Napisano 22 Styczeń 200520 l witam wszystkich :) podjelismy z Wiktorem decyzje ze urzadzimy sobie mala bitewke a jej tematem bedzie to superauto: zapraszamy wszystkich chetnych do przylaczenia sie ;) nie ma zadnych ograniczen, nakazow, zakazow, ot taka sobie bitewka zeby nie bylo nudno. ciezko znalezc blueprinty do tego auta wiec zamieszczam jedyne jakie ja odkopalem: FORD GT90 BLUEPRINT (aby pobrac plik kliknij na "FordGT90.rar") pozdrawiam! kome ;)
Napisano 22 Styczeń 200520 l No no! :) Widzę, że się wziąłeś ostro do roboty... Muszę skorzystać z twoich blueprint'ów bo są lepsze od tch co ja posiadam ;) Jak na razie to ja nie ruszę dalej z pracką bo normalnie nauka non-stop :( Ale i tak Cię dogonie!!! ;>
Napisano 22 Styczeń 200520 l widze kome ze masz troche wiecej niz wiktor, zastanawiam sie czy nie pobawic sie z wami ale te blueprinty mnie troche znieche caja, nie ma zadnych dokładniejszych?
Napisano 22 Styczeń 200520 l No no kome :). Widac, ze nie dajesz fory i od poczatku ustawiasz poprzeczke wysoko :). Bardzo ladnie jak narazie. Wiktor do boju ;)!. Pzdr! :D
Napisano 22 Styczeń 200520 l Autor Wiktor - czekam na twoja riposte ;) slim_sandman - przeciez sa dokladne i to bardzo ;) Lt.Knysha - dziekowka ;) staram sie jak moge :P dzieki za posty i zapraszam do walki!
Napisano 22 Styczeń 200520 l Miałem chwilke czasu i przerobiłem troszke nadkole bo jakoś (chyba z przemęczenia) nie zauważyłem tego małego "uskoku" od wewnętrznej strony... :( Ale teraz jest wszystko pod kontrolą :) Staram się wykorzystać każdą wolną chwilę żeby coś zrobić, bo mnie jeszcze zbesztacie i powiecie, że jakiś nierób jestem albo leniwy ;> KOME pokaż siatkę :>
Napisano 22 Styczeń 200520 l No dobra, teraz ide na imprezke, a jutro jak wstane (o ile wstane :-p ) to sie biore i to ostro, tylko jakies referki musiał bym jeszcze znaleźć.
Napisano 22 Styczeń 200520 l Autor slim_sandman na google jest wystarczajoca duzo ;) fajnie ze ktos chce sie przylaczyc Wiktor - po niedzieli napewno mnie przegonisz, bez ramu ciezko mi bedzie sie posuwac do przodu ;) no dobra powoli robie karoserie.. ;) a tu siatka (jak zwykle burdel): pozdrawiam ;)
Napisano 22 Styczeń 200520 l Autor dzieki ;) k.. mac nie nawidze szyb! i to jeszcze takich wielkich.. ale jakos dalem rade. chyba ostatni up na dzisiaj. i tak wydaje mi sie ze duzo zrobilem ;) co jest, czyzbym sam bral udzial w bitwie? :P nie opierdzielac sie i nie mowie tego tylko do polymaniakow ale tagze do rhinowcow ;) chetnie obejzal bym ten model z rhinocerosa ;)
Napisano 22 Styczeń 200520 l Kome :). Przystopuj troche, bo juz widze, ze zrobiles prawie 50% karoserii, a Wiktor zaledwie 25% ;). Jak narazie idzie wam bardzo dobrze, a moje zdanie na temat tego modelu juz znasz :). Pzdr i bierzmy sie do walki (moze tez powalcze ;)).
Napisano 23 Styczeń 200520 l Autor fajnie slim ze sie przylanczasz ;) wrzucaj cos koniecznie ok no to jezeli chodzi o karoserie to jest wiecej niz nie ma ;) dosc trudne to zaglebienie ze wzgledu na rowki i takie tam. poza tym musialem poprawic miejsce zaraz za dzwiami na dole myslalem ze jest oddzielne a okazalo sie ze jest polaczone z progiem ;) a tutaj troszke detalu, trzeba bedzie troche poprawek zrobic ;) ok trzeba odpoczac od maxa ide grac w starcrafta :] pozdrawiam
Napisano 23 Styczeń 200520 l Nie wiele zrobiłem, ale żeby nie wyglądało że tylko kome coś robi to już wrzuce, oczywiście będą jeszcze poprawki.
