Napisano 16 Styczeń 200520 l Zakładam nowy wątek nie kończąc jeszcze jednego, ale co tam :) Robie teraz też drugi samochodzik a mianowice "moją" koncepcje sportowej wersji Fiata 125 na podstawie fiata i BMW 320 SPORT(jak widać:). Już kideyś też "popsułem" fiata, ale pokusiłem się zrobić to drugi raz :) Narazie jest tyle ( i nie wiem kiedy będzie więcej-matura+drugi model+duuużo nauki=ogromny brak czasu :( Daje też siatke(wiem, że jest mizerna, ale lepiej jak narazie nie potrafie, są tam błędy których poprostu nie umiem rozwiązać i inne które postaram się poprawić ) Czas robienia tego co jest to około 4h. Prosiłbym o szczere komenty:
Napisano 16 Styczeń 200520 l Hehehe o lol xD. Stary zabiles mnie tym. Masz pewna nominacje na http://wiejskituning.com ;). Tak btw - nie za duzy ten spojler z tylu i zderzak z przodu :|? Pzdr
Napisano 16 Styczeń 200520 l Autor No ładnie o co ja zostałem posądzony??? Hehehe to w całości nie jest mój wymysł jest to połączenie dwóch samochodów tak jak mówiłem Fiat 125 i Bmw 320i Sport
Napisano 17 Styczeń 200520 l no to witaj w klubie :) (nominacja do wiejskituning) czlowiek chce zwizualizowac swoja koncepcje (i czego sie nauczyc) a tu od razu go odsylaja :P ale ja bede uparty i skoncze :D
Napisano 17 Styczeń 200520 l dokładnie wiem o co ci chodzi Bubu :-) model tego bmw to wersja wyścigowa z lat 80tych uprzedniego wieku, więc co się dziwisz że tu cię posądzają o wiochę jeżeli wiele osób piszących tu nawet nie pamięta tamtych czasów. A to jest jakby dzisiejsze wersje DTM i BTCC i SUPERV8 etc... enywej mam nadzieję że uda ci się osiągnąć to co zamierzasz ;-) aha fiat 125 sam jest jeszcze z lat 70tych
Napisano 17 Styczeń 200520 l bardzo dobry pomysl :D powodzenia. btw ladna siatka nawet ale bedziesz musial duzo ciac zeby detale porobic.. :0 pzdr ;)
Napisano 17 Styczeń 200520 l Hehe lol. Teraz pewno wyszlo na to, ze jestem zawistny i dlatego tak napisalem, ze sie nadaje na wiejskituning.com. Do modelu Bubu nie mam nic, wrecz przeciwnie - podoba mi sie :). Wyjasniam, zeby pozniej nie bylo dalej jakis insynuacji na temat mojej wypowiedzi :). Sry za OT, Bubu :). Pzdr
Napisano 18 Styczeń 200520 l hyhyhy ale jaja.. Dobre dobre. Siatka narazie gut ale jak mowi kome jeszcze duzo ciecia przed toba. A co do zderzaka to chyba mimo wszystko za duzy. Nie powinien chyba byc wyzszy niz dach, na bmw nie jest. A nawet jesli taki jest dobry, to i tak nie wyglada to ladnie. Pozdraiwam
Napisano 18 Styczeń 200520 l po tym modelu przypomina sie niepokonane audi quarto :) narazie nieźle siatka prosta ale model tez banalny ;)
Napisano 18 Styczeń 200520 l Autor Tylny spoiler zmiejszyłem dorobiłem szyby, uszczelki, ale jeszcze tu nie daje b ochyba to za mało żeby pokazywać. Narazie nauka :(
Napisano 19 Styczeń 200520 l Autor Dodane to co mówiłem + tylne światełko + klatka bezpieczeństwa (nauka :( 3 dni i 5 przedmiotów do poprawy czy to realne??):
Napisano 19 Styczeń 200520 l cos ta kratka nie polączona za bardzo z tyłu, ale modelik całkiem całkiem, tylko zmniejsz spoiler (z tego widoku wcale nie wyglada żeby był mniejszy) bo fiacik na nim odleci :P
Napisano 19 Styczeń 200520 l Autor Jest mniejszy i to dość dużo, a co do tyłu klatki wygląda tak bo tam bęzie dodane łączenie klatki z karosą samochodzu, ale to dopiero jak będzie środek.
Napisano 20 Styczeń 200520 l jak dla mnie to wyglada to bardzo przyjemnie :) powodzenia w dalszym wypadkow rozwoju (?)
Napisano 20 Styczeń 200520 l znalazłem coś takiego moze sie przyda ? http://www.audiquattrofan.de/audiquattrofan/deutsch/audspoalt.html
Napisano 20 Styczeń 200520 l Autor Dzięki Sikham powinno się przydać zważywszy nawet na to ,że trzeba będzie wykonać jakieś malowanie :) Dziś zrobiłem sobie kółeczka, opony są to slicki z 2 nacięciami po obwodzie oponki, felgi takie jak widać (miały być choć troszeczkę podobne do oryginału, acha i jak ktoś ma jakieś zdjątka takich felg to prosiłbym o podesłanie, albo adres stronki, albo może ktoś wie jak one się nazywają bo mi się wydaje, że to stare BBS ale nic nie znalazłem) No i zrobiłem jeszcze ten wlocik z tyłu, acha no i dziękuje wszystkim za komenty :D
Napisano 20 Styczeń 200520 l Fajny kant. Szkoda, że takich nie montowali :( Mogło by być ciekawie na drogach ;) Ogólnie fajny concept! Fajne połączenie.
Napisano 22 Styczeń 200520 l Wygląda ciekawie i mam nadzieję że w końcu uda się Tobie doprowadzić tą pracke do końca. Trochę zastanawia mnie tylny spoiler czy kąt natarcia nie jest za duży? Pozdrawiam.
Napisano 24 Styczeń 200520 l Autor Co do felg to taki wrór pozostanie na 90% (chyba, że dam zykłe OZ'ty) postaram się jedynie je troszeczkę dopracować, ale narazie szkoła :(
Napisano 24 Styczeń 200520 l 3XTAK 2xNIE.. popracuj jeszcze nad nim. te felgi sa faktycznie nieszczesliwe. Powodzenia
Napisano 24 Styczeń 200520 l Te kółka wyglądają jak w rowerze :). Świetny pomysł z takim tuningiem. Widzę, że oszczędzasz trochę polygony, ale efekt jest super ;)
Napisano 25 Styczeń 200520 l Autor Dzisiaj zamieszczam dalsze prace prowadzone nad fiatem (jak można to tak nazwać, bo zrobiłem malutko w sumie to prawie nic, jutro ostatni dzień poprawek i chyba pójdzi szybciej z fiatem i busikiem ) dorobiłem wydech i kawałek środka (ale i tak na tych renderkach go nie widać (no i jest jeszcze lakier tyle, że nie do tego modelu a do busika treniuje sobie lakierki i idąc za modą ;) próba zrobienia metaliku wygląda jak wygląda, ale jeszcze poznaje brazila, więc... :)
Napisano 25 Styczeń 200520 l jesli wydech to to zielone co wystaje z progu to mi sie nie podoba, wydaj mi sie ze taki zwykly z tylu najlepiej by do tego auta pasowal, no ewentualnie szersza koncowka pozdro
Napisano 25 Styczeń 200520 l J/W Wydech powinien być z tyłu, czyli tak jak w każdym sportowym aucie :). Wracając do kolorków to zmniejszyłbym różnice między kolorem a flakes. Pozdrawiam
Napisano 26 Styczeń 200520 l Autor J/W Wydech powinien być z tyłu, czyli tak jak w każdym sportowym aucie :). Wracając do kolorków to zmniejszyłbym różnice między kolorem a flakes. Pozdrawiam-->heh to co to jest na zdjątku które zamieściłem??? A co do kolorków to dzia za rade (tak jak mówiłem dopiero się ucze a one i tak są do BUSIKA) No to ten wydech zmienie bo mi też za bardzo nie podszedł :) Dziś wieczorem coś dorzuce bo już ze szkółką mam spokój (chyba ;)
Napisano 26 Styczeń 200520 l Wydech powinien być z tyłu, czyli tak jak w każdym sportowym aucie nawet niewiesz jak bardzo sie mylisz ...
Napisano 26 Styczeń 200520 l Racja Sikham, przesadziłem wkładając wszystkie sportowe auta do jednego worka, ale i tak uważam że w tym aucie wydech powinien być z tyłu.
Napisano 27 Styczeń 200520 l Autor Zrobiłem troszkę środka, ale muszę jeszcze poprawić bo troszeczkę kulawo i spojler tylny troszeczke odstaje ;) Zmieniłem troszeczkę felgi (na 99% już zostana) Zmiejszyłem też natarcie spoilerka.Aha no i tak wogóle dzięki za komenty :D. A to co mi z tego wszystkiego wyszło:
Napisano 27 Styczeń 200520 l siema bubu, model jest bardzo fajny, felgi tesh są eleganckie, bardzo fajnie pasują, jedyne co sie mnie nie podoba to ten wydech z boku, ale tak to wszystko jest fajne Pozdrawiam Nara
Napisano 27 Styczeń 200520 l Witam jak dla mnie to koła mają dziwne proporcje, szczególnie ramiona są za cienkie, znalazłem w Turbo squid podobne, warto by było trochę przeskalować.
Napisano 27 Styczeń 200520 l Autor MOON73 dzięki ale to już znalazłem :) I na wzór tych był robiony pierwszy wzór tycg felg. A co do skali to skalowałem je już chyba ze 20 razy i ten efekt jet najbardziej zadowalający. A chodzi mi o takie felgi
Napisano 31 Styczeń 200520 l Autor Dziś troszeczkę zrobiłem (to co widać i wydech z tyłu, ale jeszcze nie usunołem tego z boku), atrape postaram się poprawić (jak nabiorę chęci bo już mnie ona dobija :( KOło (aw sumie to chyba tylko te "żeberka" też) no i nie patrzcie na materiały bo to wstępna faza ;) A juz wogóle nie patrzcie na materiał lamp ;D Miałem dać jeszcze renderek ze standardowym materiałkiem, ale juz nie miałem siły na to. Jutro może dorzuce
Napisano 1 Luty 200520 l Autor Poprawiłem troszkę materiał światełek (ale jak zwykle mój kochany brazilek wszystko pięknie mi policzył i wyszło gó......)wie ktoś może o co z tym chodzi (czarne kropy na grilu i czrne paski na przednim spojlerze)
Napisano 1 Luty 200520 l co do czarnych bugow to moze aa? co ty masz z tymi kolami kolego! ;) nie chodzi juz o wielkosc samego kola tylko o wielkosc 'centrum felgi', tam gdzie sa szprychy - to jest za male
Napisano 1 Luty 200520 l Autor Poprawione kółko (no juz jak to będzie złe to chyba nic na to nie poradze ;)
Napisano 1 Luty 200520 l chyba teraz by były te koła, zwiększyłeś śrubę na środku-ok ale coś ci szyba chyba nierówno idzie górna jej krawędź :)
Napisano 2 Luty 200520 l o moga byc takie jak teraz tylko zrobi je wieksze zeby zapelnialy cala dziure ;)
Napisano 2 Luty 200520 l heh concepcik ladny ale samochod z takimi spojlerami o takie budowe raczej osiagów na toze nigdy dobrych by nie uzyskal i nieuzyska :) hehehe jeszcze ta marka :) , no co przygladam sie twojej pracy powoli ze powoli ale niemoge doczekac sie finalnego renderu choc auto samo w sobie nie jest ciekawe :). Czekam na wieksze updaty.
Napisano 2 Luty 200520 l a mi sie wydaje ze te koleczka od zamkniec na masce so troche za duze pozdro
Napisano 2 Luty 200520 l Autor Dzięki za posty :D Co do osiągów to.... a niech sobie ni osiąga ;) Zmniejszyłm te "kółka", ale dzis to ja tu tylko przelotem i małym pytankiem robić taką tam sateczke w bocznej szybie???