Napisano 19 Grudzień 200420 l To moj drugi WIP... Postanowilem zrobic koparke!!! narazie skromnie bo nie ma czasu a Swieta ida..
Napisano 19 Grudzień 200420 l ladnie to wygla mi sie podoba troche jest w niektorych miejscach za ostro ale...
Napisano 19 Grudzień 200420 l niezle, całkiem szczegółowo, ale trochę zmiękczyć brzegi by się przydało w niektórych miejscach. Oby tak dalej :D a jakieś refki masz czy tak z głowy?
Napisano 20 Grudzień 200420 l tak na marginesie to nie jest koparka, a ladowarka lub ewnetualnie koparko-ladowarka, sorry ze sie czepiam ale roznice sa takie jak: slon ze sloncem
Napisano 20 Grudzień 200420 l fajne, a mam prosbe mozesz zarzucic siatke tego pierwszego ujecia najlepiej zeby wszystkie edge byly widoczne proszee zrob to dla mnie :D :) chodzi mi o trojkaty ;)
Napisano 20 Grudzień 200420 l Bajer!!! Życze powodzenia :). Tez musze kiedys cos do wip'a wsadzic :>.
Napisano 20 Grudzień 200420 l Autor mam pytanie do Was jak wstawic siatke ale w v-ray bo teraz siatke wstawiam w standartowym renderze...
Napisano 20 Grudzień 200420 l jako material texedge czy cos takiego i masz siatke w vrayu:) do co modeliku bardzo ladnie i szczegolowo:) narazie nie mam sie czego czepiac. moze wrzuc jescze przykladowe zdjecie na ktorym sie wzorujesz pozdro.
Napisano 20 Grudzień 200420 l zapowiada się obiecująco, mam tylko pytanie... będziesz to później jakoś animował ? :) pozdrawiam
Napisano 20 Grudzień 200420 l Autor to juz koniec robienia ramienia, moze dodoam jeszcze kilka elementow ale nie wiem bo mi komp wybuchnie ;)! Loozack nie nie bede tego animowal :) Dzieki za kometarze!!!!
Napisano 20 Grudzień 200420 l brawa za szczegółowość i prędkość modelowania, ciekaw jestem finału :) pozdrawiam
Napisano 20 Grudzień 200420 l to ja jeszcze ponowie pytanie ktore juz tu padlo: masz jakies refki czy moze z glowy :D modelujesz ? pozdrawiam
Napisano 20 Grudzień 200420 l zeby zrobic siatke to do diffuse wrzuc vrayedgemat czy cos takiego a praca wypas ;)
Napisano 20 Grudzień 200420 l Autor Czy mozna to nazwac referkami to nie wiem. Mam kilka gazet, gdzie pokazany jest ten model ale niestety malo widoczny wiec lacze konstrukcie z podobnymi modelami. Ktore sa bardzo podobne do siebie!! na necie tez patrzylem jednak jest to samo co w gazecie :(
Napisano 20 Grudzień 200420 l Może być coś fajnego. Jak skończysz to to wejdź na http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?p=170156#post170156
Napisano 20 Grudzień 200420 l co za lol ten webmaster a co do modelu to fajny ale niepodoba mi sie ta lycha do ladowania tzn konkretnie te zeby z tego co pamietam to jest ich mniej sa szersze i bez tych dziurek i bardziej zaokraglone. powodzenia w dalszej pracy. ps jak bylem maly to na to urzadzenie mowilem spychacz :)
Napisano 20 Grudzień 200420 l (...)niepodoba mi sie ta lycha do ladowania tzn konkretnie te zeby z tego co pamietam to jest ich mniej sa szersze i bez tych dziurek i bardziej zaokraglone(...) to są jakieś standardy Unii Europejskiej, że ma być mniej zębów, itp ? sorki, ale bez przesady, ja wiem że jak nie ma za dużo błędów to trudniej znaleźć coś czego możnaby się doczepić, ale błagam... :|
Napisano 21 Grudzień 200420 l Autor Widze ze male zainteresowanie jest moja praca :( ... kolejny maly update...
Napisano 21 Grudzień 200420 l Jak dla mnie jest super, świetnie się zapowiada. Zapewne nikt się nie wypowiada po wszystkich zatyka i nie mają na co narzekać :). Wielki pozytyw masz odemnie
Napisano 21 Grudzień 200420 l bombowa LADOWARKA (raz tez kilka lat temu zrobilem ladowarke ale z klockow lego, wedlug wlasnego pomyslu, wiec mozna by powiedziec ze juz od tego czasu zaczolem modelowac :-D), tylko przy nastepnym uploadzie wrzuc moze jakis pomaranczowy lub zulty kolorek na to
Napisano 21 Grudzień 200420 l mi się nie chce nic pisać bo bym ciągle pisał to samo (świetna praca), ale często tu zaglądam :)
Napisano 21 Grudzień 200420 l Autor Loozack max_1989 dzieki bardzo... Piterus_123 dla Ciebie wstawiam w kolorku :)
Napisano 21 Grudzień 200420 l Autor I czaczely sie schody ... komp mi sie przegrzewa :( jeszcze opona i bieznik do poprawy, wal napedowy, podwoznie. I masa piedolek do wstawienia :)
Napisano 21 Grudzień 200420 l Autor Tak jak pisalem mam problemy z oponami a dokladniej z bieznikiem. Tak jak zauwazyl Salvator lipnie to wyglada :) ... NIe wiecie moze gdzie znajde jakiegos ciekawego tutka odnosnie mojego problemu ?? bardzo prosze o pomoc... Z gory dziekuje!
