Kroopson Napisano 23 Styczeń 2005 Napisano 23 Styczeń 2005 Witam. Pragnę zgłosić uczestnictwo zespołu w składzie Grzegorz Rakoczy i Michał Krupa. Temat przewodni naszej pracy jest dość trudny do sprecyzowania. Będziemy starali się stworzyć coś na wzór obrazów Borisa Valejo, Franka Frazetta lub Luis Royo. Chodzi o styl fantasy który królował w latach 70 i 80 a który obecnie w dobie matrixa i władcy pierścieni niestety odchodzi w zapomnienie. Chcemy właśnie odtworzyć te zapomniane miejsca, dzikie góry, wieże magów, jaskinie smoków, tych półnagich herosów, siwobrodych złych czarodziei, smoki i księżniczki odziane w 10cm^2 płótna. Poniżej wstępne szkice koncepcyjne i pierwszy render wieży.
Christian Noir Stein Napisano 23 Styczeń 2005 Napisano 23 Styczeń 2005 A mnie prez ten wasz tytuł wszystko będzie się teraz kojarzyło z osiągnięciami Kirby'ego :)
Leru Napisano 23 Styczeń 2005 Napisano 23 Styczeń 2005 Witam kolejny zespół w Bitwie, powodzenia :) Modele, które tu pokazaliście są zrobione specjalnie do Bitwy ?
DonKichot Napisano 23 Styczeń 2005 Napisano 23 Styczeń 2005 widze że wzorujecie się na zdjęciu Wojciecha :), ładne też o tym myślałem...
Badyl Napisano 23 Styczeń 2005 Napisano 23 Styczeń 2005 tak, gdy otwierałem wątek to spodziewałem się długobrodego staruszka z jednym okiem i wieeeeeeeeeeeeeeeelgachnym tępym mieczem (!!). :] zupelnie nie rozumiem nazwy wątku... jeśli można jakieś wyjaśnienie, albo coś? ;) powodzenia i pozdrawiam.
Kroopson Napisano 23 Styczeń 2005 Autor Napisano 23 Styczeń 2005 będzie młodzieniec z wielgachnym mieczem (albo toporem), typ barbarzyńcy :) Cohen, bo idea barbarzyńcy walczącego z magiem już się nieco zestarzała :)
Kroopson Napisano 23 Styczeń 2005 Autor Napisano 23 Styczeń 2005 a wieża jest faktycznie robiona na podstawie zdjęcia autentycznego zameczka przez Grześka
Christian Noir Stein Napisano 23 Styczeń 2005 Napisano 23 Styczeń 2005 Prawdziwy COHEN he Barbarian nigdy się nie starzej :) Ale doś OT : z zamieszczonych obrazków podoba mi się zameczek (chociaż tło jest do buli kiczowate ale to zapewne się zmieni)
Kroopson Napisano 23 Styczeń 2005 Autor Napisano 23 Styczeń 2005 tak zmieni się, koncepty rysowałem ja, żeby wogóle było widać jaka mniej więcej bedzie kompozycja a że rysować nie potrafię to wyszły takie jakie są :)
grzybu Napisano 24 Styczeń 2005 Napisano 24 Styczeń 2005 Od siebie dodam, że zameczek jest wzorowany na Jaskółczym Gnieździe, które jest niedaleko Jałty na Krymie. Taki bajkowy zameczek, którego parę zdjęć zrobiłem podczas pierwszej wizyty na Krymie.
scyguo Napisano 24 Styczeń 2005 Napisano 24 Styczeń 2005 Cześć! :) Wydaje mi się, że zamek ma dziwne proporcje (balustrada do okien, okna do wieżyczek). Btw. fajnie Was tu widzeć. Powodzenia!
wesoledi Napisano 24 Styczeń 2005 Napisano 24 Styczeń 2005 fajny pomysl :) mam jednak wrazenie ze ziemia , skala, zamek na renderze sa z plastiku. jak na tych zestawach do zabawy :) pozdrawiam
Ufooox Napisano 24 Styczeń 2005 Napisano 24 Styczeń 2005 Powodzenia Kroopsonie, dawno cię nie widzialem...
grzybu Napisano 25 Styczeń 2005 Napisano 25 Styczeń 2005 Proporcje są takie, ponieważ to jest bardzo mały zameczek ;) To nie jest wielka konstrukcja, tylko taki mały, troche kiczowaty zameczek. A tekstury to na razie są byle jakie, byle coś było. Jak modelowanie będzie skończone to się zajmę dopieszczaniem tekstur. Poniżej mały update:
Kroopson Napisano 25 Styczeń 2005 Autor Napisano 25 Styczeń 2005 Grzybu pędzi jak diabli, ja się obijam na razie :) niedługo pierwsze screen'y ze smokiem ;)
streaker Napisano 25 Styczeń 2005 Napisano 25 Styczeń 2005 1.) Ten zameczek chyba nie powinien wystawać poza skałe, na której stoi. 2.) Sam zameczek bardzo ładny :) 3.) Ten wiszący most strasznie pochyły, ciężko bedzie sie po nim wdrapać do zamku. 4.) Tekstury (szczególnie ta na pierwszy planie) leżą. No, to chyba wszystko, również życze powodzenia. PS. zrobiliście dziure w balustradzie, tam gdzie jest most, bo nie widać na takim małym obrazku ??
grzybu Napisano 25 Styczeń 2005 Napisano 25 Styczeń 2005 Zamek jest troche stary i się skały ukruszyły ;) a mostek nie jest dla maga, który lata na smoku, ale dla zaopatrzenia. Może być niepraktyczny, poza tym zawsze można mostek razem z delikwentem spuścić paręset metrów w dół ;) Tekstury na razie są byle jakie. Tyle tylko, żeby było widać co jest czym.
Leru Napisano 25 Styczeń 2005 Napisano 25 Styczeń 2005 zamek wygląda jak zabaweczka plastkiowa postawiona na kamieniu :/ pewnie takie wrażenie powstaje przez taką, a nie inną podstawę budowli.
grzybu Napisano 31 Styczeń 2005 Napisano 31 Styczeń 2005 Popastwiłem się trochę nad skałami sculptem. Z tego co widzę, to została mi masa pracy nad teksturami skał. Na razie wyglądają marniutko. Trzeba się będzie do tego przyłożyć i dodać im trochę drapieżności.
mirach Napisano 31 Styczeń 2005 Napisano 31 Styczeń 2005 Heh :-) Mam ten sam problem ze skalami :) Jak dojdziesz do jakis ciekawych efektow teksturowych to pewnie cie bede meczyl o wskazowki :D
grzybu Napisano 1 Luty 2005 Napisano 1 Luty 2005 Kolejna przymiarka do tekstury. Na razie zmieniłem teksturę skały, na której stoi zamek. Chyba jest lepiej - teraz trzeba ją jeszcze dopracować, ale wydaje się bardziej niegościnna.
scatterbrain Napisano 1 Luty 2005 Napisano 1 Luty 2005 Popieram pomysł sam też myślałem o czymś fantasy ale jednak robię wyścig z tym że w konwencji sci-fi.
Rekomendowane odpowiedzi