Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Jako trening postanowiłem zrobić jakiś modelik , wybór padł na działo przeciw lotnicze (40mm Anti-Aircraft Gun - Canadian produced C Mk 1 on platform C Mark 2 – Bofors) Nad modelikiem spędziłem około 18 h. Jest jeszcze kilka rzeczy do poprawy , musze dodać więcej detali , oraz dokończyć tył platformy. Ogólnie ukończyłem jakieś 80 % modelu.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 25
  • Wyświetleń 2,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

jak dla mnie pełen wypas, może pokaż jakieś zdjęcia żęby było z czym porównać twój model, pozdrawiam

Napisano

hah no nie mam pytań!! ;D powodzenia przy teksturowaniu.

bierznik na oponkach nie jest przypadkiem zbyt drobny?

Napisano

wyglada=zajebioza...bawisz sie w szczegooly bravo

tylko texturke ladna i mozesz sie wozic:D

Napisano
  • Autor

W przerwach w nauce skrobłem trochę modeliku :) Jest już praktycznie skończony , przewiduje jeszcze tylko kilka korekt np. koła. Jutro spróbuje pobawić się jakimiś teksturkami... albo pojutrze , jutro raczej nie bende miał czasu :) Może w ferie sprubuje jakąś scene z tego zrobić... zobaczymy :D

Pozdrawiam

Napisano

Model świetny, wielki plus za mase detali :)...

Napisano
  • Autor

dzięki za wasze komentarze :) właśnie wróciłem ze szkoły i zaczynam przerabiać tutki na temat tekstur , jestem w tym narazie raczej zieloniutki ale mam nadziej że szybko załapie co i jak... :D postaram sie wrzucić coś jeszcze w tym tygodniu...

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

dziś miałem chwile wolnego czasu wiec potestowałe z mapowaniem,teksturami... wyszło jak wyszło :] myśle że tekstura przednieg pancerza jest już dobra , w przeciwieństwie do innych rzeczy ;D

Pozdrawiam

Napisano

Jak na model wykonany w takim czasie to jest super, textury cóż do poprawy. Zmniejsz reflect.

P.S. Koła są zupełnie inne niż na fotkach, które dałeś do porównania, ech czepiam się szczegółów.

Napisano
  Traq napisał:
Jako trening postanowiłem zrobić jakiś modelik....

:) ja juz mam taki trenig za soba i powiem Ci ze duzo mi dal wiec staraj sie jak mozesz i robi nie tylko model/textury ale i scenografie. Wierz mi ze bardzo duzo sie nauczysz...

Modelek jest bardzo ladny, textury na razie do poprawy.

Powodzenia i pozdrawiam

Pionier.

Napisano

no model jest zajefajny ;] bardzo mi sie podoba! ale texturki tak niezabardzo; nie ma brudy, rdzy itp takie szczegulow dzieki ktorym model staje sie bardziej realny! a pozatym realizm kryje sie w niedoskonalosci! powodzenia

pozdroV

Napisano
  • Autor
  Moon73 napisał:

P.S. Koła są zupełnie inne niż na fotkach, które dałeś do porównania

- ponieważ te na fotkach są tylko dane po to aby to na czymś stało...(chyba:P) a normalnie były montowane większe koła...:) http://www.btinternet.com/~ian.a.paterson/Equipment/Artillery/Bofors_AA.gif

Pionier masz racje co do tego treningu.Już bardzo wiele się nauczyłem... choćby np. trochę photoshopa :D

tekstury są naprawdę złe teraz dopiero to widzę :D postaram się jeszcze dziś coś wrzucić...

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

dobra zrobiłem taką teksture :) musze jeszcze poprawić kilka rzeczy... chciałem dodać rdze pod nity ale nie wiem jak tyle obiektów poprawnie zmapować :/

Pozdrawiam

Napisano

lakier na pojazdach wojskowych jest raczej matowy, poza tym wydaje sie dobry, no moze ciut za mało zielono-khaki (porównaj ze zdjęciami)

Napisano

nadal jestem za tym, że powinno być matowo. dorób jakieś brudy w zagłębieniach.

i wydaje mi się, że kolor nadal za mało zgniły.

może daj inne tło, bardziej neutralne (białe, janoszare).

pozdr. badyl

Napisano

ja bym w tak krotkim czasie czegoś takiego nie rozwalił!!! prędzej pogłubił bym sie w szczegółach...

Powiedzcie czy to normlalne taki model a takim czas?? przeciez tam jest zajeb*** duzo szczegołow... a moze to tylko tak fajnie wygląda ;] :D

Napisano
  • Autor
  GRIFI napisał:
ja bym w tak krótkim czasie czegoś takiego nie rozwalił!!! prędzej pogłubił bym sie w szczegółach...

poprostu pracuj :], staraj sie modelować na początku jakieś proste rzeczy , z duża ilością szczegółów... a zobaczysz że z czasem będzie ci to szło coraz szybciej i zgrabniej :>

nałożyłem taka teksturę na górę , nie wiem czy jest zła czy dobra... jusz prawie nic na oczy nie widze ;)

Napisano

czegoś nie rozumiem. dlaczego kanty są tak wytarte? przecież nikt się o nie ociera parę godzin dziennie, armata nie porusza się zazwyczaj za szybko więc i pęd powietrza odpada... na samolotach owszem, ale na armacie?

wydaje mi się, że lakier powinien być w miarę nienaruszony (ewentualnie jakiś odprysk jak się komuś omsknął śrubokręt), ale przebarwiony i upaćkany zaschniętym błockiem w szczelinkach i zagłębiniach. to tyle ode mnie, powodzenia :)