Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Siemka wszystkim jestem tu nowy ale już miałem doczynienia z grafiką 2 i 3d. co co 3 d to potrzebuje jakiejś myśli bo nie mam pomysłu co moge sobie zrobic w maxie. Moje pierwsze spotkanie z grafiką 3d było takie że musiałem zrobic reklame szkoły (no i oczywiśce wygrałem) zrobiłem ja z dzwiękiem już niedługo zamieszcze jej fotki na forum a z 2d spotkałem sę ale nie jako malowanie czy cos w tym stylu ale jako VT czyl virtual tuning czyli tuningowanie samochodów w najczęściej Adobe Photoshop a teraz robie powrót do grafiki 3d i mam mały problem nie wiem co mogę zrobić :/ prosze pisać jak nie na forum to na gg 4653934 pozdro dla wszystkich ;)

• Odpowiedzi 14
  • Wyświetleń 4,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

widzę wiekli problem się narodził, człowieku wyjzyj przez okno ;]

Napisano

A może jak siedziesz przy kompie to wymodeluj monitor z 3d studio i twoim odbiciem:D:D

Napisano

Mój imennik :D:D. Jeśli nie masz pomysłu /ów to nie jest z Tobą dobrze chopie. Usiądź w fotelu spójrz w górę. . . Nawet zwykła mucha może być dobrym motywem, przykład "Zebra z klasą". Ale przede wszystkim trzeba chcieć. -> A chcieć to módz -> a to z kolei prowadzi do tzw. weny, czy coś tam , itd. . . :D:D

Niekórzy znani malarze (np.: Witkacy) używali używek w celu wywołania tzw. wizji.

Ale ja tego nie polecam...

Pozdrawiam

Napisano

ale załatwiliście kolegę, napisał jeden post i koniec...pewnie już sie nie pojawi, hehe

Napisano

"no i oczywiśce wygrałem" skromnosci nigdy za wiele :P A co do pomyslow to juz zalezy od twoich umiejetnosci, ja nieraz zabieram sie za modelowanie postaci i nigdy mi nie wychodzi :P tak wiec nie nalezy porywac sie z motyka na slonce :P na poczatek radze zrobic jakis domek, glosnik, monitor, klawiature, myszke, kwiatek, lodowke, pralke, wanne lol zbyt wiele by zliczyc :) a jak chcesz cos bardziej skomplikowanego to moze samochod, albo jakiegos owada, albo komore ostatnio jest duzy popyt na forum na komory :P

Napisano

Ja bym komory nie robil bo jak widzialem rendery to ja sie osmieszac nie bede przy nich:D Ale proponuje wyrenderowac:

a) zapalke,

jesli za trudne to:

b) zapałke bez siarki

jesli nadal masz problemy to

c) miejsce w ktorym kiedys lezala zapalka

A tak na serio MODELUJ CO CHCESZ. Za trudne za latwe ni przejmuj sie. Czasem trzeba sie potknac zeby sie czegos nauczyc. Wiec modeluj i wrzucaj na forum gdzie ludzie cie nakieruja. Tylko zamiesc cos i nie uciekaj po tym watku od grafiki:]

Napisano

kurde ja tez czesto nie wiem co wymodelowac

...bo mam od cholery i troche pomyslow

Napisano

jak nie wiecie co wymodelowac to zastanowcie sie nad sceną pod tytulem: "nic" mozna to niezle rozwinąć - tylko nie zamieszczajcie na forum czarnych renderów :D