MeG Napisano 12 Maj 2003 Share Napisano 12 Maj 2003 hmm ja mma tez redeona tyle ze 9700 i nie mam problemow z open gl na direct x leci mi max strasznie wolno moze hmm spytaj google moze cos pomoze zaraz poszukam i moze cos znajede na ten temat wysle ci cos na mail albo u2u pa i jeszce raz super praca ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witek Napisano 12 Maj 2003 Share Napisano 12 Maj 2003 Spoko pracka tylko zmien teczowki na jakies ciemniejsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Max Schreck Napisano 12 Maj 2003 Autor Share Napisano 12 Maj 2003 Źrenice nie mogą być czarniejsze niż czarne;) Chodziło Ci zapewne o tęczówki ale zamierzam je zostawić tak jak są (czyli wyblakłe). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Max Schreck Napisano 12 Maj 2003 Autor Share Napisano 12 Maj 2003 Sorki Meg, ale nie zauważyłem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conq Napisano 12 Maj 2003 Share Napisano 12 Maj 2003 Pracka mi się bardzo podoba !! Teksturki są świetne, wogóle model jest anatomiczny. Ale najbardziej mnie intryguje jak zrobiłeś tą krew, tzn że jest taka realistyczna i super wygląda jak spływa po rekach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Max Schreck Napisano 12 Maj 2003 Autor Share Napisano 12 Maj 2003 No więc krew na dłoni zacząłem robić odłączając (kopia) kilka poligonów od dłoni. Zwłaszcza palce i górna część dłoni. Potem powycinałem co mi nie było potrzebne. Same strużki robiłem ekstrudując (to chyba nie po polsku) krawędzie i układałem je odpowiednio na ręce. Dokładniej mówiąc każda strużka ma wszerz trzy krawędzie (box bez jednej ścianki). Jak widać jestem dosyć kiepski w wyjaśnianiu.:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gab3d Napisano 12 Maj 2003 Share Napisano 12 Maj 2003 Extra sprawa, fajny klimacik :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Max Schreck Napisano 13 Maj 2003 Autor Share Napisano 13 Maj 2003 Dzisiaj pomajstrowałem trochę przy twarzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SiD Napisano 13 Maj 2003 Share Napisano 13 Maj 2003 tylko troche ?? wypassione hehe jaki czadzior starsz sie nam pokazac ze nie ma twoja praca zdnych blędów hmm nie zabrdzo widze do czego by sie przyczepic bo spełnia wszystkie wymagania hehe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 13 Maj 2003 Share Napisano 13 Maj 2003 dla mnie to extra wygląda...tylko oczy ma jakieś takie nie mrawe...nie wiem...czy będziesz to jeszcze zmieniał?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Max Schreck Napisano 13 Maj 2003 Autor Share Napisano 13 Maj 2003 Oczy są niemrawe bo nic w nich się jeszcze nie odbija. Muszę wrzucić jakąś mapkę jako tło, albo w kanał reflection. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeG Napisano 14 Maj 2003 Share Napisano 14 Maj 2003 heh te zebiska sa super piekielnie realistycznie wyglada nic tylko usiasc i podziwiac !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Max Schreck Napisano 14 Maj 2003 Autor Share Napisano 14 Maj 2003 Dodałem trochę krwi spływającej z ust. Muszę to jeszcze trochę dopracować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 14 Maj 2003 Share Napisano 14 Maj 2003 ja tez tak chce !!!! :o[wow][wow][urwanie glowy][hmmm] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 14 Maj 2003 Share Napisano 14 Maj 2003 czesc! model super, jazda. Oklepany temat zombiego ale pomimo tego stworzony geniealnie. Morda troche psuje ogolna postac, ale cialo i ...ten podarty jeans...ehhh. Ale bym chcial taki zamodelowac. Nic tylko gratulowac i marzyc o takich umiejetnosciach :D. powodzenia ci chyba nie trzeba ;p. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 14 Maj 2003 Share Napisano 14 Maj 2003 witam.....wszystki piekne \":)))...tylko jeden mi nie pasuje.....jest bardzo male ale zawsze ALE :P:)...a mianowicie...jesli w tym miejscu jest on podarty to troche nie naturalnie jest ulozony...powinien byc oklapniety na dol....to tylko moja uwaga... pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 14 Maj 2003 Share Napisano 14 Maj 2003 witam.....wszystki piekne \":)))...tylko jeden mi nie pasuje.....jest bardzo male ale zawsze ALE :P:)...a mianowicie...jesli w tym miejscu jest on podarty to troche nie naturalnie jest ulozony...powinien byc oklapniety na dol....to tylko moja uwaga... pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witek Napisano 14 Maj 2003 Share Napisano 14 Maj 2003 renderujesz scanlinem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeG Napisano 15 Maj 2003 Share Napisano 15 Maj 2003 i znowu ta krew cudne ... w sumie oklepany temat ale przez ciebie doprowadzony do apogeum grozy i perfekcyjnei wykonana swietne ... i ta krew ![wow][wow][wow] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Max Schreck Napisano 15 Maj 2003 Autor Share Napisano 15 Maj 2003 Pablo: Masz chyba rację, gdyż modelując wzorowałem się na całych spodniach, a nie podartych. Ale chyba nie będę tego przemodelowywał, bo mi się tekstura \"rozjedzie\". Chociaż, jak zostanie mi trochę czasu to może to poprawię. Witek: Tak, to jest scanline. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Max Schreck Napisano 15 Maj 2003 Autor Share Napisano 15 Maj 2003 Originally posted by darkelf Morda troche psuje ogolna postac. Mógłbyś być trochę bardziej szczegółowy? W jaki sposób psuje? (może da się coś z tym zrobić) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 15 Maj 2003 Share Napisano 15 Maj 2003 czesc! wiec tak: dla mnie ta morda wyglada jak jakiegos trolla, ogra?(taka szczeka) i to tak troche nie pasuje(moim zdaniem). Wiec raczej nie zmienisz tego :). Ale pracka jest lux, powinna byc gdzies na podium :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Max Schreck Napisano 15 Maj 2003 Autor Share Napisano 15 Maj 2003 Raczej nie zmienię;) Ale dzięki za komentarz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Max Schreck Napisano 15 Maj 2003 Autor Share Napisano 15 Maj 2003 Zrobiłem mu włoski i brwi. Zastanawiam się jednak, czy włosy nie powinny być dłuższe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sith_LORD Napisano 15 Maj 2003 Share Napisano 15 Maj 2003 stary fajne włski..naprawdę całośćrobi wrażene...powodzenia..[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bremen Napisano 15 Maj 2003 Share Napisano 15 Maj 2003 Pelen odjazd !!...bardzo ladnie zes polaczyl wlosy z glowa...naprawde bardzo ladnie to wyglada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz Napisano 15 Maj 2003 Share Napisano 15 Maj 2003 [boje się][boje się][boje się][boje się][boje się][boje się][boje się][boje się][boje się][boje się][boje się][boje się] - no coment................. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLUKA Napisano 16 Maj 2003 Share Napisano 16 Maj 2003 WOW[piwo] strasznie fajna praca, powodzenia!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pazzi Napisano 16 Maj 2003 Share Napisano 16 Maj 2003 MRCN, ja mam poważne pytanie, na które bardzo bym chciała dostać odpowieć; a mianowicie: jak ty robisz tą cieknącą krew? ...nie lubię krwi ale ta jest naprawdę niesamowita....wygląda trochę jakby szybko krzepła więc dałabym jej inny odcień.... ...i textura na twarzy: jak dla mnie zbyt tęczowa! skoro facet ma takie śliczne gołębie włosy to pasowałaby mi tu jakaś szarość (lub coś innego w każdym bądź razie nie tęcza!) A WŁOSY MA NAPRAWDĘ GENIUSZOWSKIE!!! No i spodnie też! ...jak wszystkim i mnie się podobają... POWODZENIA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Max Schreck Napisano 16 Maj 2003 Autor Share Napisano 16 Maj 2003 Test oświetlenia. Jeszcze muszę to dopracować. I okazało się, że tekstura na spodniach do poprawy (w tym oświetleniu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Max Schreck Napisano 16 Maj 2003 Autor Share Napisano 16 Maj 2003 Kurcze! Chyba za bardzo skompresowałem tego jpega! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharp Napisano 16 Maj 2003 Share Napisano 16 Maj 2003 Włosy rzeczywiscie jak prawdziwe, krew mi tylko nie pasi a mianowicie tekstura-wygląda jak zwykła farba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Max Schreck Napisano 16 Maj 2003 Autor Share Napisano 16 Maj 2003 Co do tej krwi, to jest to geometria plus tekstura w odpowiednich miejscach. Ponieważ jestem kiepski w wyjaśnianiu umieszczam siatkę krwi na ręce. Może to w czymś pomoże. A jeśli chodzi o odcień krwi to ja jestem daltonista odnośnie koloru czerwonego:D. Wyszło to na jaw kiedyś na laborce z fizy na uczelni (ćwiczenie z pryzmatem), a w ten wtorek na badaniach, które wykonywałem aby dostać zaświadczenie uprawniające do kierowania pojazdem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 17 Maj 2003 Share Napisano 17 Maj 2003 mowisz ze texturka do poprawy na spodniach....a mi sie wlasnie taka teraz podoba...taka ciemna i klimatyczna....te wcezsniejszy byly za jasne...i za bardzo sterylne...pomysl nad tym....ta pracka ma teraz klimat !! :) pozdr[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Karawan Napisano 18 Maj 2003 Share Napisano 18 Maj 2003 Podoba mi sie - a wlasnie jak w inny lepszy sposob zrobic tą krew? przez particle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Max Schreck Napisano 18 Maj 2003 Autor Share Napisano 18 Maj 2003 No, więc od początku: Projekt jest w całości mojego pomysłu, choć jakąś tam inspiracją był film George Romero \"Noc żywych trupów\" (\"The night of the living dead\") z 1968 roku. Stąd też tytuł pracy. Początkowo scena miała rozgrywać się w prosektorium, ale reguły bitwy (brak otoczenia) wymusiły na mnie pewne zmiany. Całość wykonałem samodzielnie w 3ds Max 5.1, a tekstury stworzyłem w Photoshop 7.0. Teraz kilka słów o teksturach: - ciało - malowana przeze mnie (Photoshop+myszka); rozmiar 4096x2048 - głowa - malowana przeze mnie (Photoshop+myszka); rozmiar 4096x2048 - dłonie - na podstawie skanu własnej ręki, posklejane i pokolorowane w Photoshopie; rozmiar 2048x1024 - jeans - na podstawie skanów elementów spodni, posklejane i pokolorowane w Photoshopie; rozmiar 4096x4096; - zęby - malowane przeze mnie (Photoshop); rozmiar 2x1024x1024 - oczy - malowane przeze mnie - podłoże - mix dwóch tekstur ze standardowej biblioteki 3dsmax. Oto finalny efekt (~450 kb): Najlepiej oglądać po ciemku :) I dwa obrazki przedstawiające głowę w zbliżeniu: I w nieco innym oświetleniu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gab3d Napisano 19 Maj 2003 Share Napisano 19 Maj 2003 :o:o:o Super!! Genialny klimat! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bremen Napisano 19 Maj 2003 Share Napisano 19 Maj 2003 Gdyby nie krew na klacie to pracka bylaby genialna :)...niestety ta krew nie wyglada jakby sciekala z klatki tylko raczej jakbys tam to domalowal :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inespew Napisano 19 Maj 2003 Share Napisano 19 Maj 2003 twoja`postać`nie`ma`miednicy`i`dlatego`spodnie`w`pasie`wygladają`za`płasko.....[rotfl] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeG Napisano 20 Maj 2003 Share Napisano 20 Maj 2003 dla mnie praca jest piekna .... ludzi esie jak zwykle czegos czepiaja a ja sie nie mam do czego przyczepic bo genialny jest ten twoj zombie ta atmosfra przypomina mi resident evil/ gre nie ten film/ jak dla mnie bomba !!![boje się][boje się][boje się] swietna pracka cudowna [wow] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 21 Maj 2003 Share Napisano 21 Maj 2003 czesc!! super zajawa, ale zmienilbym klatke piersiowa i OCZY :). To tak tyle ode mnie, kompozycja moze byc, troche za ciemna... postaraj sie w jakis inny sposob uchwycic mroq tej postaci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SiD Napisano 21 Maj 2003 Share Napisano 21 Maj 2003 Dla mnie wypas , podoba mis ie ta krew , co tak ocieka nie iwem jak tego dokonałes ale jest konkretne hehe :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felav Napisano 21 Maj 2003 Share Napisano 21 Maj 2003 Fajny taki residentowy klimat... Naprawde bardzo ladne, szczegolnie wlosy i krew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Max Schreck Napisano 22 Maj 2003 Autor Share Napisano 22 Maj 2003 Dzięki za komentarze. Właściwie to pracę tą uważam za zakończoną (choć bawię się jeszcze SSS, volumelight i glowem). Teraz mogę się zająć, tym co ostatnio trochę zaniedbałem, czyli kursem na prawo jazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość LightMen Napisano 10 Czerwiec 2003 Share Napisano 10 Czerwiec 2003 [pomocy]jak tyś to do jasniej ciasnej zrobił [pomocy] ja sie dopiero ucze ale mam nadziej że będzą mi wychodziły takie rzeczy jak tobie obowiązkowo odpisz [email protected][cfaniak] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Max Schreck Napisano 11 Czerwiec 2003 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2003 Czy nie mógłbyś być nieco bardziej szczegółowy w swoim pytaniu? Chodzi Ci o modelowanie, teksturowanie, oświetlenie, czy o wszystko razem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeG Napisano 12 Czerwiec 2003 Share Napisano 12 Czerwiec 2003 gratuluje wyroznienie MRCN zasluzonego coz ja tam bede gadac super praca !! ale ty chyba to wiesz ! bravo bravo [jupi] [jupi] [jupi] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Max Schreck Napisano 12 Czerwiec 2003 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2003 Dzięki Meg! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość LightMen Napisano 13 Czerwiec 2003 Share Napisano 13 Czerwiec 2003 chodzi mi o modelowanie a reszta to przy okazji ale bardziej mi zależy żebyś powiedział jak modelowałeś???[pomocy]jak chce Ci sie pisać to ożesznapisać również jak to tekturowałeś nalepiej jak napiszesz to emilem !!! prosze z góry dzienkuje!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość LightMen Napisano 14 Czerwiec 2003 Share Napisano 14 Czerwiec 2003 dzienki za emila ale niestety ze względów mojej amatorskiej zabawy 3D s max\'em nie kapuje 1/2 tego co napisałeś wiem o co chodzi z tymi poleceniami ale reszta to lipa nic nie wiem !! jeżeli nie chcesz to nie musisz sie fatygować z odpowiedzią ale z góry dzienki!! [heej][3m się] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi