialem sie przylozyc (chociaz i tak pewnie tego nie zauwazycie :P). listwa pod drzwiami nie jest jeszcze do konca wymodelowana wiec na nia uwagi nie zwracajcie. aha i jezeli macie jakies zastrzezenia co do proporcji czy dlugosci / wielkosci poszczegolnych elementow (jak to mialo miejsce dwukrotnie) to mowie odrazu ze robie w 99% zgodnie z blueprintami ktore sa w 100% zgodne ze zdjeciami ;) pozdrawiam i prosze o komenty ;P
Napisano 5 Grudzień 200420 l podoba mi sie to w tym ze sie do tego bardzo przykladasz az milo sobie na takie cudenko popatrzec czekam na wiecej:)
Napisano 5 Grudzień 200420 l baaaaaardzo piękne autko jak wiele włoskich modeli podoba mi się że je robisz i liczę na piękne rendery w ciekawych scenkach życzę miłej pracy :)
Napisano 6 Grudzień 200420 l Autor kolejny test ;) nabazgrajcie cos zebym mial co czytac po szkole :) ps. kocham moją dziewczyne :D
Napisano 6 Grudzień 200420 l hyhy szkoda tej mazdy :) znowu sie zacznie :) nowy dysk :) i nowe prace. hyh bedzie znowu ze 4 :) i nie pokonczone ;) hehe no nawet fajnie tylko ten lakierek taki za bardzo wypastowany ;>. hmm ale pozatym w wylocie z nadkola. no jest maly on :) hyhyh .Pozdro 4all :>
Napisano 6 Grudzień 200420 l hmm dzrwi sa krzywe :) zapewne troche zle chamfere albo ta wneka na klamke psuje troche. hmm slupek tylny taki kwadratowy :) moze ma taki byc
Napisano 7 Grudzień 200420 l staszek szybki jest ... :) Hehehe ;). Kome - rozwalasz mnie. Robisz modele w takim tempie, ze brak mi slow ;). Co ty robisz z moja glowa ?! Hehe ;). Pracuj dalej :).
Napisano 7 Grudzień 200420 l hihi nice :) hhee tylko zebys se zapisal ten plik na cd :) i zabunkrowal bo szkoda :>
Napisano 8 Grudzień 200420 l Autor witam ;) spozniony update bo nie mam na chacie neta chwilowo (?) ale to nie znaczy ze macie nie pisac komentarzy :P sory ale nie mialem rano czasu na render to wrzucam screena:
Napisano 8 Grudzień 200420 l Autor kryhas > uszczelka konczy sie razem z dzwiami, popatrz na zdjecia :> mam render, ale cos sie bugi od swiatla zrobily ale niewazne. za jakis dzien lub dwa wrzuce gotowy tyl i przyjdzie czas na reszte detali, potem kola ;D wnetrze tez bede robil ale nie bedzie mi sie chcialo do niego przykladac nie bedzie renderow ze srodka wiec nie ma sensu - chodzi o to zeby byly widoczne krztalty na renderach ;) piszcie cos wiecej prosbaaa ;) ps. dzieki mojej kochanej niuni przezucam sie z maxa 5 na 7 :D i teraz bedzie szlo lepiej i szybciej ;)
Napisano 10 Grudzień 200420 l Autor nie chcialo mi sie modelowac to sie pobawilem w materialy: chromy musze poprawic ;)
Napisano 10 Grudzień 200420 l No Niezłe cacKo :) Ale Mugł Byś pokazać siatke bo mi się bardzo podoba ....:] Jak pokażesz siatke oceniamy daliej ;) A tak wogule to spox jak wymodelujesz koła to daj je zanim zamontujesz ....
Napisano 10 Grudzień 200420 l skad masz taki lakier ? :) a pozatym cos nie tak z tylnym nadkolem (pod skosem jest)
Napisano 10 Grudzień 200420 l Autor siatka i kolejne updaty beda w poniedzialek ;) .:qba:. mozesz zaznaczyc na obrazku o co Ci dokladnie chodzi? pozdro ;)
Napisano 13 Grudzień 200420 l master kiełbaster a ty w ogóle to znasz się na samochodach kurde KOME no wszystko tu jest tak wypasione że brak słów alusy są spox i SUPER no nie mogę jak i cały modelik, tylko jedno, wydaje mi się że coś mieszałeś w lakierni a według mnie ten lakier co był wcześniej był po prostu idealny do ALFY a ten wygląda jak barszcz czerwony zabielany śmietaną ;)
Napisano 13 Grudzień 200420 l No super, felgi- super, ale żeby nie było to poprzedni lakier też bardziej mi sie podobał :)
Napisano 13 Grudzień 200420 l kome mała prośba: pokaż render; na którym wszystkie chromy sa takie jak na felgach; p.s. modelik wypas ale masz szpare przy tylnej szybie u góry między uszczelką a karoserią; kolorek rzeczywiscie wczesniejszy byl lepszy
Napisano 13 Grudzień 200420 l jest fajnie ale wolalem poprzedni lakier:) (czyt.kolor) bo lakier jako ustawienia w sam raz, rozmyty jak trzeba i "ziarnisty". wazne ze nie wyglada jak pomalowane lustro:) rozmyj troche odbicia chromu czy daj moze bumpa z noise jak umiesz zeby imitowalo mikro zarysowania . co do felg obleca chociaz ja mam troche inny gust:) POZDROO
Napisano 14 Grudzień 200420 l Autor witam Was :D po krotkiej przerwie z braku neta powracam :) co do lakieru to dwie jest taki sam ale na ostatnim renderze jest oswietlony zwyklym bialym skajlajtem a na wczedniejszym to jest hdri a poza tym to ten byl troszeke rozjasniony w ph bo za ciemno wyszlo ponizej macie oryginal. felgi moze beda inee a co do modelu to beda poprawki i wnetrze tez bedzie ale takie prowizoryczne ze wzgledu na to ze komp mi nie wyrabia pozyczam ram skad tylko moge a renderow ze srodka i tak nie bedzie chodzi mi tylko o same ksztalty zeby bylo widac przez te szyby no to tyle puki co ;) wielkie dzieki za posty! pozdroo! ps. tamten lakier jednak byl inny :P cos skombinuje ;)