Napisano 23 Luty 200520 l Nie wiem czy bylo... Czy nie moznaby podczas zakladania nowego watku w dziale galeria i wip dodac mozliwosci wybierania typu pracy. Zamiast wpisywac recznie "scena 3d" to od razu by sie wybieralo z listy: scena, obiekt itd. Moznaby przez to uniknac czestego ponaglania o zmiane nazwy watku na poprawna.
Napisano 23 Luty 200520 l bylo juz chyba ale nieoficjalnie;) ja jestem zdecydowanie na tak:D ciekawe czemu nie chca sie zgodzic przciez bardzo dobry pomysl nie bedzie wkoncu prolemow z tematami:D pozdro
Napisano 31 Lipiec 200519 l nieee ja uważam, że to nie jest dobry pomysł, takie coś jest nie potrzebne bo 95% osób na forum zna te oznaczenia, a nikomu chyba nie przeszkadza wypisanie kilku liter
Napisano 31 Lipiec 200519 l hmmm i po to odkopales ten watek?? ani to nie sa jakies konkretne powody hmmmm po pierwsze nasz szanowny leru nie pisal by ciagle zmien temat mialby troche wytchnienia i by nie bylo wkoncu z tym problemow nie bylo by ze zapomnialem itp. bylo by wszystko czarno na bialym pozdro
Napisano 31 Lipiec 200519 l po pierwsze nasz szanowny leru nie pisal by ciagle zmien temat mialby troche wytchnienia i by nie bylo wkoncu z tym problemow nie bylo by ze zapomnialem hehe ale nie mial by pracy :P pewnie dlatego nie wprowadzili :P:P:P
Napisano 31 Lipiec 200519 l no ale z drugiej strony ulatwiloby to sortowanie, mozna by przeciez od razu zrobic aby na forum pokazywalo tylko pojazdy obiekty czy co tam(wiem ze mozna to samo serczem ale tak wygodniej :P). a poza tym proponuje wprowadzic zeby w galerii, w pierwszym poscie od razu wyznaczac ocene za pracke, bo tak dostaja tylko te nieliczne ktore zasluguja na 4 albo 5 i to zreszta bardzo rzadko, a po cos te nizsze chyba tez sa :P
Napisano 31 Lipiec 200519 l Jak juz to wersja Polska / Angielska tych kategorii , mysle ze to jest bardzo dobry pomysl ... po 2 Leru ma mase zadan ktore robi i nie potrzebuje ciagle przypominac wszystkim o tych przekletych nazwach ...
Napisano 1 Sierpień 200519 l ehh ja tez sie podpisze tymbardziej że teraz jest czas zmian na max3d ;) może Adrian ropatrzy te nasze gdybania :)
Napisano 1 Sierpień 200519 l jestem jak najbardziej za, tym bardziej że w końcu Leru nie nabijałby sobie 60 postów dziennie i wszystkie w stylu: "xxx zmień temat na zgodny z regulaminem i zapoznaj się z nim" :D
Napisano 1 Sierpień 200519 l tweety ty nie myśl że to taka fajna sprawa nabijać sobie posty poprzez poprawianie innych(zresztą on nie nabija :P - ja nabijam ;)) to tylko jedeno z zadań jakie ma leru na tym forum - a nie zawsze jest łatwo i miło - wyobraż sobie np że pewnie co godzine musi likać na forum czy jest porządek itp a dochodzą inne sprawy :P
Napisano 2 Sierpień 200519 l pomysł nie jest zły, ale coś mi sie zdaje że jak opcja nie bedzie w dobrze widocznym miejscu, to chyba przypomninanie stanie sie jeszcze częstsze. na miejscu leru chyba bym sobie zbindował ten tekst :D
Napisano 2 Sierpień 200519 l tweety ty nie myśl że to taka fajna sprawa nabijać sobie posty poprzez poprawianie innych(zresztą on nie nabija :P - ja nabijam ;)) to tylko jedeno z zadań jakie ma leru na tym forum - a nie zawsze jest łatwo i miło - wyobraż sobie np że pewnie co godzine musi likać na forum czy jest porządek itp a dochodzą inne sprawy :P zgadzam się z tobą w całej rozciąglości! BTW: mógłby się wypowiedziec jakiś moderator jak to by było z wprowadzeniem takiej zmiany. jak długo by to trwało i czy w ogóle byłoby to możliwe.
Napisano 5 Sierpień 200519 l Jako przyszly moderator...... (smiech_na_sali).... Mi faktycznie podchodzi pomysl, aby w dziale wip byly opcje do wyboru, a jesli jakijs nie zaznaczysz to nie zalozysz tematu. Jestem za
Napisano 5 Sierpień 200519 l w dziale wip i gallery 3d finished:) ja tez chyba pisalem ze jestem za??;) pozdro
Napisano 5 Sierpień 200519 l teraz znajdzcie dobrą modyfikacje do vBulletin i powiedzcie Adkowi zeby zainstalowal :)
Napisano 7 Sierpień 200519 l pomysl jest dobry. pozostaje tylko kwestia mozliwych do wybrania opisow.
Napisano 7 Sierpień 200519 l no jak to jakich opisów - takich jak w regulaminie ;) by dr Ug: Przykłady poprawnych nazw: POSTAĆ 3D: Księżniczka POSTAĆ 2D: Krasnolud z Kisleva POSTAĆ LP: Drwal do Kryształów Lorien POJAZD 3D: Mitsubishi Lancer Evo XXII POJAZD 2D: Porshe Boxer - Concept Art POJAZD LP: Syrenka do Colin McRae 3 SCENA 3D: Jelenie na rykowisku SCENA 2D: Alien vs. Predator SCENA LP: Otoczenie z gry Quake OBIEKT 3D: Miecz Thora OBIEKT 2D: Karabin Przyszłości OBIEKT LP: Minigun do Unreala Dodatkowo mogą zaistnieć nazwy dodatkowe jak: KOMPOZYCJA - dla WIP z Compositing ANIMACJA - dla WIP animacji najgorsze jest to że góra jak narazie milczy ;) poczekajmy pewnie za dużo roboty mają na tą chwile..
Napisano 7 Sierpień 200519 l POSTAĆ 3D: Księżniczka POSTAĆ 2D: Krasnolud z Kisleva POSTAĆ LP: Drwal do Kryształów Lorien POJAZD 3D: Mitsubishi Lancer Evo XXII POJAZD 2D: Porshe Boxer - Concept Art POJAZD LP: Syrenka do Colin McRae 3 SCENA 3D: Jelenie na rykowisku SCENA 2D: Alien vs. Predator SCENA LP: Otoczenie z gry Quake OBIEKT 3D: Miecz Thora OBIEKT 2D: Karabin Przyszłości OBIEKT LP: Minigun do Unreala Ale to jest troche archaiczny opis. Bo: Pojazd 3d wystepuje w wipie Scena 2d wystepuje raczej tylko w galerii 2d Postac lp raczej tylko w game art Sporadycznie widac lp w wipie itd.
Napisano 7 Sierpień 200519 l no wiadomo że trzeba by to posegregować bo low poly raczej odpada w wipach ale powinna byc opcja w wątku z modelami do gier itp - roboty na 10minut jesli idzie o podział ale dochodzi jeszce wprowadzenie w życie ;)
Napisano 7 Sierpień 200519 l Mi sie wydaje ze opisy w zaleznosci od dzialu ... Opisy modeli Dr Uga sa bardzo dobre i jak najbardziej trafne poprostu wchodzisz w dzial 2d zakladajac nowy topic beda tam tylko rzeczy dotyczace 2d tak samo w dziale 3d i Game arcie no chyba ze sie tak nie da to trzeba bedzie obmyslec cos innego jak ten pomysl przejdzie oczywiste ;) A i jestem za polskimi/englishowymi wyborami odrazu czyli Postac3d/ Character3d
Napisano 7 Sierpień 200519 l Ja nie, jak juz to tylko angielskie, w watku (pol/ang moga byc tylko podczas wyboru). Niech zostanie przejzyscie
Napisano 7 Sierpień 200519 l Illy wlasnie o tym mowie podczas wyboru 2 jezyczne nazwy zeby obcokrajowcy wiedzieli jak watek zalozyc a nie ze wpisuja temat a watek im sie nie zaklada ...
Napisano 9 Sierpień 200519 l Pomysl ten faktycznie nie jest nowy. Mam juz pewien pomysl jak to rozwiazac jednak problemy z czasem nie zawsze do konca pozwalaja mi na wszystko. Najpierw chcialbym zmienic dzial z tutorialami. To bedzie w takim razie nastepna kwestia. A co do dzialu z tutkami to jest juz naprawde niezle. Koniec juz prawie widac :) Dzieki wszystkim ktorzy pomagaja.
Napisano 22 Sierpień 200519 l Właśnie przerobiłem lekko zakładanie wątku w dziale GALERIA 3D oraz WIP. Można wybrać rodzaj z listy. Bez wybrania go z listy nie wpisze się TEMATU WĄTKU.
Napisano 10 Wrzesień 200519 l nie dało by rade żęby nie wstawiało tego nagłówka odrazu w tą linie z tematem tylk ododawało go później bo jak tak patrze to co niektórzy sobie chyba kasują te nagłówki "scena 3d" itp ;) a jakby tego nie było widać to i by nie było co kasować - ale i tak jest lepiej niż było bo czasami to sajgon wychodził :]