Napisano 7 Grudzień 200420 l Witam Chcialem zaprezentowac moja ostatnia animacje-wprawke, tym razem z "gry aktorskiej" ;) Otoz animacja jest robiona w calosci tlyko pod sciezke dzwiekowa - staralem sie zeby jakos sensownie oddac charakter wypowiadanego tekstu. Dla tych co nie za bardzo z jezykiem "lenguidż", w duzym skrocie o tresci: - koles opowiada jednym tchem caaala liste wykroczen drogowych, jedno po drugim. Sciezka dzwiekowa jest bodajze z filmu "Klamca Klamca" z J. Carreyem. http://www.nemrod3d.republika.pl/5800.mpg (~1,5 MB) No i tradycyjnie prosze o komentarze :)
Napisano 7 Grudzień 200420 l Man.... jestem pod wrażeniem :))))) wiedziałem że skądś znam to "ciało" ??? Tutorial tez niesamowity... czeka w kolejce na realizacji ;) Wielkie ukłony i gratulacje ;)
Napisano 7 Grudzień 200420 l Autor powiedz cos o tym ... ile to robiles ... itp ... Calosc jakies dwa dni (takie normalne, nie 24h przed kompem) - z czego render to 6,5 godziny. Sama animacja ciala zajela mi moze jakies 6-7 godzin, potem zabawa z tworzeniem i animacja morphow oraz animacja oczu czyli otwieranie, zamykanie, ruchy galek - a dodatkowo sciskanie i rozciaganie kazdej galki osobno - przy tej rozdzielczosci slabo widac, ale tak jest. Jako ze morph dzialal tylko na same usta, ekspresje i wyraz twarzy staralem sie uzyskac wlasnie za pomoca oczu. W koncu oczy to zwierciadlo duszy, nie? ;) P.S. Tak, cialo ludzika jest to samo co w moim tutorialu.
Napisano 7 Grudzień 200420 l Niedlugo napisze do Ciebie Atari ;) Fajnie, ale - jezeli mialbym sie czepic - calosc troche plywa, jest jeden wielki ruch, nawet w momentach, gdy 'przyciska'. Poza tym koles na poczatku 'rapuje' i opowiada z wielka pasja, jak najwspanialsza przygode zycia, a chyba o co innego chodzilo ;) Takze gra aktorska najmniej mi sie tutaj podoba :) Oczy dziwnie lataja w rozne strony i zamiast skokowo obracaja sie plynnie. A najwiekszym ZONKiem jest to, ze Twoja postac ANI RAZU nie mruga :) W pewnych momentach az boli... P.S. W jakim tutorialu, przepraszam bardzo?
Napisano 7 Grudzień 200420 l Waśnie na tym polega dowcip z postacią animowaną ;) Nie musi mrugać... Nie musi sie wolno ruszać... Moim zdaniem charakter postaci został dokładnie oddany. Ale to tylko moje zdanie ;)
Napisano 7 Grudzień 200420 l Tak sobie mozna tlumaczyc, ale z pewnoscia nie dodaje to postaci wiarygodnosci, a juz w w tym przypadku nie widze zadnego uzasadnienia, dlaczego mialaby nie mrugac. Tym bardziej, ze autor sam pisze: "ekspresje i wyraz twarzy staralem sie uzyskac wlasnie za pomoca oczu". :) "Nie musi sie wolno ruszać..." Tego to juz nie rozumiem, bo niczego takiego nie sugerowalem. ;)
Napisano 7 Grudzień 200420 l Ups, I did it again. ;) edit: azblaze, Twoj avatar tak przyciaga moj wzrok, ze nie patrze na inne rzeczy;)
Napisano 7 Grudzień 200420 l Autor Niedlugo napisze do Ciebie Atari ;) Spoko, mam to juz za soba ;) Fajnie, ale - jezeli mialbym sie czepic - calosc troche plywa, jest jeden wielki ruch, nawet w momentach, gdy 'przyciska'. No przy takim monologu i w ciagu 10 sekund, ciezko mi bylo wcisnac gdzies miejsce na "wyciszenie". Poza tym koles na poczatku 'rapuje' i opowiada z wielka pasja, jak najwspanialsza przygode zycia, a chyba o co innego chodzilo ;) W tym wypadku moim celem bylo pokazanie jak gosc sie "rozkreca", na poczatku gada beztrosko, wrecz tylko wymienia i za kazdym nastepnym opisanym wykroczeniem coraz mocniej akcentuje i sie podpala. Oczy dziwnie lataja w rozne strony i zamiast skokowo obracaja sie plynnie. A najwiekszym ZONKiem jest to, ze Twoja postac ANI RAZU nie mruga :) Wiesz calosc trwa 10 sekund. TYLKO 10 sekund. I zwroc uwag ze koles czesto mruzy oczy prawie na maxa - to jak z czlowiekiem, jak czesto mruzysz oczy i nimi przewracasz, to rzadziej mrugasz (nie wysychaja). A mruga raz - na samym koncu, tuz po zajeciu pozycji koncowej :) A co do plywania wzroku - to tylko raz wywraca plynnie oczami (robiac taki ruch nad glowa) - a przy reszcie ruchow galek staralem sie oddac takie "patrzenie w proznie", jak to zazwyczaj jest przy rozmowie przez telefon, jak nie ma na czym zawiesic wzroku. P.S. W jakim tutorialu, przepraszam bardzo? http://www.animacja.com/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=16 I dzieki za uwagi! :)
Napisano 7 Grudzień 200420 l fajne fajne :) jak na moje to animka udana bo chyba wiecej pokazac tam zabardzo niemozna :)
Napisano 29 Grudzień 200420 l Jak jesteś początkującym : to dość dobrze Jak jesteś Najleprzy: TO b.słabo (Chodzi mi czy jesteś dobry czy słaby w 3ds max)