Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Skoro nie ma chodzic to po co tak rozbudowane "podpórki" (bo nie "nogi")?

Zawsze wydawało mi się, że mechy są z założenia robotami kroczącymi.

• Odpowiedzi 60
  • Wyświetleń 10,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

buahahaha....jakby miało być tak że to co sie wymodeluje to ma zawsze działać jak to napisałes to wszystkie samochoy powinny być robione z największą precyzją łącznie z wszystkimi elementami silnika(bo wiadomo ze nic nie jest niepotrzebne) , paskami itd :/

Napisano

Nie o to chodzi. Nie musisz robic kazdego elementu ktorego i tak nie widac. Trzeba po prostu popatrzec czy jakby w rzeczywistosci taki pojazd istniał to czy by sie wogóle utrzymał na nogach. Muszą byc proporcje. Jakbysmy sie rodzili z głowami wielkości dużej, dmuchanej piłki plażowej to byśmy musieli się wozić taczkami.

Tu masz przykład mojego Mecha (wzorowany na Mechwarriorze przyznaje ;) ), którego WIP był kiedyś na tym forum, ale już dawno temu obrazki zniknęły. Hmm może jak znajde czas to kiedyś go wreszcie dokończe?

Napisano

ojojoj - zdolność zwana "czytaniem ze zrozumieniem" chyba powoli zanika...

Nic nie pisałem o modelowaniu łożsyk czy innych pierdoł - chodzi o to, ze jest kilka rzeczy o których trzeba pamietac przy tworzeniu wszelkiego rodzaju obiektow. Ty o nich nie pamietales i ten robocik wyglada kichowato.

Konkretnie:

Punkt podparcia wylądował na "piętach", a nie calych stopach,

Brak czegoś co by działało jak miednica - nie ma jak przeniesc srodka masy, a co za tym idzie poruszenia się w jakimkolwiek kierunku.

Napisano
  • Autor

dobra looz teraz to chociaż konkretnie napisałes co masz na myśli ;) pomyśle o tym .. a tym czasem jak możesz to napisz co by można poprawić i w jaki sposób, krótszy kadłub tak ?? przesunąc jakoś nogi tj stopy do przodu i co jeszcze ?

Napisano

Po pierwsze to radze tak.

-Wywalić nogi

-Korpus dać wyzej

-wywalic rakiety pod korpusem

-dorobic "miednice"

-i dorobic pasujace, masywne i opancerzone nogi (niekoniecznie z palcami)

To powinno pomóc :)

Jesli nie... to wrócić do postaci czołgu ;).

Napisano

Albo porostu dodaj mu jeszcze dwie nogi z tyłu żeby coś w rodzaju pająka powstało :].

Napisano

kurcze to ja sie chowam ze swoimi "ciemnymi renderami, chyle głowe, pan i władca dla mnie (potocznie oczywiście)

Napisano

te lapki sa troche smieszne ... :) ale ogolnie fajnie to wyglada ... zwlasza w Vrayu :)

pozdrawiam i zycze powodzenia ;)

Napisano

dodaj mu trzecią nogę pośrodku (tam gdzie wychodzi środek ciężkości) z możliwością obrotu w każdą stronę a będzie łaził gdzie chce i jak chce.

hehe to był żart.

Napisano

Ukhm... Chyle czoła. Ale z tym obracaniem sie, to racja. Albo zrobisz 4 (lub wiecej) nogi, albo doładujesz miednice z dwoma zgrabniutkimi nóżkami i wyrównasz do środka ciężkości, coby sie mech nie glebnął, bo by juz raczej klocek nie wstał :) Pozdr!