Łukasz Burnet Napisano 10 Marzec 2005 Napisano 10 Marzec 2005 witam, wrzuce tu swoje stare prace olowkowe, nowe tez beda sie pojawiac. Częsc wykonywalem jeszcze w podstawowce, a rysowalem np. postacie z gier - kiedy jeszcze maniakalnie zbieralem secret service :) - takze niektore tematy zupelnie obce nie beda. W wieszkosci poczatkowych prac lubialem rozmazywac olowek, (chyba) niestety :). Oka no to na razie 3 pierwsze pracki z okresu podstawowki , pozdrawiam. ps. sugestie, rady mile widziane
Łukasz Burnet Napisano 10 Marzec 2005 Autor Napisano 10 Marzec 2005 i kolejne starsze pracki, osoby w temacie poznaja z czego sie tu uczylem :) pozdr.
Siegmar Napisano 10 Marzec 2005 Napisano 10 Marzec 2005 hehe ... poznaje dziewuszke z Parramonta ... jak na podstawowke to jedynka miazdzy :)
Łukasz Burnet Napisano 11 Marzec 2005 Autor Napisano 11 Marzec 2005 i kolejne trzy 1 - czysta zabawa :P , 2,3 jak widac pozdrawiam
Ka21k Napisano 11 Marzec 2005 Napisano 11 Marzec 2005 RAZIEL całkiem spoko, aż mi sie nie chce wieżyć że to w podstawówce było. :D
Łukasz Burnet Napisano 11 Marzec 2005 Autor Napisano 11 Marzec 2005 i nastepne , nieskonczony neŁo :P , moje okno , drakula taki troche malo przestrzennie mi wypadl :/ pozdrawiam
Łukasz Burnet Napisano 11 Marzec 2005 Autor Napisano 11 Marzec 2005 next..... na jednym maszynka do miesa z taka maszynka do frytek oraz maszynka do makaronu :), na samoch. rozmazywalem olowek palcem :/ format 100x70 reszta 70x50 pozdrawiam all
Paul_PL Napisano 11 Marzec 2005 Napisano 11 Marzec 2005 Ho ho ho ,bardzo przyjemne dla oka pracki :) Niektóre są sprawiaja wrażenei krzywych ,lekko nei dopracowanych(np. komozycje z stolikiem).nic wiecej nei potrafie powiedzieć ,bo sie nei znam;P
Fira Napisano 11 Marzec 2005 Napisano 11 Marzec 2005 Ooooo stary..... brak mi słów....wymiatasz! Coś mi się zdaje, że będziesz jednym z pierwszych na liście;)
Ferdkowaty Napisano 11 Marzec 2005 Napisano 11 Marzec 2005 Masz talent i staraj się go rozwijać! Prace nawet jak na późniejsze lata są super.
Łukasz Burnet Napisano 12 Marzec 2005 Autor Napisano 12 Marzec 2005 dzieki Panowie, eee Fira bez presady ;), a pracki kolejne po kredkach juz sa z okresu szkoly sredniej. Oka ostatnie 3, a z czasem jakies nowe przybeda: tu mamy windowsowy domek :P ujecie z Katedry - nie moglem sie powstrzymac - i schody pozdrawiam all
Ania Napisano 12 Marzec 2005 Napisano 12 Marzec 2005 martwe natury z siodmego posta mi sie bardzo podobaja, i te ostatnie trzy prace tez. teraz chodzisz do szkoly sredniej z teog co rozumiem?
Drakula Napisano 12 Marzec 2005 Napisano 12 Marzec 2005 schody wymiataja :> dlugo przy nich siedziales ?
Łukasz Burnet Napisano 12 Marzec 2005 Autor Napisano 12 Marzec 2005 juz po sredniej :). Rysowane byly jakis rok temu, jak pamietam to powyzej 5 godzin w przypadku np schodow, ale sa tez pracki ktore rysowalem dluzej z przerwami. Ciezko podac konkretny czas i to sie glownie tyczy tylko Katedry i samochodu. Niestety od rysowania mialem troche przerwy w zwiazku z tym, ze sie 3d zainteresowalem, ale wracam do tego, a 3d odkladam na pozniej. Pozdrawiam.
arcade Napisano 12 Marzec 2005 Napisano 12 Marzec 2005 bardzo ładne. ale podobało by mi się bardziej jakbyś poszukał jakichś ciekawszych inspiracji, a nie przerysowane plakaty z gier, screen z katedry, tapeta z winows (?) xD No ale spoko jest. Powodzenia.