Napisano 22 Grudzień 200420 l nie no rewelka !! jak zrobisz jeszcze wnetrze kabiny to bedzie bombowo :) nicely done pozdrawiam
Napisano 22 Grudzień 200420 l Autor Dzieki bardzo... Ale chyb czazs zaczac to cos teksturowac a w tym jestem beznadziejny :(. NIe mam pomyslu jak to zrobic. Tzn widze to juz jak koncowy efekt bedzie wygladal ale co do zrobienia tego to juz co innego :) Moze jakies propozycje...
Napisano 22 Grudzień 200420 l jak możesz to albo daj jeden większy render albo kilka małych ze zbliżeniami na szczegóły :) pozdrawiam P.S. mówiłem już, że praca bardzo mi się podoba ? ;)
Napisano 22 Grudzień 200420 l a te zęby od łyżki nie powinny być lekko zaostrzone? Model super pozdro
Napisano 22 Grudzień 200420 l ja bym dopiescil opony w rhino ... tylko zrobic te elementy i union ... zfiletowac i by byly siuper ;] narazie bez zarzutów ... zobaczymy jak sobie poradzisz z mapowaniem
Napisano 22 Grudzień 200420 l myślałem, że jak dasz zbliżenia to będe mógł się do czegoś doczepić... ale nie mam za bardzo do czego :) pozdrawiam P.S. opony w Rhino + filletowanie, khem... w skrócie CPU-Killer ;)
Napisano 22 Grudzień 200420 l a ja mam pytanie: Co się dzieje z lusterkami? Wydaje mi się że mocowanie nie powinno być od strony lustra tylko raczej z drugiej strony. Bo teraz to mocowanie w ogóle ci przechodzi na wylot.
Napisano 22 Grudzień 200420 l Autor slim_sandman zgadza sie niedopatrzenie z mojej strony...dzieki!!! Mam do Was pytanie. Wstawiam model ze wstepnymi materialami. I wlasnie jak pobrudzic troszke lakier. Nie mam pojecia jak to zrobic :(. Prosze o pomoc Was...
Napisano 22 Grudzień 200420 l ja też nie, tak samo sie męcze z materiałami jak ty, tylko że jeszcze nie doszłem do brudzenia :-p ale o ile pamiętam dobrze to gdzies czytałem cos o tym że się nakłada dwie mapy na siebie w photoshopie, albo jakiejś funkcji maxa (niestety nie pamiętam) i wtedy wrzuca, można by jakiegoś bump jeszcze dodać jak by było gurbo błota. Ale dokładnie nie przerabiałem jeszcze tego tematu, może bardziej doświadczeni ci lepiej poradzą.
Napisano 23 Grudzień 200420 l Autor Mam do Was pytanie - czy jest mozliwosc by zmieszac tak: normalny lakier + rdza + bloto??. Jesli tak to wlasnie jak?? ;) cos takiego...
Napisano 23 Grudzień 200420 l Oj takie pojazdy sa tak uwalone że wyglądają jak kupa błota, kiedyś zrobiłem zdjęcie i mam drobną teksturkę napisu i kawałku metalu takiego żółtego odrzutowca :). Jakbyś chciał to piśnij na gg: 8253196
Napisano 24 Grudzień 200420 l Autor wszystko jeszcze nie dopracowane i lata bo robione na szybkosci... co o tym sadzicie??
Napisano 25 Grudzień 200420 l Autor Koncza mi sie powoli pomysly :( macie moze jakies propozycje by zapelnic scene?? ....
Napisano 25 Grudzień 200420 l morderczy pojedynek dwoch operatorow koparek - tytaniczny uscisk spoconych silownikow hydraulicznych i napiete do granic wytrzymalosci powierzchnie nabierajace.... ehh o.O :D albo alegoryczny obraz koparki mechanicznej i bedacych juz poza konkurencja koparki recznej i jej operator... wybor nalezy do Ciebie i nie daj sie skusic niskim cenom! :) ładny model i pozdr! :)
Napisano 25 Grudzień 200420 l koparka super.. mam propozycje co dodać do sceny: troche gruzu jeszcze, a dalej wysoka sciana jakiegos magazynu... ze niby obok niego byl gruz, ktory ta koparka odgarnia