polka dot Napisano 22 Styczeń 2005 Share Napisano 22 Styczeń 2005 witam wszystkich :) podjelismy z Wiktorem decyzje ze urzadzimy sobie mala bitewke a jej tematem bedzie to superauto: zapraszamy wszystkich chetnych do przylaczenia sie ;) nie ma zadnych ograniczen, nakazow, zakazow, ot taka sobie bitewka zeby nie bylo nudno. ciezko znalezc blueprinty do tego auta wiec zamieszczam jedyne jakie ja odkopalem: FORD GT90 BLUEPRINT (aby pobrac plik kliknij na "FordGT90.rar") pozdrawiam! kome ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 22 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2005 no to wrzucam co narazie zrobilem: inne oswietlenie: pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wiktor Napisano 22 Styczeń 2005 Share Napisano 22 Styczeń 2005 No no! :) Widzę, że się wziąłeś ostro do roboty... Muszę skorzystać z twoich blueprint'ów bo są lepsze od tch co ja posiadam ;) Jak na razie to ja nie ruszę dalej z pracką bo normalnie nauka non-stop :( Ale i tak Cię dogonie!!! ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 22 Styczeń 2005 Share Napisano 22 Styczeń 2005 widze kome ze masz troche wiecej niz wiktor, zastanawiam sie czy nie pobawic sie z wami ale te blueprinty mnie troche znieche caja, nie ma zadnych dokładniejszych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 22 Styczeń 2005 Share Napisano 22 Styczeń 2005 No no kome :). Widac, ze nie dajesz fory i od poczatku ustawiasz poprzeczke wysoko :). Bardzo ladnie jak narazie. Wiktor do boju ;)!. Pzdr! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 22 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2005 Wiktor - czekam na twoja riposte ;) slim_sandman - przeciez sa dokladne i to bardzo ;) Lt.Knysha - dziekowka ;) staram sie jak moge :P dzieki za posty i zapraszam do walki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wiktor Napisano 22 Styczeń 2005 Share Napisano 22 Styczeń 2005 Miałem chwilke czasu i przerobiłem troszke nadkole bo jakoś (chyba z przemęczenia) nie zauważyłem tego małego "uskoku" od wewnętrznej strony... :( Ale teraz jest wszystko pod kontrolą :) Staram się wykorzystać każdą wolną chwilę żeby coś zrobić, bo mnie jeszcze zbesztacie i powiecie, że jakiś nierób jestem albo leniwy ;> KOME pokaż siatkę :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 22 Styczeń 2005 Share Napisano 22 Styczeń 2005 No dobra, teraz ide na imprezke, a jutro jak wstane (o ile wstane :-p ) to sie biore i to ostro, tylko jakies referki musiał bym jeszcze znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 22 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2005 slim_sandman na google jest wystarczajoca duzo ;) fajnie ze ktos chce sie przylaczyc Wiktor - po niedzieli napewno mnie przegonisz, bez ramu ciezko mi bedzie sie posuwac do przodu ;) no dobra powoli robie karoserie.. ;) a tu siatka (jak zwykle burdel): pozdrawiam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dracools Napisano 22 Styczeń 2005 Share Napisano 22 Styczeń 2005 Tylko spróbujta mi tego nie dokończuć :]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 22 Styczeń 2005 Share Napisano 22 Styczeń 2005 Bardzo ladnie :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 22 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2005 dzieki ;) k.. mac nie nawidze szyb! i to jeszcze takich wielkich.. ale jakos dalem rade. chyba ostatni up na dzisiaj. i tak wydaje mi sie ze duzo zrobilem ;) co jest, czyzbym sam bral udzial w bitwie? :P nie opierdzielac sie i nie mowie tego tylko do polymaniakow ale tagze do rhinowcow ;) chetnie obejzal bym ten model z rhinocerosa ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldack Napisano 22 Styczeń 2005 Share Napisano 22 Styczeń 2005 no wreszcie jakis postep znaczacy:Dpozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 22 Styczeń 2005 Share Napisano 22 Styczeń 2005 Kome :). Przystopuj troche, bo juz widze, ze zrobiles prawie 50% karoserii, a Wiktor zaledwie 25% ;). Jak narazie idzie wam bardzo dobrze, a moje zdanie na temat tego modelu juz znasz :). Pzdr i bierzmy sie do walki (moze tez powalcze ;)). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 23 Styczeń 2005 Share Napisano 23 Styczeń 2005 kome juz 50% wiktor zaledwie 25% a ja właśnie wstałem i zaczynam :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 23 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2005 fajnie slim ze sie przylanczasz ;) wrzucaj cos koniecznie ok no to jezeli chodzi o karoserie to jest wiecej niz nie ma ;) dosc trudne to zaglebienie ze wzgledu na rowki i takie tam. poza tym musialem poprawic miejsce zaraz za dzwiami na dole myslalem ze jest oddzielne a okazalo sie ze jest polaczone z progiem ;) a tutaj troszke detalu, trzeba bedzie troche poprawek zrobic ;) ok trzeba odpoczac od maxa ide grac w starcrafta :] pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B1942 Napisano 23 Styczeń 2005 Share Napisano 23 Styczeń 2005 naprawde fajnie to wyglada moglbys dac puzniej render siadki?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 23 Styczeń 2005 Share Napisano 23 Styczeń 2005 Nie wiele zrobiłem, ale żeby nie wyglądało że tylko kome coś robi to już wrzuce, oczywiście będą jeszcze poprawki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 23 Styczeń 2005 Share Napisano 23 Styczeń 2005 może i wy jeszcze nie, ale ja już wiem kto będzie zwycięzćą ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 23 Styczeń 2005 Share Napisano 23 Styczeń 2005 hindus, może się z nami podzielisz tą wiedzą. Chciał bym ci zwrócić uwagę ze ja zacząłem dziś o 12 00 (szukać referek), a o 13 00 modelować ps: a przed chwilą jeździłem na rowerze :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 23 Styczeń 2005 Share Napisano 23 Styczeń 2005 no kome narzucileś zabójcze tępo, piękny modelik; jak będe miał sie do czego przyłączac jeszcze to w okolicach środy, czwartku macie kolejnego uczestnika, czyli mnie, pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 23 Styczeń 2005 Share Napisano 23 Styczeń 2005 no, tylko mam nadzieje że będziesz modelował z normalną prędkością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 23 Styczeń 2005 Share Napisano 23 Styczeń 2005 hehehe ale sie kome wkrecil w ta biewke:D:D slim goni a wiktor zaniemowil z wrazenia:D:D doroboty panowie hindus chybas sie lekko zapedzil z ogloszeniem zwyciescy poczkamy na koniec to ni znaczy ze kome "twoj faworyt" robi szybko samochod to zwyciezy...... zycze szczescia:D:Dwszystkim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 23 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2005 niezle slim ;) hmm co do mojego tępa to poprostu korzystam z tego ze mam dodatkowy ram od jutra bardzo zwolnie (szkola i slabszy sprzet) wiec spokojnie mnie dogonicie ;) dzieki nielot ;) pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 23 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2005 zmeczylem sie modelowaniem to zrobilem lakier zaczelo sie od tego: a stanelo na tym: chociaz wydaje mi sie ze i tak jeszcze ulegnie zmianie ;) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wiktor Napisano 23 Styczeń 2005 Share Napisano 23 Styczeń 2005 No witam Was ludki :) Własnie wróciłem z mojej 2. budy... Moj następny update będzie dopiero w sobotę :( Piszę bo widzę, że niektórzy nie czytają dokładnie dlaczego nie pokazuję nic nowego... A KOME musi korzystać z RAMu póki ma! A tak ogólnie to ładnie Ci to wyszło KOME!!! Ale i tak