Napisano 23 Styczeń 200520 l hindus, może się z nami podzielisz tą wiedzą. Chciał bym ci zwrócić uwagę ze ja zacząłem dziś o 12 00 (szukać referek), a o 13 00 modelować ps: a przed chwilą jeździłem na rowerze :-)
Napisano 23 Styczeń 200520 l no kome narzucileś zabójcze tępo, piękny modelik; jak będe miał sie do czego przyłączac jeszcze to w okolicach środy, czwartku macie kolejnego uczestnika, czyli mnie, pozdro
Napisano 23 Styczeń 200520 l hehehe ale sie kome wkrecil w ta biewke:D:D slim goni a wiktor zaniemowil z wrazenia:D:D doroboty panowie hindus chybas sie lekko zapedzil z ogloszeniem zwyciescy poczkamy na koniec to ni znaczy ze kome "twoj faworyt" robi szybko samochod to zwyciezy...... zycze szczescia:D:Dwszystkim
Napisano 23 Styczeń 200520 l Autor niezle slim ;) hmm co do mojego tępa to poprostu korzystam z tego ze mam dodatkowy ram od jutra bardzo zwolnie (szkola i slabszy sprzet) wiec spokojnie mnie dogonicie ;) dzieki nielot ;) pozdrawiam!
Napisano 23 Styczeń 200520 l Autor zmeczylem sie modelowaniem to zrobilem lakier zaczelo sie od tego: a stanelo na tym: chociaz wydaje mi sie ze i tak jeszcze ulegnie zmianie ;) pozdro
Napisano 23 Styczeń 200520 l No witam Was ludki :) Własnie wróciłem z mojej 2. budy... Moj następny update będzie dopiero w sobotę :( Piszę bo widzę, że niektórzy nie czytają dokładnie dlaczego nie pokazuję nic nowego... A KOME musi korzystać z RAMu póki ma! A tak ogólnie to ładnie Ci to wyszło KOME!!! Ale i tak będę lepszy ;> Ale tak na poważnie to mam chęci do pracy nad tym modelem, ale nie mam czasu i kiepsko będzie przez tydzień zaspokoić Wasz głód na nowinki z mojej strony... :( Ale jak siądę w sobotę to nie nadążycie z czytaniem i oglądaniem ;)
Napisano 23 Styczeń 200520 l Chłopaki szalejecie :) Też się przyłączam, oczywiście jeśli można. Postaram się skończyć :) Narazie maska:
Napisano 23 Styczeń 200520 l A no można można :) Nawet trzeba!!! :> No właśnie... gdzie chłopaki od RHINO??? Tylko nie zaginajcie nas od razu precyzją ;) Widzę, że uczestników przybywa :0 To nie będzie bitwa... Raczej wojna na miarę atomowej... ;) Ale mówcie co chcecie... Samochodzik to fajny wybraliśmy z KOME do bitwy...??? :> Zastanawia mnie jedno... Hmmm... Dlaczego wszyscy zaczynają modelować to autko od przodu a nie od tylu...??? ;>
Napisano 23 Styczeń 200520 l kome "twoj faworyt" robi szybko samochod... tak mój faworyt :P a nie dltego tak sądze tylko dlatego że widziałem juz pare prac kome'a i jestem pod wrażeniem , wiem czego sie spodziewać :D
Napisano 23 Styczeń 200520 l Kome gonie cie :-P Teraz zrobie sobie przerwe bo patrzałki mnie zaczynają boleć, ale w nocy wróce (chyba), i zrobie jeszcze kilka poprawek z przodu, i będę mógł sie brać za reszte modelu.
Napisano 23 Styczeń 200520 l Autor wow slim zaczynam sie powaznie bac :) zaraz wskakuje do maxa i pomodeluje troche ;) pozdrawiam
Napisano 23 Styczeń 200520 l dobra ja próbuje w rhino , może i nic z tego nie wyjdzie ale wychodze z założenia że nawet jak zchrzanie (co jest bardzo ale to bardzo prawdopodobne ;)) to czegoś się naucze. niebardzo wiem jak utworze potem z tego surface ale co tam. Narazie pokazuje co mam i tyle ;P mam nadzieje że ziomy od rhino mi pomogą bo dopiero zaczynam moją długą przeprawe ;) pozdro i powodzenia.
Napisano 23 Styczeń 200520 l Autor wow rhino :D no tak, ja ci nie pomoge, czekaj az bzyku albo loozack tu wpadnie ;) cholera utknąlem z tylu i nie wiem jak wybrne.. prace modelarskie narazie stoja :| pozdro
Napisano 23 Styczeń 200520 l Kome chyba nie myślałeś że ci tak łatwo pójdzie :-P A mam jeszcze pytanko, ma ktoś może fotke jak wygląda wlot powietrza, ten na klapie, bo ja zadnych fotek nie znalazlem i prawdę mówiąc to troche improwizuje. PS. Już nic nie wspomne że 50% fotek tego auta to jest jedno i to samo ujęcie, to samo zresztą co na początku tego tematu :-)
Napisano 23 Styczeń 200520 l http://www.deespona.com/3denciclopedia/models/fordgt90.html skonczylem ;)
Napisano 23 Styczeń 200520 l Szczerze to i ja bym spróbował ;), ale chyba jeszcze nie jestem gotów na takie wyzwanie(ale może jak czas pozwoli ;) Jak mówisz o wlotach na przedniej klapie to może się przyda (pewno i tak już to widziałeś, ale na wszelki dam :):http://www.carhobby.com/96f8285.JPG http://www.rossomodel.com/it/FOTOM/ford%20gt%2090%20maisto%201.jpg
Napisano 23 Styczeń 200520 l widziałem, troche to smutne że jest tak mało zdjęć tak fajnej furki. A co do tych fotek to widziałem, ale nie chce się opierać na zdjęciach zabawki, bo są one robione ze sporymi uproszczeniami, a ja mam większe ambicje :-P
Napisano 23 Styczeń 200520 l Wiem ze brzydko :( ale na szybko robilem heheh http://www.fordvehicles.com/fordgt/ moze to wam pomoze ? ;)
Napisano 24 Styczeń 200520 l Dobra, czas iść spać, wrzucam to co zdążyłem dzisiaj zrobić (a właściwie wczoraj i przez 2 godziny dzisiaj :-P). Zrobiłem jaeszcze raz cały przód, bo mi sie nie podobał.
Napisano 24 Styczeń 200520 l Autor slim baardzo dobrze ci idzie ;) ale i tak bede lepszy ;) powodzenia ppk no teraz to sie postarales ale to nie jest gt90.. przykro mi ale twoja praca nie bedzie brana pod uwage ;) pozdrawiam wszystkich
Napisano 24 Styczeń 200520 l Dobra już zaczynająsię schody ;) po pierwsze chciałem zrobić najpierw wlot , potem maske i bolina dać ale niechciało mi zrobić ;) a sprawdzałem direction i ustawiłem wg tutka bzyka.... żeby nikt sie niepytałczy to robiłem :/ druga sprawa zrobiłem to normalnie chyba ;) ale jak wyeksportowałem do maxa to w miejscach gdzie szły curwy :D i dawałem sweep2rail pojawiły się ostre załamania zresztą co widać na renderku...pozdro i licze na pomoc..
Napisano 24 Styczeń 200520 l bo gdybys a maxie zweldowal te elementy to by to zniklo i export do maxa to bardzo ciezka sprawa trzeba troszke posiedziec :) . A pozatym nie zebym ci zabranial ale czy nie za szybko chcesz sie brac za autka w nurbsach ?? a jestes nub w tj technice wiec jak zaczynasz to nigdy nie rob w dwoch polowkach bo nie ogarniesz potem laczenia srodek na calej serokosci ma byc jedno czesciowy no chyba ze przyjdzie czas na rhino4 a tam juz jest namiastka symmetry
Napisano 24 Styczeń 200520 l ja rowniez proponowalbym raczej doszkolic sie w poly a potem brac sie za cos nowego juz kiedys poruszalem ten temacik , zwizany z lataniem po sofcie w celu znalezienia zlotego srodka :) . ? Nie bede tego odmrazal :) no co zycze ci powodzenia . Kome, Slim Sandman jestescie dalej od konkurecji :) ale chcialbym zobaczyc modele cale :) wszystkim zycze powodzenia i dokrecenia modelu do ostatnij srobki.
Napisano 24 Styczeń 200520 l Chłopaki spieszy się gdzieś wam? :P Kome rozumiem, że musi się wyszaleś z ramem, ale to nie oznacza, że trzeba go gonić :) Mały update:
Napisano 24 Styczeń 200520 l na razie mam to ;) bez chamferów, około 30 minut roboty... ide w dobrym kierunku ? :) ?? ładnie chris ;)