bojar Napisano 29 Styczeń 2005 Napisano 29 Styczeń 2005 Witam bardzo serdecznie !! To moja pierwsza bitwa !! Postaram się dać z siebie wszystko aby przelać wizję na fajną prackę. Czytałem forum i wpadł mi do głowy pomysł na miejsce z środku cienego lasu, gdzie stoji zapomniana i zniszczona mogiła, bez nazwy, bez daty. Tylko drzewo wie i pamieta losy zmarłych. Jest smutne jak cały las. Historia, która sie zdarzyła pozostawiła swe piętno na pobliskjej przyrodzie. Nikt już nie pamieta co się tam stało ... Klimat posępny plus mała niespodzianka ale nie wiem jeszcze jakt to będzie się działo w trakcie pracy :). Proszę o krytyczne uwagi. Zabieram się do pracy i mam nadzieje, że niedługo coś wyskrobie :) pozdrówka
Leru Napisano 29 Styczeń 2005 Napisano 29 Styczeń 2005 witam w Bitwie i życzę powodzenia, witam również na forum :)
javor Napisano 29 Styczeń 2005 Napisano 29 Styczeń 2005 ale zapodałeś gigantyczny ten obrazek ........ :)
masater Napisano 29 Styczeń 2005 Napisano 29 Styczeń 2005 fakt chyba troszke większy by się przydał obrazek, ale pomysł zdaje się fajny
bojar Napisano 29 Styczeń 2005 Autor Napisano 29 Styczeń 2005 tu jest link :) http://www.bojar12345.webpark.pl/dzewo2.jpg Pozdrówka
Wiśnia Napisano 29 Styczeń 2005 Napisano 29 Styczeń 2005 bardzo fajne drzewo, jaką metodą robione? jakiś plugin?
bojar Napisano 30 Styczeń 2005 Autor Napisano 30 Styczeń 2005 Widziałem kiedyś takie drzewko w necie ale lepsze :) Poszukałem tutoriali pluginów ale znalazłem tylko ten http://www.max3d.pl/tutoriale/kurs50/tree1pl.htm jest spoko ale dla takiego efektu trzeba dużo pracy drzewko zrobiłem tak ściągnołem kiedyś darmowe drzewka takie z badziewnymi gałęziami i porawiłem je wzorując się na tym tutorialku dodałem szczypte meshsmootha i włala :) teraz pracuje nad lasem ... pozdrówka
bojar Napisano 1 Luty 2005 Autor Napisano 1 Luty 2005 Witam obecnie pracuje nad materiałami na chwilę obecną pracuje nad mokrym, mrocznym, posępnym i tajemniczym klimatem nocą po deszczu przy swietle księżyca w pełni. Pozdrówka :)
bojar Napisano 8 Luty 2005 Autor Napisano 8 Luty 2005 niewielkie poprwki dodałem księżyc troszke materiałów. Troche podłoże kicha ale popracuje nad nim nie mam zbyt dużo czasu ale może na wekendzie cos poskrobie :) pozdrówka tu link http://www.bojar12345.webpark.pl/mogila2.jpg
bojar Napisano 8 Luty 2005 Autor Napisano 8 Luty 2005 http://www.bojar12345.webpark.pl/mogila2.jpgTutaj
Ania Napisano 8 Luty 2005 Napisano 8 Luty 2005 chyba za bardzo oswietlone od przodu, skoro ksiezyc jest z tylu, i drzewo nie ma cienia.
bojar Napisano 10 Luty 2005 Autor Napisano 10 Luty 2005 no fakt nad światłami trzeba jeszcze spoo popracować tymczasem dodałem mogiłe w ramionach smutnego drzewka narazie bez texturek. Praca wre :)
Master Kiełbaster Napisano 11 Luty 2005 Napisano 11 Luty 2005 Na miniaturce wygląda klimatycznie, po powiększeniu nie ma detali, teksturki się przydadzą :).