będę lepszy ;> Ale tak na poważnie to mam chęci do pracy nad tym modelem, ale nie mam czasu i kiepsko będzie przez tydzień zaspokoić Wasz głód na nowinki z mojej strony... :( Ale jak siądę w sobotę to nie nadążycie z czytaniem i oglądaniem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 23 Styczeń 2005 Share Napisano 23 Styczeń 2005 Chłopaki szalejecie :) Też się przyłączam, oczywiście jeśli można. Postaram się skończyć :) Narazie maska: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wiktor Napisano 23 Styczeń 2005 Share Napisano 23 Styczeń 2005 A no można można :) Nawet trzeba!!! :> No właśnie... gdzie chłopaki od RHINO??? Tylko nie zaginajcie nas od razu precyzją ;) Widzę, że uczestników przybywa :0 To nie będzie bitwa... Raczej wojna na miarę atomowej... ;) Ale mówcie co chcecie... Samochodzik to fajny wybraliśmy z KOME do bitwy...??? :> Zastanawia mnie jedno... Hmmm... Dlaczego wszyscy zaczynają modelować to autko od przodu a nie od tylu...??? ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 23 Styczeń 2005 Share Napisano 23 Styczeń 2005 kome "twoj faworyt" robi szybko samochod... tak mój faworyt :P a nie dltego tak sądze tylko dlatego że widziałem juz pare prac kome'a i jestem pod wrażeniem , wiem czego sie spodziewać :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 23 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2005 chris dzieki ;) dzieki za posty ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 23 Styczeń 2005 Share Napisano 23 Styczeń 2005 Kome gonie cie :-P Teraz zrobie sobie przerwe bo patrzałki mnie zaczynają boleć, ale w nocy wróce (chyba), i zrobie jeszcze kilka poprawek z przodu, i będę mógł sie brać za reszte modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 23 Styczeń 2005 Share Napisano 23 Styczeń 2005 no no panowie zajefajnie:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 23 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2005 wow slim zaczynam sie powaznie bac :) zaraz wskakuje do maxa i pomodeluje troche ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 23 Styczeń 2005 Share Napisano 23 Styczeń 2005 dobra ja próbuje w rhino , może i nic z tego nie wyjdzie ale wychodze z założenia że nawet jak zchrzanie (co jest bardzo ale to bardzo prawdopodobne ;)) to czegoś się naucze. niebardzo wiem jak utworze potem z tego surface ale co tam. Narazie pokazuje co mam i tyle ;P mam nadzieje że ziomy od rhino mi pomogą bo dopiero zaczynam moją długą przeprawe ;) pozdro i powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 23 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2005 wow rhino :D no tak, ja ci nie pomoge, czekaj az bzyku albo loozack tu wpadnie ;) cholera utknąlem z tylu i nie wiem jak wybrne.. prace modelarskie narazie stoja :| pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 23 Styczeń 2005 Share Napisano 23 Styczeń 2005 Kome chyba nie myślałeś że ci tak łatwo pójdzie :-P A mam jeszcze pytanko, ma ktoś może fotke jak wygląda wlot powietrza, ten na klapie, bo ja zadnych fotek nie znalazlem i prawdę mówiąc to troche improwizuje. PS. Już nic nie wspomne że 50% fotek tego auta to jest jedno i to samo ujęcie, to samo zresztą co na początku tego tematu :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PPK Napisano 23 Styczeń 2005 Share Napisano 23 Styczeń 2005 http://www.deespona.com/3denciclopedia/models/fordgt90.html skonczylem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 23 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2005 ale brzydko :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 23 Styczeń 2005 Share Napisano 23 Styczeń 2005 Szczerze to i ja bym spróbował ;), ale chyba jeszcze nie jestem gotów na takie wyzwanie(ale może jak czas pozwoli ;) Jak mówisz o wlotach na przedniej klapie to może się przyda (pewno i tak już to widziałeś, ale na wszelki dam :):http://www.carhobby.com/96f8285.JPG http://www.rossomodel.com/it/FOTOM/ford%20gt%2090%20maisto%201.