Lukasz2244 Napisano 19 Grudzień 2004 Share Napisano 19 Grudzień 2004 To moj drugi WIP... Postanowilem zrobic koparke!!! narazie skromnie bo nie ma czasu a Swieta ida.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 19 Grudzień 2004 Share Napisano 19 Grudzień 2004 ladnie to wygla mi sie podoba troche jest w niektorych miejscach za ostro ale... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Im@ginner Napisano 19 Grudzień 2004 Share Napisano 19 Grudzień 2004 niezle, całkiem szczegółowo, ale trochę zmiękczyć brzegi by się przydało w niektórych miejscach. Oby tak dalej :D a jakieś refki masz czy tak z głowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piterus_123 Napisano 20 Grudzień 2004 Share Napisano 20 Grudzień 2004 tak na marginesie to nie jest koparka, a ladowarka lub ewnetualnie koparko-ladowarka, sorry ze sie czepiam ale roznice sa takie jak: slon ze sloncem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Burnet Napisano 20 Grudzień 2004 Share Napisano 20 Grudzień 2004 fajne, a mam prosbe mozesz zarzucic siatke tego pierwszego ujecia najlepiej zeby wszystkie edge byly widoczne proszee zrob to dla mnie :D :) chodzi mi o trojkaty ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoB3rT Napisano 20 Grudzień 2004 Share Napisano 20 Grudzień 2004 Bajer!!! Życze powodzenia :). Tez musze kiedys cos do wip'a wsadzic :>. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 20 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2004 Kolejny maly update... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 20 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2004 kolejny ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 20 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2004 mam pytanie do Was jak wstawic siatke ale w v-ray bo teraz siatke wstawiam w standartowym renderze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sCeleTon Napisano 20 Grudzień 2004 Share Napisano 20 Grudzień 2004 jako material texedge czy cos takiego i masz siatke w vrayu:) do co modeliku bardzo ladnie i szczegolowo:) narazie nie mam sie czego czepiac. moze wrzuc jescze przykladowe zdjecie na ktorym sie wzorujesz pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 20 Grudzień 2004 Share Napisano 20 Grudzień 2004 zapowiada się obiecująco, mam tylko pytanie... będziesz to później jakoś animował ? :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 20 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2004 to juz koniec robienia ramienia, moze dodoam jeszcze kilka elementow ale nie wiem bo mi komp wybuchnie ;)! Loozack nie nie bede tego animowal :) Dzieki za kometarze!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 20 Grudzień 2004 Share Napisano 20 Grudzień 2004 brawa za szczegółowość i prędkość modelowania, ciekaw jestem finału :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Burnet Napisano 20 Grudzień 2004 Share Napisano 20 Grudzień 2004 to ja jeszcze ponowie pytanie ktore juz tu padlo: masz jakies refki czy moze z glowy :D modelujesz ? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 20 Grudzień 2004 Share Napisano 20 Grudzień 2004 zeby zrobic siatke to do diffuse wrzuc vrayedgemat czy cos takiego a praca wypas ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 20 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2004 Czy mozna to nazwac referkami to nie wiem. Mam kilka gazet, gdzie pokazany jest ten model ale niestety malo widoczny wiec lacze konstrukcie z podobnymi modelami. Ktore sa bardzo podobne do siebie!! na necie tez patrzylem jednak jest to samo co w gazecie :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Webmaster Napisano 20 Grudzień 2004 Share Napisano 20 Grudzień 2004 Może być coś fajnego. Jak skończysz to to wejdź na http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?p=170156#post170156 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChaoSMakeR Napisano 20 Grudzień 2004 Share Napisano 20 Grudzień 2004 co za lol ten webmaster a co do modelu to fajny ale niepodoba mi sie ta lycha do ladowania tzn konkretnie te zeby z tego co pamietam to jest ich mniej sa szersze i bez tych dziurek i bardziej zaokraglone. powodzenia w dalszej