Łukasz Burnet Napisano 12 Marzec 2005 Autor Napisano 12 Marzec 2005 spoko niedlugo pewnie wrzuce cos z glowki
naxa Napisano 15 Marzec 2005 Napisano 15 Marzec 2005 Pierwsza praca - ta w środku - jest baaaardzo podobna do pracy Face of War - Salvatore Dali. I tak musze stwierdzić iż nie jestes pierwszym autorem tej koncepcji i sztuki - odwiedz http://www.rasiel.com.
naxa Napisano 15 Marzec 2005 Napisano 15 Marzec 2005 to znów ja: tym razem celniej uderzę: www.assumption.edu/dept/history/HI14Net/Unit_7.html
Łukasz Burnet Napisano 15 Marzec 2005 Autor Napisano 15 Marzec 2005 oo dawno tu nie lujkalem no oczywiscie ze to Dali :) tym sie kierowalem wlasnie co na linku ,z tym ze w jakiejs bodajze ksiazce to mam, Dali ma genialne obrazy prawda ? ;) pozdrawiam
pa6L0 Napisano 19 Marzec 2005 Napisano 19 Marzec 2005 bardzo dobre prace ...ale przerysowywanie z ilustracji traktuj jako tylko ćwiczenie....żebyś mógł być dobrym rysownikiem albo designerem musisz wymyślać sam swoje lokacje postacie itp...i co najważniejsze musisz czuć forme obiektu ..tzn że jesli wyobrazisz sobie postać robota to kombinuj narysować go z kazdej strony z każdej perspektywy jaka ci przyjdzie do głowy...wtedy będziesz się czuł w rysunku jak ryba w wodzie bo nie bedziesz miała kłopotów w poruszaniu się w przestrzeni[na płaskiej kartce papieru]...no i czas juz udeżać kolorem...bo dzieki niemu sa niesamowite efekty :]
Łukasz Burnet Napisano 7 Kwiecień 2005 Autor Napisano 7 Kwiecień 2005 ******************************************************* hej, nowa pracka, wlasciwie to jest koncept do... :), stad gdzieniegdzie widoczne obrysy - byl sam obrys, zdecydowalem troche podcieniowac. 1 czysta fotka 2 w ps cos porobilem, nie wiem czy na lepiej 3 z malym zblizeniem co sadzicie ? z gory dzieki pozdrawiam
polka dot Napisano 7 Kwiecień 2005 Napisano 7 Kwiecień 2005 cholera dobry jestes :D jeszcze masz male problemy z ksztaltami ale technija jak dlamnie jest baardzo dobra, podoba mi sie neo, te stoliki no i schody congratz!
JmTm00 Napisano 11 Kwiecień 2005 Napisano 11 Kwiecień 2005 Wszystko ładne i piękne, ale krew mnie zalała jak sypnąłeś że rozcierasz ołówek palcem ...to jest profanacja!. Ale poważnie to podobaja mi się twoje prace, tylko moze troche wiecej "swoich" rzeczy?
Łukasz Burnet Napisano 20 Kwiecień 2005 Autor Napisano 20 Kwiecień 2005 ------------------------------------------------------- taki koncept portu, uklad domkow bedzie jednak inny... mam prosbe: mozecie mi powytykac troche bledow i ewentualnie jakies sugestie co mogloby byc ogolnie lepiej jesli chodzi o rysowanie. Byloby mi milo. Dzieki za posty. jmtm00 - obecnie nie rozmazuje. POZDRAWIAM
LISEK Napisano 20 Kwiecień 2005 Napisano 20 Kwiecień 2005 cos z woda spiepszyles... wyglada jak piach w poozniejszych momentach... proponuje ja troche wyostrzyc (przy oddaleniu)
Marduk Napisano 20 Kwiecień 2005 Napisano 20 Kwiecień 2005 Domki są bardzo dobre, choć niektóre wydaja się przezroczyste. Woda rzeczywiście wygląda dziwnie. Nad drzewami też bym popracował... wiem, że rysowanie drzew jest monotonne, ale "diabeł tkwi w szczegułach"...
pa6L0 Napisano 20 Kwiecień 2005 Napisano 20 Kwiecień 2005 z rysowaniem lasu iglastego to ty masz kłopot...musisz sobie skąbinować jakieś zdiecie albo plener z takimi drzewkami widzianymi z góry bo na twoich pracah one są rysowane zbyt oddzielnie jakby są między niemi nienaturalne odległości przerwy..a one powinny gałęziami nachodzić na siebie tworzyć caały zielony teren skad nie widac wogule ziemi[bo jest zasłonięta przez gałęzie] dokładnie nie umiem ci powiedzieć jak ja bym te lasy narysował ..też bym musiał poćwiczyć na zdieciu.a cała reszta całkiem ok ..no moze jeszcze te fale ...one nie powinny być jak jeden ciąg..z jednej strony brzegu dochodzą szybciej z innej strony puźniej itd. a tutaj wygląda to jak zaorane ruwniutko pole:/
Wert Napisano 27 Kwiecień 2005 Napisano 27 Kwiecień 2005 a mnie się pomysł z tapetą z windowsa podoba. i uwielbiam dobrze wypracowane pracki :)
pa6L0 Napisano 28 Kwiecień 2005 Napisano 28 Kwiecień 2005 wert ty chyba zmieniasz te tapety do windowsa 3x dziennie ;)
Wert Napisano 28 Kwiecień 2005 Napisano 28 Kwiecień 2005 aż tak to nie, ale jeszcze mi się ten domek nie przejadł :)
Łukasz Burnet Napisano 31 Maj 2005 Autor Napisano 31 Maj 2005 hej taki inny klimat teraz, podlinkowalem bo duzo zajmowalo .... Ja juz swoje mysle na temat tej pracki , ciekawy jestem czy sie podoba i co Wy o tym sadzicie. pozdrawiam
Łukasz Burnet Napisano 1 Czerwiec 2005 Autor Napisano 1 Czerwiec 2005 dorzucam jeszcze jedna: photoshop ( z fotka obok) pozdro
pa6L0 Napisano 1 Czerwiec 2005 Napisano 1 Czerwiec 2005 ten w niebieskich odcieniach extra=) twarz jak Cate Blanchett tylko ta pikseloza na krawędziachpostaci mi się nie podoba ale moze to efekt kompresji i pomniejszenia obrazka....
tweety Napisano 1 Czerwiec 2005 Napisano 1 Czerwiec 2005 elfik całkiem ciekawy (Corel czy tylko Photoshop??) tylko straszna kompresja: antialiasing krawęddzi to tragedia. ten niebieski cholernie podobny do golluma, pobaw się jeszcze nad detalami skóry i popraw palce bo są tragiczne. pzdr
Łukasz Burnet Napisano 1 Czerwiec 2005 Autor Napisano 1 Czerwiec 2005 hmm ale wlasnie na fotce ten pierwszy plan byl taki rozmazany, wyostrzona byla tylko ta laska, hehe gollum :P znajoma mnie zabije. Najwiekszy problem mam z twarza :(. Bajkowe tez w photoshopie.
Łukasz Burnet Napisano 1 Czerwiec 2005 Autor Napisano 1 Czerwiec 2005 jeszcze cos takiego, olowek na koniec cienkopis i taki popielaty pisak ps sorki za takie "brudnosci" na kartce ale to przez aparat bo ogolnie jest czysto , nie mam skanera pozdro
pa6L0 Napisano 5 Czerwiec 2005 Napisano 5 Czerwiec 2005 w tym ostanim: tło całkiem ładne a chałupa łysa i bez zadnej faktóry:/
Łukasz Burnet Napisano 9 Czerwiec 2005 Autor Napisano 9 Czerwiec 2005 spodobalo mi sie to malowanie w ps :), chyba moj trzeci taki landscape reszta trafila do kosza :]. Photoshop, na podstawie fotki. pozdrawiam
Łukasz Burnet Napisano 13 Czerwiec 2005 Autor Napisano 13 Czerwiec 2005 ...i kolejne cwiczenia digital z fotka obok, domek taki koncepcik, i taki robal koncept Mzl, ja kolorki ... milo jak zostawicie jakies info co do tych prac, podobaja sie? moze jakies rady pozdrawiam
pa6L0 Napisano 13 Czerwiec 2005 Napisano 13 Czerwiec 2005 światłocień na robaku(zwłaszcza na pierwszym segmencie naprawde wygląda szklisto=)) i wysepka super=) koncepcik jak koncepcik, też dobry:)...a te wyżej już troche gorzej:/
Łukasz Burnet Napisano 13 Czerwiec 2005 Autor Napisano 13 Czerwiec 2005 eee czemu gorzej ? w innym stylu generalnie mialem zrobic tak : dwie postacie w miare realistyczne zadowolone (happy) i dwie postacie w stylu cos jak cartoon , w ekspresji do wyboru wybralem akurat happy i sad. Mysle ze nie sa to zle pracki no proprocje sie sypnely przy dziecku ok a reszta no taka inna :), ale dzieki za ocene :]
godlikeman Napisano 13 Czerwiec 2005 Napisano 13 Czerwiec 2005 no mnie tez te wyzej sie mniej podbaja ale domki sa fajne. i robak tez niezle pokolorowany. moze te postacie kreskowkowe za plasko troche wyszly
Łukasz Burnet Napisano 15 Czerwiec 2005 Autor Napisano 15 Czerwiec 2005 dzieki za krytyke, a tu nieco inna kokolorystyka robala powiedzmy dojrzaly osobnik z twarda niepolyskliwa skorupa, w jednym tak szybko dodalem jakies wloski moze lepiej :) i jak ? dzieki pozdrawiam
Łukasz Burnet Napisano 17 Czerwiec 2005 Autor Napisano 17 Czerwiec 2005 takie cosik tym razem pozdrawiam
pa6L0 Napisano 17 Czerwiec 2005 Napisano 17 Czerwiec 2005 cień między ciałem robaka a podłożem powinien wg mnie być tak samo ciemny jak ciemne są pęknięcia w ziemi...bo przez ten jasny cień on troche odstaje od reszty obrazka.obrazek tez psuje rozmycie kolory zielonego wokół tych zielonych kałóż na ziemi...i na ciele jeśli jest już ono nie szkliste powinno być więcej chropowatości niż tylko włoski...moze poszukaj jakichś zdjęć robali ...napewno są jakieś w necie:].....a ten Ostatni robak pająkowaty podoba mi się...jest na tyle skąplikowany że aż trudno stwierdzić jaki dokładnie ma kształt głowy i tułowia[co kolwiek tam jest:P ]
Muhaho Napisano 11 Styczeń 2006 Napisano 11 Styczeń 2006 Ladne kopie, Twoje prace juz troche slabsze ;p
Łukasz Burnet Napisano 11 Styczeń 2006 Autor Napisano 11 Styczeń 2006 ale masz refleks :D aa mialem sie rozpisac ale nie chce mi sie :) pozdro
zaki79 Napisano 13 Styczeń 2006 Napisano 13 Styczeń 2006 cześć! nie wiem czy to efekt zamierzony, ale niektóre prace (szczególnie te z martwą naturą) wyglądają mi bardziej na aksonometrię niż na perspektywę. Czy to efekt zamierzony czy raczej...niezamierzony :) -ale moze to tylko ja się czepiam :P -a poza tym fajne pracki
Imie Moje Napisano 17 Styczeń 2006 Napisano 17 Styczeń 2006 dlamnie szkice naprawdę super, szczególnie te z domkami, super geometria.
Rekomendowane odpowiedzi