Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 101
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

jako material texedge czy cos takiego i masz siatke w vrayu:) do co modeliku bardzo ladnie i szczegolowo:) narazie nie mam sie czego czepiac. moze wrzuc jescze przykladowe zdjecie na ktorym sie wzorujesz pozdro.

Napisano

Czy mozna to nazwac referkami to nie wiem. Mam kilka gazet, gdzie pokazany jest ten model ale niestety malo widoczny wiec lacze konstrukcie z podobnymi modelami. Ktore sa bardzo podobne do siebie!! na necie tez patrzylem jednak jest to samo co w gazecie :(

Napisano

co za lol ten webmaster

a co do modelu to fajny ale niepodoba mi sie ta lycha do ladowania tzn konkretnie te zeby z tego co pamietam to jest ich mniej sa szersze i bez tych dziurek i bardziej zaokraglone. powodzenia w dalszej pracy.

ps jak bylem maly to na to urzadzenie mowilem spychacz :)

Napisano
(...)niepodoba mi sie ta lycha do ladowania tzn konkretnie te zeby z tego co pamietam to jest ich mniej sa szersze i bez tych dziurek i bardziej zaokraglone(...)

to są jakieś standardy Unii Europejskiej, że ma być mniej zębów, itp ? sorki, ale bez przesady, ja wiem że jak nie ma za dużo błędów to trudniej znaleźć coś czego możnaby się doczepić, ale błagam... :|

Napisano

bombowa LADOWARKA (raz tez kilka lat temu zrobilem ladowarke ale z klockow lego, wedlug wlasnego pomyslu, wiec mozna by powiedziec ze juz od tego czasu zaczolem modelowac :-D), tylko przy nastepnym uploadzie wrzuc moze jakis pomaranczowy lub zulty kolorek na to

Napisano

Tak jak pisalem mam problemy z oponami a dokladniej z bieznikiem. Tak jak zauwazyl Salvator lipnie to wyglada :) ... NIe wiecie moze gdzie znajde jakiegos ciekawego tutka odnosnie mojego problemu ?? bardzo prosze o pomoc... Z gory dziekuje!

Napisano

Dzieki bardzo...

Ale chyb czazs zaczac to cos teksturowac a w tym jestem beznadziejny :(. NIe mam pomyslu jak to zrobic. Tzn widze to juz jak koncowy efekt bedzie wygladal ale co do zrobienia tego to juz co innego :) Moze jakies propozycje...

Napisano

jak możesz to albo daj jeden większy render albo kilka małych ze zbliżeniami na szczegóły :)

pozdrawiam

P.S. mówiłem już, że praca bardzo mi się podoba ? ;)

Napisano

ja bym dopiescil opony w rhino ... tylko zrobic te elementy i union ... zfiletowac i by byly siuper ;]

narazie bez zarzutów ... zobaczymy jak sobie poradzisz z mapowaniem

Napisano

myślałem, że jak dasz zbliżenia to będe mógł się do czegoś doczepić... ale nie mam za bardzo do czego :)

pozdrawiam

P.S. opony w Rhino + filletowanie, khem... w skrócie CPU-Killer ;)

Napisano

slim_sandman zgadza sie niedopatrzenie z mojej strony...dzieki!!!

Mam do Was pytanie. Wstawiam model ze wstepnymi materialami. I wlasnie jak pobrudzic troszke lakier. Nie mam pojecia jak to zrobic :(. Prosze o pomoc Was...

koparka14.jpg

Napisano

ja też nie, tak samo sie męcze z materiałami jak ty, tylko że jeszcze nie doszłem do brudzenia :-p

ale o ile pamiętam dobrze to gdzies czytałem cos o tym że się nakłada dwie mapy na siebie w photoshopie, albo jakiejś funkcji maxa (niestety nie pamiętam) i wtedy wrzuca, można by jakiegoś bump jeszcze dodać jak by było gurbo błota.

Ale dokładnie nie przerabiałem jeszcze tego tematu, może bardziej doświadczeni ci lepiej poradzą.

Napisano

Oj takie pojazdy sa tak uwalone że wyglądają jak kupa błota, kiedyś zrobiłem zdjęcie i mam drobną teksturkę napisu i kawałku metalu takiego żółtego odrzutowca :). Jakbyś chciał to piśnij na gg: 8253196

Napisano

morderczy pojedynek dwoch operatorow koparek - tytaniczny uscisk spoconych silownikow hydraulicznych i napiete do granic wytrzymalosci powierzchnie nabierajace.... ehh o.O :D

albo alegoryczny obraz koparki mechanicznej i bedacych juz poza konkurencja koparki recznej i jej operator...

wybor nalezy do Ciebie i nie daj sie skusic niskim cenom! :)

ładny model i pozdr! :)

Napisano

koparka super.. mam propozycje co dodać do sceny: troche gruzu jeszcze, a dalej wysoka sciana jakiegos magazynu... ze niby obok niego byl gruz, ktory ta koparka odgarnia