Napisano 12 Grudzień 200420 l Witam! To moja pierwsza praca. W 3ds pracuje od 3 tygodni. Proszę o komentarze. Pozdrowienia
Napisano 12 Grudzień 200420 l No jak na pierwszą pracę to nawet nawet. Mam nadzieję, że efekt końcowy będzie dobry. A właściwie co to jeszcze dodasz? Wydaje mi się, że boisko nie powinno odbijać się w bandach.
Napisano 12 Grudzień 200420 l te budki to chyba z boiska pilkarskiego;) na parkiecie w zyciu takich nie widzialem:)
Napisano 12 Grudzień 200420 l uncle bo nie ma budek tylko sa krzesla:):) aha daj zblizenie na kosz:D:D
Napisano 12 Grudzień 200420 l daj pilke zeby gdzies na tym lezala. czy wymiary sa dobre? bo mi sie wydaje ze kosze powinny byc wyzsze. ale byc moze to tylko dlatego ze ja jestem mala i dlatego mi sie zawsze wydaja wysokie. daj troche zniszczen na podloge, tam gdzie sie wiecej biega jest zazwyczaj bardziej wytarte. chyba ze jest calkiem nowe.
Napisano 12 Grudzień 200420 l ania ma rację popraw texturę podłogi (trochę za bardzo się powtarza) to do jakiejs animacji czy po prostu wizualizacja?
Napisano 12 Grudzień 200420 l hmmm... kwadrat to chyba polygon czyz nie? także każda postać czy scena zrobiona jest z samych kwadratów ;P
Napisano 13 Grudzień 200420 l Zrob taki trick ze swiatlem: wywal wszyztkie swiatla, wrzuc 1 skylighta, wejdz w menu rendering -> advanced lightning i tam wybierz 'light tracer'. Zostaw nawet ustawienia standartowe i wyrenderuj sobie. Zobaczysz potege GI (global illumination). p.s. - wiem ze to nie za bardzo do takiej scenki, ale pokaze poczatkujacemu zalety dobrego oswietlenia.
Napisano 13 Grudzień 200420 l wszystkoi fajnei ale wydaje mi sie ze same kosze a w zasadzie samie tablice sa nieproporcjonalne do wielkosci parkietu ;/ a;e ogolem jak na 1st prace to gites ;] powodzenia "V"