Gość Bad Moon Napisano 11 Luty 2005 Napisano 11 Luty 2005 Jeden z moich faworytów pod warunkiem, że właśnie popracujesz nad materiałami
bojar Napisano 11 Luty 2005 Autor Napisano 11 Luty 2005 Dzieki :) postaram się nie zawieść . Materiałki się tworzą :)
asfalton Napisano 12 Luty 2005 Napisano 12 Luty 2005 spruboj dodac trawe, (scatter(compoundobjects)jak bys nie wiedzial:P)
bojar Napisano 20 Luty 2005 Autor Napisano 20 Luty 2005 Witam wreszcie zrobiłam pare detali :) Teraz pracuje nad drzewem i światłem prosze o komentarze i krytyczne uwagi ;) oraz dobre rady :) Dzięki i pozdrówka !!
jaras Napisano 20 Luty 2005 Napisano 20 Luty 2005 heloł, drzewo i gałęzie powinny być bardziej oświetlone od strony księżyca. Wiesz, tak jak podczas pełni. Trochę mi brakuje cieni od tego drzewa.pozdrawiam
asfalton Napisano 20 Luty 2005 Napisano 20 Luty 2005 wyglada o wiele bardziej dramatycznie, zgadzam sie z jarasem. pozdrawiam
Ania Napisano 20 Luty 2005 Napisano 20 Luty 2005 tak jak wyzej, i moglbys sprobowac dac lekki glow na galezie oswietlone od ksiezyca (nie wiem jak by to wygladalo, ale wydaje mi sie ze dobrze).
y2d Napisano 21 Luty 2005 Napisano 21 Luty 2005 hej, na miniaturce jest swietny klimat :) Drzewo (na pic'u golego modelu) jest calkiem niezle, ale w scenie z tymi materialami nie podoba mi sie :( Tlo ladne, ale oswietlenie lezy. Materialy tez. Ale to przeciez dopiero poczatek :) powodzenia
bojar Napisano 28 Luty 2005 Autor Napisano 28 Luty 2005 Witam bardzo serdecznie i dziekuje za uwagi poprawiłem materiałki i światło . Proszę bardzo o uwagi . Tu są 4 wersje pracki :) . Powiedzcie która najlepsza i co w niej poprawić. Pozdrawiam i miłego wybierania :)
jaras Napisano 1 Marzec 2005 Napisano 1 Marzec 2005 mi też podoba się wersja 1 - ale ciągle mi brakuje mocnego oświetlenia na gałęziach i pniu od strony księżyca
bojar Napisano 1 Marzec 2005 Autor Napisano 1 Marzec 2005 No fakt to biore się za pierwsza fotke i światło :) Dzieki za opinie
giorgione Napisano 2 Marzec 2005 Napisano 2 Marzec 2005 najbardziej przydadły mi wersje 2 i 1 - w 2 bardzo fajnie światło przebija sien przez gęstwinę i gałęzie pozdr giorgione
asfalton Napisano 2 Marzec 2005 Napisano 2 Marzec 2005 zdecydowanie nr 1 i koniecznie daj tylnie swiatlo jak mowi jaras :), i proponowal bym jeszcze mape dodac do specular pozdrawiam
bojar Napisano 14 Marzec 2005 Autor Napisano 14 Marzec 2005 witam po dość długiej nieobecności :) popracowałem nad światłem i sam nie wiem co robić dalej :) prosze o pomoc i pozdrówka !!
BorsuK Napisano 20 Marzec 2005 Napisano 20 Marzec 2005 :D arek zajebniaaasta pracka :] poprawiles co bylo trzeba no i jest lajtowo !!:] jestes teraz odemnie lepszy w 3d maxie :( ale w cs'a zato gorszy !! :cool: zartoje :P MOGIŁA rulezzzzzzz :D
bojar Napisano 20 Marzec 2005 Autor Napisano 20 Marzec 2005 Dzieki borsuk :) Ale to dzięki Tobie wziołem się poważnie za maxa :) A jak się postarasz to mnie przegonisz :) Pozdro
bojar Napisano 20 Marzec 2005 Autor Napisano 20 Marzec 2005 A tu kolejna pracka z serii Mogiła (a nawet2) :) Prosze o komentarze :)
Cruzh3r Napisano 20 Marzec 2005 Napisano 20 Marzec 2005 Troche ten specular przegięty, wszystko wygląda jak z plastiku, a przedewszystkim trawa. Miniaturka prezentuje sie super, ale po "zoomie" to psuje cały efekt.
BorsuK Napisano 21 Marzec 2005 Napisano 21 Marzec 2005 Arek ale ja wole narazie pograc w CS'a :) jakos tak sie do niego teraz przykładam niz do 3ds'a :P ale moze wroce do 3d :> a wtedy... heheheh :P przescigne cie :P pozdro arek :]
Gość predator19 Napisano 23 Marzec 2005 Napisano 23 Marzec 2005 Witaj Arasie:] Moje (skromne) sugestie dotyczące twojej pracki - końcowa wersja sceny to oczywiscie szeroki kadr i z tym nie ma dyskusji :] Wiesz kiedy zaczalem z 3ds, wiec nie musisz traktowac mojej wypowiedzi do konca powaznie, ale te drzewa i trawa faktycznie sztucznie wygladaja :/ byc moze to spectacular (choc do jeszcze niedawna niewiedzialem co to jest:] ) Silniejsze swiatlo - owszem zaczelo to fajnie wyglądac na gałęziach, ale przez to chmury zaczely wygladac jak dym - malo naturalnie... ostatnia na ddzis sugestia - mogiłą wygląda jak kawalek skały - trawa wszystko przykryla i niewiadomo co to jest, tylko nazwa to sugeruje - jakis obelisk.. moze jakbys dal go wiekszy i cos w nim wyryl :> ... ale to tylko skromne sugestie początkujacego (pseudo)grafika :} Pozdrawiam
bojar Napisano 25 Marzec 2005 Autor Napisano 25 Marzec 2005 Dziękówka predi :) Witam oto moja najnowsza wizja mogiły dodałem klif, który lada moment się zawali na skraju stoji mogła, która lada moment spadnie w odchłań i już na zawsze pozostanie zapomniana . Popracowałem nad detalami jak trawka, roślinki, kwiatki,itp. :) Mam nadzieje, że się spodoba. Proszę o komentarze i pomoc w dalszym dopieszczaniu pracki :) Pozdrówka i wesołych świąt !!!!!!!!
jaras Napisano 25 Marzec 2005 Napisano 25 Marzec 2005 przy tak intensywnym księżycu było by jasno jak w dzień. Drzewko i trawa są teraz zdecydowanie za ciemne. Musisz albo rozjaśnić bladym, księżycowym światłem całą scenkę albo przyciemnić ten księżyc
KoMic Napisano 26 Marzec 2005 Napisano 26 Marzec 2005 Cze, niestety nie wiedziec czemu ale nie podoba mi sie ze uzyles zdieca na ksiezyc, nie lepiej zrobic cos samemu, mogles przynajmniej obrucic to zdiecie, co kolwiek z nim zrobic, lepiej juz zrobic kulke i jakas tex niz, takie zdiecie,,,(osobiscie, strasznie go nie lubie), pozatym jak Jaras,,,, za ciemno, zdecydowanie za ciemno
bojar Napisano 26 Marzec 2005 Autor Napisano 26 Marzec 2005 poprawiłem księżyc zobaczcie i ocencie teraz pozdrawiam
bojar Napisano 26 Marzec 2005 Autor Napisano 26 Marzec 2005 a tutaj 3 wersje przepaści do wyboru (ksieżyc stary :)
bojar Napisano 26 Marzec 2005 Autor Napisano 26 Marzec 2005 2 versje jedna jasniejsza druga ciemniejsza do wyboru do kolioru :0
Marvey Napisano 26 Marzec 2005 Napisano 26 Marzec 2005 wiesh co ta mgła na dole wygląda jakby podświetlona jakimś neonem, zdecydowanie za jasna natomiast druga przeciwnie wypośrodkuj i będzie ok
Marvey Napisano 26 Marzec 2005 Napisano 26 Marzec 2005 i troszkę ciemniej ta skarpa wygląda jak w dzień
Leru Napisano 27 Marzec 2005 Napisano 27 Marzec 2005 zdecydowanie wersja z jasną mgłą odpada mimo, że pokazuje co tam jest. Kadr jak napisał predator19, szeroki byłby tu mile widziany. Księżyc natomiast jest zdecydowaine za duży :/. Psuje cały klimat sceny. Spróbuj go zmniejszyć, popracować troszkę nad chmurami. Nie robić ich w postaci dymu ale smug, kłębiących się nieznacznie tu i tam
bojar Napisano 3 Kwiecień 2005 Autor Napisano 3 Kwiecień 2005 Witam z racji na stan mego ducha po śmierci wielkiego człowieka jakim był karol Wojtyła (Spoczywaj w pokoju) wprowadziłem pare zmian w mojej pracce starałem się uzyskać klimat przygnębiają i mroczny dodałem mgłe nowe chmury i symbol śmierci jakim jest krzyż wyłaniający się z otchłani niewiadomej przyszłości jaka czeka na mogiłę dziekuje za pomoc
bojar Napisano 3 Kwiecień 2005 Autor Napisano 3 Kwiecień 2005 a tu link o lepszej jakości http://www.bojar12345.webpark.pl/smutek.jpg
Rekomendowane odpowiedzi