chudy Napisano 24 Styczeń 2005 Share Napisano 24 Styczeń 2005 no to ja też pokaże co zrobiłem, miałem troche czasu więc coś udało sie wyskubać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 24 Styczeń 2005 Share Napisano 24 Styczeń 2005 No no, ładnie, nie powiem. Fajnie ze tyle ludzi chce się dołączyć, aż chce się robić :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 24 Styczeń 2005 Share Napisano 24 Styczeń 2005 Naprawde dobrze wam idzie! Tak pozatym proponuje zmienić temat na "Pojazd 3D: Ford GT90" bo śmiesznie by wyglądało jakby byli wszyscy wypisani :P A u mnie powoli do przodu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 24 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2005 no --Chris-- bardzo ladnie ci idzie, tak jak chudemu i slimowi ;) czekamy na modele ;) tamat juz zmieniony :D --Chris-- masz racje po cholere chcecie mnie gonic przeciez to nie jest bitwa kto pierwszy ;) pozdro ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 24 Styczeń 2005 Share Napisano 24 Styczeń 2005 Widze że konkurencja coraz większa, coraz ciekawiej. Ja na dzisiaj mam koniec, czasem trzeba sie uczyć :-( Kome, coś dawno nie widzieliśmy twoich postępów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 24 Styczeń 2005 Share Napisano 24 Styczeń 2005 slim bardzo ladnie ale widac kilka bugow:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 24 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2005 no no slim dajesz rade ja jeszcze tam nie doszedlem ;) --Chris-- prosil mnie o wrzucanie jego updatow wiec macie: mowi ze jest kilka krzywizn do poprawy i detale do dorobienia :) a mojego upa zobaczycie jeszcze dzisiaj ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 24 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2005 ja sie wcale nie opieprzam ;) na dowod macie to: nie daje tylu bo niekompletny i z bledami :> slim moze bedziesz tak dobry i podzielisz sie siatka tylu? ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wiktor Napisano 24 Styczeń 2005 Share Napisano 24 Styczeń 2005 Eeee noooo ludki!!! :) Wolniej troszkę bo robicie błędy!!!!!!! To nie wyścigi!!! Nie lepiej byloby się bardziej przyłożyć, robić model dłużej i mieć wszystko dopięte na ostani guzik...??? Hmmm??? A chłopaki od Rhino coś w małym składzie... :( J Ja na razie pozostaje w tyle bo wczoraj miałem poważną awarię... :( Dysk HDD podzedł z dymem... i zdanymi... :( a co za tym idzie... z modelem : Robie wszystko od nowa :.( Ciekawe jak ja Was teraz dogonie...? Trzymajcie za mnie wszystko co tylko można!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 24 Styczeń 2005 Share Napisano 24 Styczeń 2005 hehe kome powiedz mi jakiego dokladnie masz proca :) 600 ale co PIII czy celerek czy co innego ?? o i mam nadzije ze wreszcie skonczysz jakis do konca bo duzo umiesz ale nigdy nie docierasz do konca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 24 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2005 z tym docieraniem do konca Bzyku masz racje ;) spowodowane to najczesciej wlasnie sprzetem.. a procek to duron ;) obiecalem i trzymam sie tego ze jak bede mial dobry sprzet to pokoncze wszystko po kolei ;) najpierw alfe potem rosse i moze cos jeszcze ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B1942 Napisano 24 Styczeń 2005 Share Napisano 24 Styczeń 2005 ej no idziecie jak buza (I like it)oby tak dalej :D szczegolnie kome pedzi jak szalony:D fajnie to wyglada:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 24 Styczeń 2005 Share Napisano 24 Styczeń 2005 Ma ktoś może zdjęcia tej furki od góry? Ale nie modelu tylko prawdziwego auta, bo prawdę mówiąc tak jak przy wlotach nie mam zielonego pojęcia jak tam właściwie lecą te krawędzie drzwi, a super by było jak by ktoś miał fotke na któryej widać tylą krawędź drzwi, był bym poprostu w siódmym niebie :-p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 25 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2005 fotki modelu w zupelnosci ci wystarczą bo jezeli chodzi o zgodnosc z oryginalem w kwestii ksztaltow jo jest to zgodnosc niemalze 100 procentowa ;) ty niedobry miales sie podzielic siatka ;) a co powiecie na to?? >>klik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 25 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2005 dobra jezeli chodzi o tyl to mam juz tyle ;) pozdrawiam i powtarzam ze ta bitwa nie jest na czas!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 25 Styczeń 2005 Share Napisano 25 Styczeń 2005 Miałem się dzielić siatką? Sorki, musiałem nie doczytać. Jak wróce z budy to wrzuce. Całkiem ładną pupcię widzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 25 Styczeń 2005 Share Napisano 25 Styczeń 2005 heheh Kome lepiej naucz sie konczyc :) bo z kobietami bedziesz mial ciezko ;] ... Pozatym podobaja mi sie twoje pracki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 25 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2005 predetor ;) hm tego skoncze napewno ze wzgledu na to ze jest to bitwa ;) a z kobitami problemu nie mam, bo juz swoja milosc znalazlem ;) ciesze sie ze ci sie podoba ;) po szkole cos wrzuce ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 25 Styczeń 2005 Share Napisano 25 Styczeń 2005 kome--> bardzo ladny tyl ja jestem podwrazeniem tepa pracy :D ten lakier(kome) mi sie podoba narazie wydaje mi sie ze idziecie bardzo rowno jeden ma wiecej bledow drugi mniej ale bardzo rowno idziecie zobaczymy co pokaze Wiktor:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wiktor Napisano 25 Styczeń 2005 Share Napisano 25 Styczeń 2005 No cześć ludziska!!! :) Jak już wsopminałem miałem problemik ze sprzętem :( I robie wszystko od początku dlatego proszę nie krzyczcie po mnie, że mało zrobiłem... ;) Powolutku czasu mi przybywa i będę ostro dawał czadu przy modelowaniu i będę intensywnie zamieszczał wyniki moich prac :) Dzisiaj troszkę przodu - może mało ale zacząłem modelować dzisiaj bo miałem trochę luzu :> NIELOT007: ja Im pokaże jeszcze ;>>> Sie nie martw!!! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 25 Styczeń 2005 Share Napisano 25 Styczeń 2005 Wiktor, nie chciał bym być tak z tyłu, ale musze powidzieć że bardzo mi się podoba, nie wiele tego masz, ale już widac że bardzo dokładnie robisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 25 Styczeń 2005 Share Napisano 25 Styczeń 2005 bardzo starannie ci to idze wida ze sie starasz rob tak dalej a wygrasz:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wiktor Napisano 25 Styczeń 2005 Share Napisano 25 Styczeń 2005 Tutaj nie ma wygranych ani przegranych - każdy tworzy wg swojego gustu i upodobania. Nie ma 2 takich samych siatek - każdy model jest wyjątkowy i z każdego można coś wynieść dla siebie... Zawsze można podglądnąć jakąś ciekawą metodę, itd., itp. Lubie mieć wszystko dopięte na ostatni guzik dlatego mogę nie mieć takiego tempa jak reszta uczestników, ale będę się starał jak tylko mogę żeby móc coś ciekawego pokazać. KOME: no ślicznie Ci to wyszło :) SLIM_SANDMAN: tutaj też "ja być" pod wrażeniem :) CHRIS i CHUDY: chłopaki widzę, że łeb w łeb idziecie... HINDUS: nie poddawaj się z tym Rhino!!! Próbuj, a dojdziesz do wprawy - pamiętaj "upór i cięzka praca" a wszystko się uda!!! Rozkazuje Ci zacząć to w Rhino od początku!!! ;> A spróbuj się poddać to Cię wszyscy znajdziemy i... no wiesz... :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 25 Styczeń 2005 Share Napisano 25 Styczeń 2005 Wiktor bardzo ladnie :). Tak jak juz zauwazyli waszmosciowie - starasz sie i widac, ze robisz dokladnie :). Oby tak dalej :). Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 25 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2005 Wiktor - gratulacje bardzo dokladnie ;) potwierdzam tylko zdanie przedmowcow ;) wlasnie wrocilem do domku, renderek sie zrobil (prawie 8h) wiec pokazuje wam ostateczna wersje MOJEGO od podstaw lakieru ;) >>TUTAJ hmm sa trzy bugi z przodu ale do dlatego ze do lakieru uzywalemwczesniejszego modelu, teraz bugow nie ma ;) pozddrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 25 Styczeń 2005 Share Napisano 25 Styczeń 2005 kome - swietnie idzie ci modelowanie tych samochodów ... i mysle ze troche przesadziles z renderem bo moza tak zoptymalizowac to wszystko ze nawet i u ciebie bedzie sie to rederowalo spoknjie w 1h ... ;] pieknie chlopaky ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 25 Styczeń 2005 Share Napisano 25 Styczeń 2005 Kome nie przesadzaj bo cie znajde i w dupcz dostaniesz :-) A tak poważnie to bardzo fajnie (moja dziewczyna też tak uważa), troche masz za ostre przejscie między przednią szybą a drzwiami, jest tam szczelina ale bryła dachu nie powinna mieć na niej krawędzi, widać to po odbiciu (ja też sie z tym męcze) Tylko zastanawiam sie po co ci rendery z lakierem jak tyle roboty jeszcze przed Tobą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wiktor Napisano 25 Styczeń 2005 Share Napisano 25 Styczeń 2005 Dzięki KOME!!! Qrcze, fajne to masz... :) Lakierek taki, że mucha nie siada :> Robie teraz nadkole i przód (wlocik mi fajnie wyszedł :> ) - jest z tym roboty... Ale o to chodzi! ;> Tak ogólnie panowie... Robimy wnętrze czy pierdołami się nie zajmujemy??? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 25 Styczeń 2005 Share Napisano 25 Styczeń 2005 Może najpierw zróbmy z zewnątrz, bo co dośrodka to nie wiem jak wy ale ja znalazłem całą jedną fote. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wiktor Napisano 25 Styczeń 2005 Share Napisano 25 Styczeń 2005 Lepiej za środek się nie bierzmy... Już wolę ten czas przeznaczyć na nową bitwę - w tym aucie jest za dużo "pierdołków" w środku... Szkoda czasu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 25 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2005 hm co do renderow z lakierem, jak jestem w szkole komp ma wystarczjaco duzo czasu zeby sobie policzyc a ze nie wiem co dac na tapete to moge wrzucic fordzika z wlasnym lakierkiem ;) wiktor ja tam bede robil zarowno wnetrze jak i silnik ;) slim co do szyby to wiem ze musze to poprawic, mam nadzieje ze jakos sobie z tym poradze :| pozdrawiam ;) ps. hura mam juz nowy dysk! ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 25 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2005 update --Chrisa--: "Daję bez lakieru, aby nikt nie pomyślał, że ukrywam jakieś krzywizny. Detale tego "wlotu" z boku wkrótce zrobie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 25 Styczeń 2005 Share Napisano 25 Styczeń 2005 --Chris-- wydaje mi sie ze masz cos nie tak z boczna szyba, plaska sie strasnie wydaje a chyba powinna byc dosc mocno wypuklas, poza tym super kome no super; masz juz prawie gotową karose; chyba zostalem z tylu, ale nadgonie :P Wiktor no dolaczam sie do przedmowcow, bardzo dokladnie i estetycznie a co do wnętrza mysle ze sprobuje, bedzie moje pierwsze :D ale narazie karose musze skonczyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 25 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2005 witam ;) no i tylek prawie skonczony, musze troche wyrownac nie chcialo mi sie ale tragicznie nie jest wiec narazie moge wrzucic. jezeli chodzi i karoserie to jeszcze tylko szyby i bedzie gotowe ;) pozdro ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 25 Styczeń 2005 Share Napisano 25 Styczeń 2005 hehe kome cos ci procek zwalnia :D a tak wogole to bardzo fajnie wyglada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 25 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2005 ja wiem czy zwalnia ;) poprostu sie waha miedzy 599 a 607mhz ;) a kiedy ty dasz update? ludzie czemu nikt nic nie daje! pozdro ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 25 Styczeń 2005 Share Napisano 25 Styczeń 2005 --Chrisa--, bardzo fajnie ci idzie, kome spoko spoko, bedzie update, właśnie wróciłem z wieczornej rowerowej przejażdżki i siadam do kompa. Kurcze też musze fotki tak jak wy wrzucać, będzie mniej klikania, tylko powiedzcie mi na jaki serwer wrzucacie, bo na darmowe konto www na wp chyba nie bardzo jest sęs. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 26 Styczeń 2005 Share Napisano 26 Styczeń 2005 Dobra, wrzucam update żeby Kome nie marudził :-) Zacząłem wlot, ele to dopiero początek, nie skończyłem bo brat mi marudzi że chce iść spać, jutro skończe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 26 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2005 nie marudze nie marudze poprostu nie chce zeby wygladalo ze sam robie cala bitwe ;) a server to na lycosie (http://www.members.lycos.co.uk i http://www.lycos.co.uk) btw bardzo fajnie ale z przodu troche krzywo jest a ja swoimzwyczajem zrobilem z lakierem zeby zobaczyc jak sie odbicia ukladaja i chyba dobrze jest ;) edit: ma ktos pomysl jak te swiatla powinny w srodku wygladac? wiem tylko ze jest tam 6 diodopodobnych zarowek, a ze zdjec chyba wynika ze przed nimi znajduje sie szybka z bumpem.. (pionowe rowki) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 26 Styczeń 2005 Share Napisano 26 Styczeń 2005 NIe zastanawiałem się jeszcze nad lampami, teraz męczę sie z wlotem powietrza. A co do krzywizny mojego modlelu to pewnie chodzi ci o to że na łączeniu elementów tam gdzie powinny być kanty jest zbyt na okragło, ale to się poprawi. Kiedyś miałem konto na lycos, musze poszukać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 26 Styczeń 2005 Share Napisano 26 Styczeń 2005 tak się przyglądam tej bitwie i nie ukrywam, że byłeś moim faworytem od początku Kome, aż muszę się doczepić do czegoś ;) przednie światła (te koło wlotu) oraz wlot są strasznie zaokraglone, a z tego co widziałem na zdjęciach powinny być deczko bardziej kanciaste... ja wiem, że w takich miejscach zagęszczanie siatki może troche narobić burdelu, ale przecież jaki to dla ciebie problem :D pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wiktor Napisano 26 Styczeń 2005 Share Napisano 26 Styczeń 2005 Witam Wszystkich!!! Wróciłem niedawno z budy i zrobiłem "co nieco" :) Mam nadzieję, że się wam spodoba...!!! :> Muszę wprowadzić jeszcze malutkie poprawki i będzie "git" ;> P.S. Ale Wy pędzicie z tymi modelami... Ile u Was trwa doba...??? Bo u mnie 24h, a widząc Wsze tempo to dochodze do wniosku, że macie wymiar czasu 48h... ;> Nie ścpicie czy co...? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 26 Styczeń 2005 Share Napisano 26 Styczeń 2005 Ładnie ładnie, ale myśle że krawędz przed wlotem powietrza powinna być dłuższa: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 26 Styczeń 2005 Share Napisano 26 Styczeń 2005 nie no wiktor bardzo ladnie ale wszyscy robicie bardzo ladnie:D wiec sie nie czepiam poczekamy na lakiery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wiktor Napisano 26 Styczeń 2005 Share Napisano 26 Styczeń 2005 Racja SLIM, poprawię to :) Ale to jutro :( Ogólnie to chyba dobrze jest... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 26 Styczeń 2005 Share Napisano 26 Styczeń 2005 Jasne że dobrze jest :-) Ja posiedziałem troche nad tyłem, zrobiłem też wlot powietrza ale wyskoczył mi komunikat na myśl o którym jeszcze mnie trzepie, no i nie mam wlotu, jak mi przejdzie to go zrobie. A narazie renderek tyłu, co o tym sądzicie? Bo mi coś ze skrzydłem nie pasuje, właściwie to nie bardzo wiem jaki ma mieć przekrój, więc znowu improwizowałem :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 26 Styczeń 2005 Share Napisano 26 Styczeń 2005 masz troche krzywizny(zagiecia) na obrzezach dziur:D:D ale ladnie jest ps. ja tam sie nie znam wiec tak ci tylko mowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wiktor Napisano 26 Styczeń 2005 Share Napisano 26 Styczeń 2005 SLIM no "pikne" to masz :) Zrób skrzydło w pozycji otwartej to się nie będziesz musiał męczyć z jego układaniem i myśleniem "...jak to ma być...". Nie bądźmy aż tak drobiazgowi ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 26 Styczeń 2005 Share Napisano 26 Styczeń 2005 Nie bądźmy aż tak drobiazgowi ;> I kto to mówi :-) A co do otworów to rzeczywiście troche krzywo, musze poprawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wiktor Napisano 26 Styczeń 2005 Share Napisano 26 Styczeń 2005 SLIM coś dla Ciebie ode mnie ;) Niepodobalo Ci się to coś przy wlocie to poprawiłem :> Hehe :>>> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi