Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano
  • Autor

wiem wiem dzieki ;) ale musze skolowac jakies ladne hdri nieba. NO I PRZEDEWSZYSTKIM SKONCZYC MODEL ;>

edit:

w zwiazku z brakiem ramu w maxie zabardzo nie poszaleje za to zaczynam kariere z rhino i planuje zrobic w nim felge. oto pierwsza czesc:

felga1.JPG

swietny program :D

• Odpowiedzi 299
  • Wyświetleń 44,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

hindus heheh ;)

chyba skonczona.. ;>

felga3.JPG

moze dzisiaj jakis render zrobie

edit:

hm fajne bugi sie przy ekspocie zrobily :| eksportowalem IGESami, czym polecacie?

felga4.JPG

Napisano

sikham jak to czemu, przecież to jest to samo auto więc to że są do siebie podbne świadczy tylko o tym że wszystkim sie udaje w miarę dokładnie modelować.

Napisano
  • Autor

nikt mi nie pomoze? ;) sprobowalem robiac mesha no i 3ds ale w maxie zauwazylem cos dziwnego - obiekt to jedno, a fillety to drugie :|

aha i gdzie w opcjach poprawia sie jakosc samego mesha w rhino? chodzi mi o wyswietlanie ;)

pozdrawiam

Napisano

exportuj "stl"

zaznacz przy exportowaniu te bajery typu plane cos tam i inne badziewia ... ;]

Napisano

no slim bardzo fajnie; obrazek juz jest a nie bylo wczesniej

kome fajna ta twoja fela;

nie wrzucam nic na razie bo to co zrobilem ostatnio to same poprawki w sumie i kawalek tylu, jak bedzie cos wiecej to wtedy pokaze;

pozdro; sesja zakonczona; mam ferie :P

Napisano

Dzięki Chudy, wiem że przez chwile bo jakoś nie moge zapamiątać adresu lycos, zawsze zapomne albo walne literówke :-P

PS:

nie robie już tak szybko bo pracę znalazłem :-)

edit:

Ma ktoś może bierznik oponki tego autka, bo mam ochotę zrobić kółko, a nie mam wzoru.

Napisano
  • Autor

no nareszcie sobie ktos przypomnial :D od dzisiaj jade na lepszym sprzecie wiec do Was dolacze ale pooki co to sie ucze historii :| moze dzisiaj uda mi sie cos dac..

a co do bieznika to bardzo ciekawy jest, jak zrobie to zgapicie ;) nie moge wrzucic bo mam w gazecie

pozdro

Napisano

Co do bierznika to właśnie wiem że jest na nim napis GT90, bo kiedyś widziałem na relacji z salonu, ale ciężko jest zrobić z pamięci, jak jeszcze to z 5 lattemu było.

Ja dzisiaj już nie pomodeluje, musze się wyspać przed robotą.

Widziałem kome że masz już pomysł na scenke, ja miałem troche przerwy i musze powiedzieć że też cos wymyśliłem, ale żeby to zrealizować musze się niźle podszkolić :-p

Napisano
  • Autor

z tym bieżnikiem to tak jak mówisz ;) moze narysuje wam w 2d jakas podpowiedz

a ja nic nie dalem bo sie dalej ucze :

heheh moja scenka.. to byla tylko propozycja i nie wiem czy bede ją dalej rozwijal, zobaczymy co czas pokaze ;)

pozdro

Napisano

posiedziałem troche i zrobiłem fegę, zrobiłem też nakrętkę ale mi jakos nie wyszło i będę robił jeszcze raz, więc nie pokazuje.

8.jpg

Napisano

slim masz krzywe nadkole ;) po lewej stronie u gory widac ;)

Napisano
  • Autor

fajnie slim :D

a ja z kolei zaczalem robic wnetrze narazie prawie caly layout gotowy ;> qrde na taj plycie procek chodzi mi wolniej o cale 6mhz lol ;>

gt90%20-%20036.jpg

pozdro

Napisano
  • Autor

nie robie z gazety tylko z modeliku ;> jak znajde aparat to zrobie..

nie idzie mi zbyt szybko ale za to chyba w miare dokladnie? ;)

gt90%20-%20037.jpg

pozdrawiam

Napisano

No no kome szalejesz, ale z tym aparacikiem to byś się pospieszył bo felge kończe i oponka by się zdała :-P

A twoja oponka to właściwie na jakim stadium? Bo coś wspominałeś że robisz :-D

Napisano
  • Autor

w rhino ją zrobie bo w poly nie umiem ;) a zeby zrobic w rhino to musze sie podszkolic a co do aparatu to jak bede mial od kogo pozyczyc to porobie foty ;)

Napisano

Zrobiłem fele, bo powoli zostawałem w tyle :D

Renderowało się 39 minutek :)

felga.jpg

Napisano
  • Autor

zajefajjnie chris :D

nie moge cie dorwac na gg podeslij mi ta mape od szyby bo mi ją gdzies wcielo :|

Napisano

cholera....;) wspaniale to wygląda....tylko widze ze kome mało daje i jakosreszta konkurencji nie ma chyba zbytni oczasu. pozdro.

Napisano
  • Autor

kome daje ale sie nie ujawnia :] nad wntrzem pracuje ale sie przeliczylem i zrobie je tylko po wierzchu i tak nie bedzie renderow ze srodka

Napisano

Chris znalazłem jednego buga i zaznaczyłem na czerwono (taka mała dziura), pozatym wspaniały model. Innych modele tez extra. Czekam na kolejne updaty.

POZDRO...

Napisano

Dzięki chłopaki :)

Inespew - Chodzi ci o za dużą szparę pomiędzy karoserią a framugami szyb? - jeśli tak to Ci przyznaje rację i niedługo poprawie. A jeśli masz na myśli coś innego to wytłumacz bom niekumaty :D

Update:

gt16.jpg

Napisano

qrde ;] nie podoba mi sie Chris ta bryka ;]

jakos tak nie wiem czy to wina tego lakietu ale wyglada jak by napęczniał jak pączek ;]

ale i tak modelling swietny ... poproacuj nad tym lakierem ...

Napisano

Kome - Załatwiłem to teksturą bo nawet na zdjęciach to wygląda dosyć płasko, więc nie widze potrzeby zbędnego modelingu.

Marcin - Nie każdemu da sie dogodzić :) A tak poważnie, to tylko lakier przejściowy - bawie się, aby nie zanudzić się samym modelingiem.

A pozatym napewno ten lakier by wyglądał inaczej jakby miało co się w nim odbijać :)

Pozdro!

Napisano
  • Autor

no to ja wrzuce 'cos' korzystajac z tego ze na chwile mam neta. nic w sumie nie zrobilem tyle ze dodalem te nieszczesne felgi i bylejakie opony, we wnetrzu zrobilem fotele ale nie bede ich pokazywal ani wnetrza bo nie ma sie czym chwalic ;> wiec zebyscie nie zapomnieli o bitwie macie to:

gt90---039.jpg

pozdrawiam ;>

Napisano

chociaz ty cos pokazales a juz myslalem ze bitwa umarla;)

modelik jak zwykle super

ale pokaz wnetrze ciekaw jestem

aha bedziesz robil silnik;P;)??

ps. reszta "zalogi" do roboty bo jeszcze kome wygra..;);)

pozdro

Napisano
  • Autor

dzieki nielot ;> mowilem ze wnetrza nie pokaze bo jest brzydkie ;P

silnik oczywiscie zrobie ale sie bardziej postaram niz z wnetrzem ;>

a tutaj nic nowego tylko render (moim zwyczajem ;>)

gt90---040.jpg

pozdrawiam

Napisano

jak zwykle w sprawe samochodów pokazałeś klase, szkoda tylko ze przyszło ci robić na takim słabiutkim sprzęcie ;) im lepszy tym częstsze updaty tak myśle ;) ale jak powiedział ktoś mądry - dobry komputer nie robi grafika lapszym :P tylko szybszym.

Napisano

Sikham hehe ;] old school of finding bug :) ... Kome piekny wozik .. ja sie do niczego nieprzyczepie moze tylko do tego ze niema czesciejszych updatow :)

Napisano
  • Autor

ja wieeem sikham ;) tylnia bedzie glebsza poprostu jeszcze w rhino nie zrobilem ;> a co do zaznaczonych bugow:

1 - tego cycka kolo wlotu zrobie ostrzejszego

2 - wglebienie na dole tak samo jak listwa boczna i wlot z boku - nie wiem o co chodzi :E

3 - z tym kolo lusterka.. mam taki sam problem jak w szybie - jak robie rowek to znika mi zaokraglenie tylko robia sie ostre kanty :( niby zwiekszalem ilosc edgow ale nie pomaga wie ktos jak to rozwiazac?

pozdrawiam

i dzieki za komenty ;>

Napisano

z tym wlotem to jest tam coś jakby włożone a u ciebie nima ;)

a co do progu to przyjrzyj sie tej lini u ciebie na końcach szczególnie to widać

twój to ten na dole ;)

Napisano

Ładnie kome, ale ja dalej czekam na tą oponke :-)

A tak poważnie to narazie nic nie wrzucam bo jestem troche zabiegany i nie bardzo mam czas.

Napisano

Po długim oczekiwaniu wkońcu przszedł weekend :-).

Jak już udało mi się wstać to usiadłem do maxa i zrobiłem reszte koła (niestety bez birznika :-P), co o nim sądzicie?

9.jpg