pracy. ps jak bylem maly to na to urzadzenie mowilem spychacz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 20 Grudzień 2004 Share Napisano 20 Grudzień 2004 (...)niepodoba mi sie ta lycha do ladowania tzn konkretnie te zeby z tego co pamietam to jest ich mniej sa szersze i bez tych dziurek i bardziej zaokraglone(...) to są jakieś standardy Unii Europejskiej, że ma być mniej zębów, itp ? sorki, ale bez przesady, ja wiem że jak nie ma za dużo błędów to trudniej znaleźć coś czego możnaby się doczepić, ale błagam... :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 21 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 21 Grudzień 2004 dodalem kabine jednak trzeba ja poprawic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 21 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 21 Grudzień 2004 Widze ze male zainteresowanie jest moja praca :( ... kolejny maly update... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 21 Grudzień 2004 Share Napisano 21 Grudzień 2004 Jak dla mnie jest super, świetnie się zapowiada. Zapewne nikt się nie wypowiada po wszystkich zatyka i nie mają na co narzekać :). Wielki pozytyw masz odemnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piterus_123 Napisano 21 Grudzień 2004 Share Napisano 21 Grudzień 2004 bombowa LADOWARKA (raz tez kilka lat temu zrobilem ladowarke ale z klockow lego, wedlug wlasnego pomyslu, wiec mozna by powiedziec ze juz od tego czasu zaczolem modelowac :-D), tylko przy nastepnym uploadzie wrzuc moze jakis pomaranczowy lub zulty kolorek na to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 21 Grudzień 2004 Share Napisano 21 Grudzień 2004 mi się nie chce nic pisać bo bym ciągle pisał to samo (świetna praca), ale często tu zaglądam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 21 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 21 Grudzień 2004 Loozack max_1989 dzieki bardzo... Piterus_123 dla Ciebie wstawiam w kolorku :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piterus_123 Napisano 21 Grudzień 2004 Share Napisano 21 Grudzień 2004 no znacznie lepiej toto wyglada :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 21 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 21 Grudzień 2004 I czaczely sie schody ... komp mi sie przegrzewa :( jeszcze opona i bieznik do poprawy, wal napedowy, podwoznie. I masa piedolek do wstawienia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 21 Grudzień 2004 Share Napisano 21 Grudzień 2004 wreszcie jest do czego się przyczepić - opony :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 21 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 21 Grudzień 2004 Tak jak pisalem mam problemy z oponami a dokladniej z bieznikiem. Tak jak zauwazyl Salvator lipnie to wyglada :) ... NIe wiecie moze gdzie znajde jakiegos ciekawego tutka odnosnie mojego problemu ?? bardzo prosze o pomoc... Z gory dziekuje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 22 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2004 Poprawikem to i owo i zrobilem bieznik :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Virk Napisano 22 Grudzień 2004 Share Napisano 22 Grudzień 2004 nie no rewelka !! jak zrobisz jeszcze wnetrze kabiny to bedzie bombowo :) nicely done pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maf Napisano 22 Grudzień 2004 Share Napisano 22 Grudzień 2004 eee no zajebioza:D wykanczajto :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 22 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2004 Dzieki bardzo... Ale chyb czazs zaczac to cos teksturowac a w tym jestem beznadziejny :(. NIe mam pomyslu jak to zrobic. Tzn widze to juz jak koncowy efekt bedzie wygladal ale co do zrobienia tego to juz co innego :) Moze jakies propozycje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 22 Grudzień 2004 Share Napisano 22 Grudzień 2004 jak możesz to albo daj jeden większy render albo kilka małych ze zbliżeniami na szczegóły :) pozdrawiam P.S. mówiłem już, że praca bardzo mi się podoba ? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 22 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2004 Moze na tych renderkach bedzie widac stoszke detali :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasioz Napisano 22 Grudzień 2004 Share Napisano 22 Grudzień 2004 a te zęby od łyżki nie powinny być lekko zaostrzone? Model super pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 22 Grudzień 2004 Share Napisano 22 Grudzień 2004 ja bym dopiescil opony w rhino ... tylko zrobic te elementy i union ... zfiletowac i by byly siuper ;] narazie bez zarzutów ... zobaczymy jak sobie poradzisz z mapowaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 22 Grudzień 2004 Share Napisano 22 Grudzień 2004 myślałem, że jak dasz zbliżenia to będe mógł się do czegoś doczepić... ale nie mam za bardzo do czego :) pozdrawiam P.S. opony w Rhino + filletowanie, khem... w skrócie CPU-Killer ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piterus_123 Napisano 22 Grudzień 2004 Share Napisano 22 Grudzień 2004 Lukasz2244----> i znow bez kolorkow, ale i tak jest bardzo super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
<LM!> Napisano 22 Grudzień 2004 Share Napisano 22 Grudzień 2004 Coś pięknego :0, ogromna ilość detali, podziwiam ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 22 Grudzień 2004 Share Napisano 22 Grudzień 2004 a ja mam pytanie: Co się dzieje z lusterkami? Wydaje mi się że mocowanie nie powinno być od strony lustra tylko raczej z drugiej strony. Bo teraz to mocowanie w ogóle ci przechodzi na wylot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 22 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2004 slim_sandman zgadza sie niedopatrzenie z mojej strony...dzieki!!! Mam do Was pytanie. Wstawiam model ze wstepnymi materialami. I wlasnie jak pobrudzic troszke lakier. Nie mam pojecia jak to zrobic :(. Prosze o pomoc Was... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 22 Grudzień 2004 Share Napisano 22 Grudzień 2004 ja też nie, tak samo sie męcze z materiałami jak ty, tylko że jeszcze nie doszłem do brudzenia :-p ale o ile pamiętam dobrze to gdzies czytałem cos o tym że się nakłada dwie mapy na siebie w photoshopie, albo jakiejś funkcji maxa (niestety nie pamiętam) i wtedy wrzuca, można by jakiegoś bump jeszcze dodać jak by było gurbo błota. Ale dokładnie nie przerabiałem jeszcze tego tematu, może bardziej doświadczeni ci lepiej poradzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 23 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 23 Grudzień 2004 Mam do Was pytanie - czy jest mozliwosc by zmieszac tak: normalny lakier + rdza + bloto??. Jesli tak to wlasnie jak?? ;) cos takiego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 23 Grudzień 2004 Share Napisano 23 Grudzień 2004 Oj takie pojazdy sa tak uwalone że wyglądają jak kupa błota, kiedyś zrobiłem zdjęcie i mam drobną teksturkę napisu i kawałku metalu takiego żółtego odrzutowca :). Jakbyś chciał to piśnij na gg: 8253196 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 24 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 24 Grudzień 2004 wszystko jeszcze nie dopracowane i lata bo robione na szybkosci... co o tym sadzicie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ultek Napisano 25 Grudzień 2004 Share Napisano 25 Grudzień 2004 fajne, fajne ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 25 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2004 Koncza mi sie powoli pomysly :( macie moze jakies propozycje by zapelnic scene?? .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 25 Grudzień 2004 Share Napisano 25 Grudzień 2004 morderczy pojedynek dwoch operatorow koparek - tytaniczny uscisk spoconych silownikow hydraulicznych i napiete do granic wytrzymalosci powierzchnie nabierajace.... ehh o.O :D albo alegoryczny obraz koparki mechanicznej i bedacych juz poza konkurencja koparki recznej i jej operator... wybor nalezy do Ciebie i nie daj sie skusic niskim cenom! :) ładny model i pozdr! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rdo Napisano 25 Grudzień 2004 Share Napisano 25 Grudzień 2004 koparka super.. mam propozycje co dodać do sceny: troche gruzu jeszcze, a dalej wysoka sciana jakiegos magazynu... ze niby obok niego byl gruz, ktory ta koparka odgarnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi