dawid Napisano 1 Maj 2003 Autor Napisano 1 Maj 2003 narazie dla testu, ale kto wie dales mi pomysł własnie :),
Fr3d3k Napisano 2 Maj 2003 Napisano 2 Maj 2003 Super pracka!! [wow]:o On ma twarz na brzuchu:D hehe fajnie to wyglada:P Wiem ze inaczej bedzie :D 3mam kciuki Pozdro
dawid Napisano 2 Maj 2003 Autor Napisano 2 Maj 2003 stworzylem w shopie - to jak bym to widzial , co sądzicie?
Sharp Napisano 2 Maj 2003 Napisano 2 Maj 2003 kul!:D TYlko ta szata taka nie ostra...ale sam pomysl jest swietny!
Pablo Napisano 3 Maj 2003 Napisano 3 Maj 2003 ladnie...tylko nie pdobna mi sie to jak on trzyma ten miecz...tak jakos nienaturalnie...mozesz to jakos poprawic?? pzodr
boms Napisano 3 Maj 2003 Napisano 3 Maj 2003 dokladnie to samo wrazenie odnosze, co Pablo - miecz jest w zalozeniu dwureczny (przynjamniej tak wynika z rekojesci...) Poza tym mozesz troszke go skrecic (miecz) tak, zeby ostrze bylo widoczne - jak na razie caly trud, jaki wlozyles w zrobienie miecza \'idzie na marne\'... zaprezentuj miecz w calej jego okazalosci... mozesz na przyklad uwydatnic dlugosc ostrza, prezentukac je bardziej zwrocone do kamery z odpowiednimi ustawieniami perspektywy - tak, zeby ostrze bylo \"przerysowane\"... :) pozdroofki
SiD Napisano 3 Maj 2003 Napisano 3 Maj 2003 No wypasik podoba mis ie jak nie wiem ciom , bardzo łądnie ujete hehe , ciekawe hmm jak bedzie wciągu dalszym , jak to samo ci wyjdzie w maxie ?
ThreeD Napisano 3 Maj 2003 Napisano 3 Maj 2003 Pierwszy pościk! [3m się] Naprawdę świetna pracka, będę tu zaglądać[jupi] Jedna uwaga: w tej chwili koleś wygląda jak by się trzymał tego miecza (jak poręczy w autobusie), a powinien go raczej trzymać z lekkim trudem (taki kozik to pewnie i dla Arnoldzia był by nielekki). Może gdybyś dłoń w nadgarstu skręcił lekko w dół (obciążenie mieczem powinno się rozkładać po wszystkich możliwych punktach łączenia ludzika)... nie lubiłem wykładów z anatomii :D
dawid Napisano 4 Maj 2003 Autor Napisano 4 Maj 2003 poprawilem troszke, czy tak trzymany miecz może być ?
Sharp Napisano 4 Maj 2003 Napisano 4 Maj 2003 oj tak...jest o wiele lepiej:) Świetne textutrki i ogólnie sam realizm...piękna praca, rozumiem, że okolice miednicy będą przykryte jakąś szmatą....
ThreeD Napisano 4 Maj 2003 Napisano 4 Maj 2003 no teraz pięknie, i ostrze ładnie widać. tak trzymaj! prosiłeś o sugestie dotyczące tej wolnej ręki (lewej): więc może mógłby trzymać się za brzuch, ręka we krwi, krew spływająca po szacie (białej :)) w końcu to living dead [mruga] (hm.. coś mam ciekawy nastój)
felav Napisano 4 Maj 2003 Napisano 4 Maj 2003 Swietna pracka, naprawde miodna, jedynie co to moze troche powieksz ostrze tego mieczyka...
Phantom Napisano 5 Maj 2003 Napisano 5 Maj 2003 myśle że ten sam efekt mógłbyś uzyskać jakby miecz był niżej..niżej nish był nawet poprzednio...ninja nie trzymają tak wysoko mieczy...myśle że to ma być ninja podobne...:D pozdro...
pazzi Napisano 5 Maj 2003 Napisano 5 Maj 2003 jeżeli już chodzi o ten miecz to wg mnie ma za długą rękojeść( nie wiem czy jest taka potrzeba?)- ale to kwestia TWOJEJ FANTAZJI i Twoja decyzja... ...poza tym miałabym ochotę włożyć mu ten miecz inaczej, żeby trzymał go pod innym kątem... może zwrócony ku górze?! no ale widzę postęp! ...naprawdę ładne texturki!!!
SiD Napisano 5 Maj 2003 Napisano 5 Maj 2003 Niom ja czekam daaj dawaj wiecej renderków , bo narazie to jest superr ale ....( zawsze jest jakies ale i zawsze sie znajdzie taki ktos kto to ale wypowie hihihi) ... mógłbys mu zasłonić to czego nie widac , szczerze mwiąc to co tu zasłac jak ty goscia juz wykastrowałes hihihi :D [piwo][piwo] czekam na reszte
dawid Napisano 5 Maj 2003 Autor Napisano 5 Maj 2003 no robie mu szate, ale examinki spowalniają prace.
yasser Napisano 5 Maj 2003 Napisano 5 Maj 2003 sory, fajnie to wyglada, ale strasznie jest niespojny, jesli moge cos zasugerowac, to ujednlic go tematycznie, zrob bardziej azjacka twarz, proponuje cofnac i obnizyc czolo, przekrzywic oczy i zaokraglic dol twarzy, dopiepszyc mu konski ogon, albo kok (chyba to drugie o ile to sie tak nazywa) wlozyc dwie szpile we wlosy, i to bylby calkiem oryginalny obraz - samurajska smierc! :D nie wiem jak to widzisz ale dla mnie to lepiej wyglada niz conan barbarzynca bez polowy twarzy.. aha co do textur ciala, to z ta twarza na ciele niezly pomysl - przyszlo mi do glowy, ze mozesz zrobic troche podjedzonego goscia (jakies wystajace zebra, nadgnila skora) bedzie cool tak czy siak
dawid Napisano 6 Maj 2003 Autor Napisano 6 Maj 2003 szczerze powiedziawszy to pewnie glupio , ale pewną niespójność miałem w planie. Barbarzyńców jest wielu, a ja chcialem coś innego. jeżeli miałby to być typowy samuraj to przecież te skórzane paski i naramieniki bylyby bez sensu - ja chciałem zrobić jakby mixa kultury europejskiej z azjatycką. ps. miecz najpewniej zmienie na katane zwykłą
dawid Napisano 7 Maj 2003 Autor Napisano 7 Maj 2003 narazie zrobilem szate i chciałbym miarzdzące komętarze na jej temat bo ja już sam nie wiem, sie załamie zaraz [pomocy][pomocy][pomocy]
Sharp Napisano 7 Maj 2003 Napisano 7 Maj 2003 ładnie to wygląda tylko te dziury...takie nie poszarpane...dorob jakies szczatki materialu na krawedziach i jakies wystajace nitki albo załataj te dziury zupełnie:)
dawid Napisano 7 Maj 2003 Autor Napisano 7 Maj 2003 zrobie nitki bo nie mam save przed robieniem otworów. kucze strasznie dziwne bledy mi max wywala
dawid Napisano 13 Maj 2003 Autor Napisano 13 Maj 2003 dawno nie bylo update , postanowilem go troszke zmienić...
Sharp Napisano 13 Maj 2003 Napisano 13 Maj 2003 heh....wygląda jak jakiś nieszczęśliwy poeta rozmyślający nad sensem swojego życia...:D albo walnij mu czachę do jednej ręki i masz hamleta z byc albo nie byc:).......no co...takie sa moje skojarzenia:D:D:D Pozatym model wspaniały!
dawid Napisano 13 Maj 2003 Autor Napisano 13 Maj 2003 pomysł zajefajny, ale chyba jednak zostane przy wojowniku, ;) BTW rączka prawa bedzie miecz trzymala :D
boowa Napisano 13 Maj 2003 Napisano 13 Maj 2003 widać dawid, że ten \"odpoczynek\" dobrze Ci zrobił - ten ostatni render jest o wiele lepszy niż poprzednie - oby tak dalej pozdrawiam [piwo]
MeG Napisano 14 Maj 2003 Napisano 14 Maj 2003 boowa ma racje a co do pracy wow przepiekna i taka dynamiczna super texturki cudowne[wow]
pazzi Napisano 14 Maj 2003 Napisano 14 Maj 2003 Dawid,zakryj mu szybko od pasa w dół!:D Co Ty opowiadasz? Poza jest naprawdę w porządku; nawet bardziej mi się podoba niż ta poprzednia! POWODZENIA....
dawid Napisano 14 Maj 2003 Autor Napisano 14 Maj 2003 przeciez nie widać niczego szczególnego ;):P , btw zostawiam tą poze! ps- nie będzie to samuraj na 100% ps(ps) - miecz to nie bedzie katana, a zwykły miecz
pazzi Napisano 14 Maj 2003 Napisano 14 Maj 2003 ale ja mam dużą wyobraźnię, dawid..... ale ja się przecież nie czepiam!
dawid Napisano 14 Maj 2003 Autor Napisano 14 Maj 2003 wiem, że się nie czepiasz, wyczułem nutkę żartu :D
boowa Napisano 17 Maj 2003 Napisano 17 Maj 2003 wszystko ładnie... :) tylko ta tunika lekko metalicznie wygląda w tym świetle... ale myślę, że to kwestia ujęcia... pozdrawiam [piwo]
SiD Napisano 20 Maj 2003 Napisano 20 Maj 2003 dawid czy tak wyglada twój koncowy render czy , jeszcze cos dorabiasz stary bo normlanie jak dla mnie to mało jest jak do konca , wiec sie postarac mógłbyc oki ? czekam na reszte Pracka jest bardzo dobra i wogóle stylistytcznie i anatomicznie , pasuje mi wszystko , nie czepiam sie do niczego prócz braku textury .... czekam na dalsze rendery :D [piwo] [piwo]
Pablo Napisano 20 Maj 2003 Napisano 20 Maj 2003 wszycho ql...ale.....cos z ta reka jego prawa jest nie tak...tzn jakos dziwnie wyglada.....moze ze przez to ze tak jest ulozona?? daj ja troche w innej pozycji:) pozdr
dawid Napisano 20 Maj 2003 Autor Napisano 20 Maj 2003 oczywiście nie jest to końcowy render. ta ręka to ze względu na pewien sposób trzymania miecza. Finalny zamieszcze razej dzisiaj jeszcze. Ale high resolution to nie zdąże. Na jutro bedzie .
dawid Napisano 20 Maj 2003 Autor Napisano 20 Maj 2003 teraz zamieszczam text dla jury [prosiłbym o ewentualne poprawienie błędów] a render pozniej (bo sie robi) The Warrior has been rendered using 3ds max 5 with brazil. Textures have been done using photoshop and my photos. At the image there is a man, an ancient warrior, who is still living. In his live he had done much evil, but now at the end of his life, he\'s looking for his god. heh Pewnie zrobilem duuzo błędów. :)
Monster Napisano 21 Maj 2003 Napisano 21 Maj 2003 W sumie wszystko wydaje sie dobrze, ale nie podoba mi sie \"at the image\". Powinno byc (chyba) in the image albo on the image.
SiD Napisano 21 Maj 2003 Napisano 21 Maj 2003 Niom ja czekam na rendr i czekam i czy keidys sie doczekam ??
Monster Napisano 21 Maj 2003 Napisano 21 Maj 2003 Rozmawiałem dzisiaj w szkole z Dawidem i (jak juz pisał wyżej) finalny render sie robi. Wcześniejsze próby powodowały wywalanie się systemu :( Ja też nie moge się doczekać pełnej pracki.
dawid Napisano 21 Maj 2003 Autor Napisano 21 Maj 2003 nie wiem czy to złośliwość przedmiotów martwych, czy jaka cholera, ale wszystko wydaje sie byc przeciw mnie. Mimo to wyrażam nadzieje, iż zdąże jeszcze wyslac pracke
felav Napisano 21 Maj 2003 Napisano 21 Maj 2003 Trzymam kciuki, tez przechodzilem przez spore trudnosci z maxem/photoshopem podczas bitwy... faktycznie moze to byc mocno irytujace... tszymaj sie
dawid Napisano 22 Maj 2003 Autor Napisano 22 Maj 2003 ok. jest to ostateczny render(troszke pomniejszony, normalną wersje wyslalem saygonowi ) , jako ze mi dziwnie czasu zabraklo, jest jak jest ...
Monster Napisano 22 Maj 2003 Napisano 22 Maj 2003 Fajnie, super i w ogole ql. Dawid, you rule ! [killer] Tylko ten mieczyk tak troche dziwnie trzymany, ale moze mi sie tylko tak wydaje (male spaczenie wzroku spowodowane Krzyżanami, Wiewiórami itp.)
dawid Napisano 22 Maj 2003 Autor Napisano 22 Maj 2003 dzieki KAZ... spaczenie spowodowane wieworami i krzyzanami jest jaknajbardziej mozliwe :). z tego co patrzylem to ulozenie tej reki tak tez jest mozliwe :)
Gość sherry Napisano 30 Maj 2003 Napisano 30 Maj 2003 no paciu, a ja tego ostytnigo ni widziołom :P *klaszcze w łapki* miszczu, jestem pod ffrażeniem. ja tez tak kcę umiować ;_;\'
Rekomendowane odpowiedzi