technoon Napisano 20 Grudzień 2004 Share Napisano 20 Grudzień 2004 witam serdecznie!!! prosze o oceny.... http:// http://www.republika.pl/technoon/a.jpg http:// http://www.republika.pl/technoon/B.jpg http:// http://www.republika.pl/technoon/C.jpg http:// http://www.republika.pl/technoon/D.jpg rysowałem na podstwaie tutoriala :)) no tak auto jest po wypadku po czołowym zderzeniu z tirem a potem walec go przejechał...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 20 Grudzień 2004 Share Napisano 20 Grudzień 2004 liniki niewchodzą :D skopiowanie adresu tez nic niedaje :/ zrób cos z tym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 20 Grudzień 2004 Share Napisano 20 Grudzień 2004 hehe jesli to auto ma byc po wypadku to nawet ci wyszlo :P jesli nie to klapa kompletna .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 20 Grudzień 2004 Share Napisano 20 Grudzień 2004 technoon: linki sie robi poprzez oraz [/img ] , popraw adres, i zmien nazwe na Pojazd 3d: Audi A3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 20 Grudzień 2004 Share Napisano 20 Grudzień 2004 ja też nic nie widze :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 20 Grudzień 2004 Share Napisano 20 Grudzień 2004 Proponuje udac sie do blacharza ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inespew Napisano 20 Grudzień 2004 Share Napisano 20 Grudzień 2004 łoooo jezusie przenaświętszy, ale krzywo, dużo do poprawy. Rażą za duże szpary między elemtami karoserii. Jedyne co moze byc to felgi, ale ich nie widać zbyt dobrze to moze dlatego :D POZDRO... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 20 Grudzień 2004 Share Napisano 20 Grudzień 2004 kółka ujdą, ale te łączenia elementów, są chyba troszkę krzywe, chyba potrzeba tu troche więcej staranności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krajat0r Napisano 20 Grudzień 2004 Share Napisano 20 Grudzień 2004 jedno pytanie... z jakiego tutka to robiłeś... z tego z 3d palace?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 20 Grudzień 2004 Share Napisano 20 Grudzień 2004 kiedy bedzie jakis update??;);) musisz go troche poprostowac i bedzie bardzo fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technoon Napisano 20 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2004 robiłem z tut z palace ale miałem inne blueprinty wiec 3 drzwiowe autko wyszło:)) no po swietach dopiero okończe .... pozdrawiam i wesołychj swiat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technoon Napisano 21 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 21 Grudzień 2004 witam !!! mam pytanie .... jak zzrobic materiał na reflektory zeby wygladał jak kryształ. I jescze jedno putanie ... zeby w lakierze sią ładnie odbijało wszydtko to hdri trzeba wstawic?? czy jak to robicie?? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GurzyN84 Napisano 21 Grudzień 2004 Share Napisano 21 Grudzień 2004 eeh zamiast kminić materiały lepiej pokaz siatke a najlepiej popraw bo twoje autko troszke jak z kartonu wyszło :P pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technoon Napisano 21 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 21 Grudzień 2004 witam, !!! dzikekuje za negatywne opinie .. ale naprawde nie rozumiem ... czy naprawde tak beznadziejnie to auto wyglada?? w którym miejscu?? pokazywałem je wielu osobom (które nie tworza w 3d) oceniały ten model tak tylko pod wzgledem estetycznym i nic nie znalazły:)) nawet nbardzo sie podobał... moze ktos zaznaczy w których iejscach jest zle i popsute ?? wiem ze te szpary sa za duze to poprawie :)) pap Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inespew Napisano 21 Grudzień 2004 Share Napisano 21 Grudzień 2004 tam gdzie kółeczka jest źle... POZDRO... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 21 Grudzień 2004 Share Napisano 21 Grudzień 2004 No to ja dam przód (jest to moje zdanko na temat samochodu)No i wogóle ludzie tu tylko "doradzają" Tobie co powinieneś zmienić aby było lepiej a nie piszą że jest konkretnie źle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technoon Napisano 21 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 21 Grudzień 2004 Dziekuje!!! Za Pomoc Przygladne Sie Tym Miejscom :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 21 Grudzień 2004 Share Napisano 21 Grudzień 2004 tragedia dobra raz bede szczery a nawet bardzo nie frendly.to wyglada jak plastelinka. mowisze ze robisz na podstawie jakiegos videotutka hym albo on jest tak bardzo felerny albo cos ci nie wyszlo. bo jak bys nie pokazal mi atrapy ani znaczkow to nigdy wzyciu nie doszedlbym co to za samochod. A pokazanie bledów raczej mija sie z celem bo ja bym zrobil manewr i zaznaczyl bym wszystko doslownie wszystko. bo nie widzac siatki mozna powiedziec ze topologia lezy wszedzie jest krzywo ba nawet fajnie falujaco... wiec jak hccesz to konczyc to zycze szczescia. a przerobienie jakiegos tutka tak to nie wszystko. trzeba jeszcze pomyslec dlaczego tak a nie inaczej choc poly jest bardzo elastyczne, a radze tobie przegladnoc wiecej siatek roznych modeli. I.topology topology topology i one more time topology. II.dokladnosc/starannosc, dokladnosc/starannosc, dokladnosc/starannosc itd. podstawa do dalszej pracy pozdro... ps.dlaczego to napisalem hym chyba dlatego ze uwielbiam samochody i nielubie ich okaleczania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Markowski Napisano 22 Grudzień 2004 Share Napisano 22 Grudzień 2004 Tak ta fura jest zrobiona na podstawie video tuta widziałem pare lekcji tut naprawde jes OK lepszy od tuta wiewiury tyle ze w tucie z 3d palace nie jest pokazane jak pomiedzy poszczegulnymi lekcjami autor pewno całymi godzinami "gładzi" i dopieszcza siatke stąd też ta fura ma pełno bugów. ale pare godzin przesówania vertextów i cos z tego powinno wyjść - jesli jestes cierpliwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Wieczor Napisano 22 Grudzień 2004 Share Napisano 22 Grudzień 2004 A ja mówię, że nie jest tak źle...znaczy jeśli chodzi o wygląd wozika to jest źle ;) ...ale nie tak, żeby dać se siana. Mi to się wydaje, że godzinka pracy i byłoby cacy, chociaż siatki nie widzę, bo może jest gorzej, niż to wyglada na renderze. A tutorial Audi z 3dpalace jest moim zdaniem super (może dlatego, że żadnego innego videotututoriala samochodu nie widziałem ;)) Robię właśnie na jego podstawie Bmw Z4 i już wiem, że nie wystarczy poprowadzić siatkę tak, jak linie na blueprincie. Trzeba duuuużo referencyjnych zdjęć z każdej strony i kilka zbliżeń i potem robić to "na czuja" :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 22 Grudzień 2004 Share Napisano 22 Grudzień 2004 godzinka na ustawienie wszytkich wertexow(pointow zanczy) chyba sobie jaja robisz hehe.robacz na atrape na lampy i tak dalej dalej a jak bym mial takie cos poprawic i doprowadzic do stanu uzywalnosci to chyba ze tego by nic nie zostalo no itak bym zaczol od poczatku a El wieczor wiesz na czuja to ja w nocy chodze do ... i czasami trafiam a czasami nie :) a jak sie niezna podstaw topologi to lepiej ie nie ruszac do takich rzeczy bo niema to sensu naprwade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 22 Grudzień 2004 Share Napisano 22 Grudzień 2004 Ja nie wiem ale wy po nim jedziecie, jak by kogoś zabił czy coś. Koleś się poprostu uczy :-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technoon Napisano 11 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 11 Styczeń 2005 witam!!!! prosze o pomoc ze swiatłem ... urzywam mentala właczone GI i Final Gather. Swiatło sky light i nie moge włączyc cieni?? nie jest aktywne to okienkko...... co zrobic zenby je włączyc .. albo zaproponujcie jakies inne oswietlenie.... prubowałem E-light ze skryptu ale jakos mi sie nie podoba... aha jest jeszce hdri dookoła ale tu przeswietlona scena i nie widac tego... :/ prosze o szybka odp: a jak wyłącze to swiatło skylight to mam cos takiego ... pierwszyrac to widze co sier dzieje?? pozdrawiam Kuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 11 Styczeń 2005 Share Napisano 11 Styczeń 2005 o fak niezłe oświetlenie :) poszukaj na tym forum to na pewno coś na jego temat znajdziesz (jest taka opcja "szukaj" o której wielu userów nie słyszała) no i ten model jakiś taki niestaranny i plastelinowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 11 Styczeń 2005 Share Napisano 11 Styczeń 2005 przy tego typu scenacxh nie uzywa sie GI i wbij to sobie do glowy a jak uzyc FG z skylightem hym http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=9275&highlight=mental Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 11 Styczeń 2005 Share Napisano 11 Styczeń 2005 bardzo ładny grill najgorsze ze dla ciebie wszystko jest jak najbardziej cacy ;) nie wiem co dalej bedzie jak robisz kompletny samochod z setka bledow i sie dziwisz dlaczego piszemy ze cos jest nie tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi