Jump to content

BITWA - Pojazd 3D: Ford GT90

polka dot

Recommended Posts

witam wszystkich :)

podjelismy z Wiktorem decyzje ze urzadzimy sobie mala bitewke a jej tematem bedzie to superauto:

1997%20Ford%20GT90.jpg

zapraszamy wszystkich chetnych do przylaczenia sie ;) nie ma zadnych ograniczen, nakazow, zakazow, ot taka sobie bitewka zeby nie bylo nudno.

ciezko znalezc blueprinty do tego auta wiec zamieszczam jedyne jakie ja odkopalem:

FORD GT90 BLUEPRINT

(aby pobrac plik kliknij na "FordGT90.rar")

pozdrawiam!

kome ;)

• Replies 299
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

No no! :) Widzę, że się wziąłeś ostro do roboty... Muszę skorzystać z twoich blueprint'ów bo są lepsze od tch co ja posiadam ;) Jak na razie to ja nie ruszę dalej z pracką bo normalnie nauka non-stop :( Ale i tak Cię dogonie!!! ;>

Miałem chwilke czasu i przerobiłem troszke nadkole bo jakoś (chyba z przemęczenia) nie zauważyłem tego małego "uskoku" od wewnętrznej strony... :( Ale teraz jest wszystko pod kontrolą :)

Staram się wykorzystać każdą wolną chwilę żeby coś zrobić, bo mnie jeszcze zbesztacie i powiecie, że jakiś nierób jestem albo leniwy ;>

KOME pokaż siatkę :>

slim_sandman na google jest wystarczajoca duzo ;) fajnie ze ktos chce sie przylaczyc

Wiktor - po niedzieli napewno mnie przegonisz, bez ramu ciezko mi bedzie sie posuwac do przodu ;)

no dobra powoli robie karoserie.. ;)

gt90%20-%20003.jpg

a tu siatka (jak zwykle burdel):

gt90%20wire.jpg

pozdrawiam ;)

dzieki ;)

k.. mac nie nawidze szyb! i to jeszcze takich wielkich.. ale jakos dalem rade. chyba ostatni up na dzisiaj. i tak wydaje mi sie ze duzo zrobilem ;)

co jest, czyzbym sam bral udzial w bitwie? :P nie opierdzielac sie i nie mowie tego tylko do polymaniakow ale tagze do rhinowcow ;) chetnie obejzal bym ten model z rhinocerosa ;)

gt90%20-%20004.jpg

Kome :). Przystopuj troche, bo juz widze, ze zrobiles prawie 50% karoserii, a Wiktor zaledwie 25% ;). Jak narazie idzie wam bardzo dobrze, a moje zdanie na temat tego modelu juz znasz :). Pzdr i bierzmy sie do walki (moze tez powalcze ;)).

fajnie slim ze sie przylanczasz ;) wrzucaj cos koniecznie

ok no to jezeli chodzi o karoserie to jest wiecej niz nie ma ;)

gt90%20-%20005.jpg

dosc trudne to zaglebienie ze wzgledu na rowki i takie tam. poza tym musialem poprawic miejsce zaraz za dzwiami na dole myslalem ze jest oddzielne a okazalo sie ze jest polaczone z progiem ;)

a tutaj troszke detalu, trzeba bedzie troche poprawek zrobic ;)

gt90%20-%20006.jpg

ok trzeba odpoczac od maxa ide grac w starcrafta :]

pozdrawiam

hehehe ale sie kome wkrecil w ta biewke:D:D

slim goni a wiktor zaniemowil z wrazenia:D:D doroboty panowie

hindus chybas sie lekko zapedzil z ogloszeniem zwyciescy poczkamy na koniec to ni znaczy ze kome "twoj faworyt" robi szybko samochod to zwyciezy......

zycze szczescia:D:Dwszystkim

No witam Was ludki :) Własnie wróciłem z mojej 2. budy...

Moj następny update będzie dopiero w sobotę :( Piszę bo widzę, że niektórzy nie czytają dokładnie dlaczego nie pokazuję nic nowego... A KOME musi korzystać z RAMu póki ma!

A tak ogólnie to ładnie Ci to wyszło KOME!!! Ale i tak będę lepszy ;>

Ale tak na poważnie to mam chęci do pracy nad tym modelem, ale nie mam czasu i kiepsko będzie przez tydzień zaspokoić Wasz głód na nowinki z mojej strony... :( Ale jak siądę w sobotę to nie nadążycie z czytaniem i oglądaniem ;)

A no można można :) Nawet trzeba!!! :> No właśnie... gdzie chłopaki od RHINO??? Tylko nie zaginajcie nas od razu precyzją ;) Widzę, że uczestników przybywa :0 To nie będzie bitwa... Raczej wojna na miarę atomowej... ;) Ale mówcie co chcecie... Samochodzik to fajny wybraliśmy z KOME do bitwy...??? :>

Zastanawia mnie jedno... Hmmm... Dlaczego wszyscy zaczynają modelować to autko od przodu a nie od tylu...??? ;>

dobra ja próbuje w rhino , może i nic z tego nie wyjdzie ale wychodze z założenia że nawet jak zchrzanie (co jest bardzo ale to bardzo prawdopodobne ;)) to czegoś się naucze. niebardzo wiem jak utworze potem z tego surface ale co tam. Narazie pokazuje co mam i tyle ;P mam nadzieje że ziomy od rhino mi pomogą bo dopiero zaczynam moją długą przeprawe ;) pozdro i powodzenia.

g17wj.jpg

g25lb.jpg

Kome chyba nie myślałeś że ci tak łatwo pójdzie :-P

A mam jeszcze pytanko, ma ktoś może fotke jak wygląda wlot powietrza, ten na klapie, bo ja zadnych fotek nie znalazlem i prawdę mówiąc to troche improwizuje.

PS.

Już nic nie wspomne że 50% fotek tego auta to jest jedno i to samo ujęcie, to samo zresztą co na początku tego tematu :-)

Dobra już zaczynająsię schody ;) po pierwsze chciałem zrobić najpierw wlot , potem maske i bolina dać ale niechciało mi zrobić ;) a sprawdzałem direction i ustawiłem wg tutka bzyka.... żeby nikt sie niepytałczy to robiłem :/ druga sprawa zrobiłem to normalnie chyba ;) ale jak wyeksportowałem do maxa to w miejscach gdzie szły curwy :D i dawałem sweep2rail pojawiły się ostre załamania zresztą co widać na renderku...pozdro i licze na pomoc..

13nt.jpg

bo gdybys a maxie zweldowal te elementy to by to zniklo i export do maxa to bardzo ciezka sprawa trzeba troszke posiedziec :) . A pozatym nie zebym ci zabranial ale czy nie za szybko chcesz sie brac za autka w nurbsach ?? a jestes nub w tj technice wiec jak zaczynasz to nigdy nie rob w dwoch polowkach bo nie ogarniesz potem laczenia srodek na calej serokosci ma byc jedno czesciowy no chyba ze przyjdzie czas na rhino4 a tam juz jest namiastka symmetry

ja rowniez proponowalbym raczej doszkolic sie w poly a potem brac sie za cos nowego juz kiedys poruszalem ten temacik , zwizany z lataniem po sofcie w celu znalezienia zlotego srodka :) . ? Nie bede tego odmrazal :) no co zycze ci powodzenia . Kome, Slim Sandman jestescie dalej od konkurecji :) ale chcialbym zobaczyc modele cale :) wszystkim zycze powodzenia i dokrecenia modelu do ostatnij srobki.