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 23 Styczeń 2005 Share Napisano 23 Styczeń 2005 widziałem, troche to smutne że jest tak mało zdjęć tak fajnej furki. A co do tych fotek to widziałem, ale nie chce się opierać na zdjęciach zabawki, bo są one robione ze sporymi uproszczeniami, a ja mam większe ambicje :-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 23 Styczeń 2005 Share Napisano 23 Styczeń 2005 Rozumiem rozumiem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PPK Napisano 23 Styczeń 2005 Share Napisano 23 Styczeń 2005 Wiem ze brzydko :( ale na szybko robilem heheh http://www.fordvehicles.com/fordgt/ moze to wam pomoze ? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 24 Styczeń 2005 Share Napisano 24 Styczeń 2005 Dobra, czas iść spać, wrzucam to co zdążyłem dzisiaj zrobić (a właściwie wczoraj i przez 2 godziny dzisiaj :-P). Zrobiłem jaeszcze raz cały przód, bo mi sie nie podobał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 24 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2005 slim baardzo dobrze ci idzie ;) ale i tak bede lepszy ;) powodzenia ppk no teraz to sie postarales ale to nie jest gt90.. przykro mi ale twoja praca nie bedzie brana pod uwage ;) pozdrawiam wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 24 Styczeń 2005 Share Napisano 24 Styczeń 2005 http://www.3dfinlay.net/gallery/albums/album141/prints.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 24 Styczeń 2005 Share Napisano 24 Styczeń 2005 Dobra już zaczynająsię schody ;) po pierwsze chciałem zrobić najpierw wlot , potem maske i bolina dać ale niechciało mi zrobić ;) a sprawdzałem direction i ustawiłem wg tutka bzyka.... żeby nikt sie niepytałczy to robiłem :/ druga sprawa zrobiłem to normalnie chyba ;) ale jak wyeksportowałem do maxa to w miejscach gdzie szły curwy :D i dawałem sweep2rail pojawiły się ostre załamania zresztą co widać na renderku...pozdro i licze na pomoc.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 24 Styczeń 2005 Share Napisano 24 Styczeń 2005 bo gdybys a maxie zweldowal te elementy to by to zniklo i export do maxa to bardzo ciezka sprawa trzeba troszke posiedziec :) . A pozatym nie zebym ci zabranial ale czy nie za szybko chcesz sie brac za autka w nurbsach ?? a jestes nub w tj technice wiec jak zaczynasz to nigdy nie rob w dwoch polowkach bo nie ogarniesz potem laczenia srodek na calej serokosci ma byc jedno czesciowy no chyba ze przyjdzie czas na rhino4 a tam juz jest namiastka symmetry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 24 Styczeń 2005 Share Napisano 24 Styczeń 2005 ja rowniez proponowalbym raczej doszkolic sie w poly a potem brac sie za cos nowego juz kiedys poruszalem ten temacik , zwizany z lataniem po sofcie w celu znalezienia zlotego srodka :) . ? Nie bede tego odmrazal :) no co zycze ci powodzenia . Kome, Slim Sandman jestescie dalej od konkurecji :) ale chcialbym zobaczyc modele cale :) wszystkim zycze powodzenia i dokrecenia modelu do ostatnij srobki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 24 Styczeń 2005 Share Napisano 24 Styczeń 2005 Chłopaki spieszy się gdzieś wam? :P Kome rozumiem, że musi się wyszaleś z ramem, ale to nie oznacza, że trzeba go gonić :) Mały update: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 24 Styczeń 2005 Share Napisano 24 Styczeń 2005 na razie mam to ;) bez chamferów, około 30 minut roboty... ide w dobrym kierunku ? :) ?? ładnie chris ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi