Napisano 15 Styczeń 200520 l witam ;) dostalem telefon i pierwsza rzecz jaka przyszla mi do glowy to zeby go zrobic ;) tylko nie wspominajcie nic o moich innych pracach - one czekaja na ram, a modelowac cos trzeba wiec robie tą nokie. updaty nie beda super czeste ale postaram sie w miare regularnie cos wrzucac. oryginal: a tu moj skromny progress:
Napisano 15 Styczeń 200520 l to ile ty masz ramu ze muszą poczekac bo nie kumam ile 128 moze 64 bo chyba tylko tyle moze zatrzymac czlowieka choc tez nie :)
Napisano 15 Styczeń 200520 l Mtrack napisał: Jest jak prawdziwy, super. Ile go robiłeś? To była ironia, prawda? a jeśli chodzi o progress, to bym już oddzielił na początku wyświwtlacz.
Napisano 15 Styczeń 200520 l Autor big foot > w oryginale wyswietlacz - a wlasciwie szkielko, nie jest oddzielone od reszty tej nakladki ;) bzyku > dokladnie - 128 ;) i do tego ledwo chodzocy duron 600 ;) robic sie da.. ale ja nie mam cierpliwosci :P przyciski sterujace:
Napisano 15 Styczeń 200520 l Autor cyfrowki gotowe ;) zrobilem na szybko mape opacity zeby to jakos wygladalo. narazie waży 13,7 k polys. pozdrawiam
Napisano 15 Styczeń 200520 l Autor zrobilem juz kawalek obudowy - ale mam blad w jednym miejscu, moze uda mi sie to jakos zalatac - przydaloby sie ;)
Napisano 15 Styczeń 200520 l chyba masz za delikatne kanty w obudowie; wydaje mi sie ze powinny byc ostrzejsze; pozdro
Napisano 15 Styczeń 200520 l wydaj mi sie ze nie masz vertexow zweldowanych tam gdzie zaznaczyles:D:D ale ci to szybko idze:D:D fajnie jest ale ciekawe jak ci pujda materialy:P
Napisano 15 Styczeń 200520 l Autor wlasnie ze vertex jest jeden ;) aje juz po krzyku bo poprawilem kanty obudowy (o ktorych wspomnial chudy) i przy okazji zalatalem wlasnie tego buga - kosztem malutkiego odstepstwa od oryginalu ale to taka pierdola ze hej ;) a co do renderingu i materialow bede sie staral wyciagnac jak najwiecej z moich umiejetnosci - zobaczymy ;)
Napisano 16 Styczeń 200520 l Autor dobra dorobilem nastepna czesc obudowy i troszke detali tam bylo dlatego tyle to trwalo na mojej blyskawicy ;)
Napisano 16 Styczeń 200520 l Jaką techniką go robisz, nurbsy? Ładnie ci idzie. Tylko się nie śpiesz i nie zwal.
Napisano 16 Styczeń 200520 l bardzo łądnie to wygląda :], moja mama ma taki telefon także prosze się do niego przyłożyć :].
Napisano 16 Styczeń 200520 l Jak narazie całkiem ładnie :). Ja też mam Nokie 6610 ( i moja mama też ;) ).
Napisano 16 Styczeń 200520 l Autor dzieki ^^ MatPat - czyste poly :D hymm oczywiscie komputer podazajac krokiem mojego farta sie zepsul (a scislej mowiac slawny dysk samsunga) wiec nie wiem kiedy cos wrzuce ale obiecuje ze nie zostawie tego telefonu ;) chcialem was poczestowac jakims renderem no i juz juz wszystko ustawilem juz nacisnolem F9.. RESTART bez orientu i papa INCREASIBLE BOOD DEVICE BLAD DYSKU HARD DISK 1\0 ERROR nooo wiec macie tylko te screeny z vievporta ;) pozdro
Napisano 16 Styczeń 200520 l huhaa tak to jest jak się oszczędza na mało efektownych częściach komputera ;] jakoś nigdy nic mi się z dyskiem nie stało. No ale Samsungów nie mam :D telefon jak telefon, narazie niewiele do podziwiania, poczekam na jakieś oświetlenie, materiały i mam nadzieję, że matte. swoją drogą dziwny błąd i nie wiem czy wyczyszczenie mbr by nie pomogło.
Napisano 16 Styczeń 200520 l Autor jemu juz nic nie pomoze :D uwiez mi ze samsungi padaja jak muchy.. o co chodzi: "materiały i mam nadzieję, że matte." ? czekam do 30 (urodziny) moze jakas kasa wpadnie to chociaz dysk kupie.. bo w planach mam mainborda ramy procek zasilacz i obudowe :P no tak sobie liczylem.. 1500zl :P a z bogatej rodziny nie pochodze ;) wiec nie szybko spelnie moje marzenia :D pozdrawiam i do przeczytania
Napisano 17 Styczeń 200520 l kome napisał: dzieki ^^ MatPat - czyste poly :D ... pozdro Jak robiłeś te małe wgłębienia (grawerki) w modelu, przy przyciskach linie podłużne? Recznie ciołeś poly i extrude?
Napisano 17 Styczeń 200520 l Autor tak, ręcznie nozyczkami :0 face extrude wglab modelu i chamfery na powstalych krawedziach ;) pozdro ;) moze niedlugo bede mial dysk.. papapa ;)